Florida'da arka arkaya yaşanan kasırgaların ardından et yiyen bakteri vakaları artıyor

poem

New member
Florida Sağlık Bakanlığı, Körfez Kıyısı'nı kasıp kavuran arka arkaya kasırgaların ardından et yiyen bakteri vakaları artmaya devam ederken bölge sakinlerine ve ziyaretçilere sel sularından kaçınmaları konusunda bir uyarı yayınladı.

Bir basın açıklamasında yetkililer, Vibrio vulnificus gibi hayati tehlike yaratabilecek Vibrio bakteriyel enfeksiyonları riskinin arttığını söyledi.

Eyaletin sağlık departmanından alınan veriler, 2024 yılında 11 ölümden sorumlu olan 70 Vibrio bakterisi vakasının rapor edildiğini gösteriyor. Tampa'daki FOX 13'ün haberine göre, 2022 rakamlarıyla karşılaştırıldığında istatistikler Ian Kasırgası'nın Collier ve Lee ilçelerine verdiği zararla benzer.

Sağlık departmanı, Citrus, Hernando, Hillsborough, Lee, Pasco, Pinellas ve Sarasota ilçelerindeki vakalardaki artışın Helene ve Milton kasırgalarının etkilerinden kaynaklandığını belirtti.

FLORIDA'DAKİ EV SAHİPLERİ KIRIŞIKLAR SONRASI SİGORTA MALİYETLERİNİN YÜKSELMESİNDEN KORKUYOR



Bir su kurtarma ekibi üyesi, 10 Ekim 2024 Perşembe günü Clearwater, Florida'da Milton Kasırgası sonrasında bir apartman kompleksinde sel sularında yürüyor. (AP Fotoğrafı/Mike Stewart)


Sağlık departmanına göre, Vibrio bakterileri genellikle ılık kıyı sularında bulunuyor ve yutulduğunda veya açık yaralar kirli suya maruz kaldığında hastalığa neden olabiliyor.

Sağlık departmanı, “Yoğun yağış ve sel sonrasında, özellikle acı ve tuzlu su ortamlarında bu bakterilerin konsantrasyonu artabilir” dedi.

Yetkililer, bağışıklık sistemi zayıf olan, karaciğer hastalığı olan veya açık yarası olan bireylerin Vibrio vulnificus açısından daha yüksek risk altında olduğunu söyledi.

'ŞU ANDA EN BÜYÜK ZORLUK YAKIT': REP. FLORIDA'DAN GREG STEUBE KIRIŞIĞIN SONRASI KONUŞUYOR


Bu havadan görüntüde, Milton Kasırgası kıyıya geldikten sonra bir mahalleyi sular altında bırakan sel sularının arasında yürüyen bir kişi görülüyor.


Bu havadan görünümde, Milton Kasırgası'nın 10 Ekim 2024'te Punta Gorda, Florida'da karaya çıkmasından sonra bir mahalleyi sular altında bırakan sel sularında yürüyen bir kişi görülüyor. Fırtına, Florida'nın Siesta Key bölgesinde Kategori 3 kasırga olarak karaya indi ve Orta Florida'da hasara ve su baskınlarına neden oldu. (Joe Raedle/Getty Images)


Eğer hastalanırsa, kişi ishal, kusma, karın ağrısı, üşüme, daha hızlı kalp atışı, kafa karışıklığı veya yönelim bozukluğu yaşayabilir.

Sağlık departmanı, sel sularına maruz kaldıktan sonra bu semptomları yaşayan herkesin derhal tıbbi yardım almasını öneriyor.

HELENE 'BOMBA PATLADI GİBİ': FLORIDA TEMSİLCİSİ KAT CAMMACK, CİDDİ KASIR HASARINI AYRINTILI BIRAKTI


Vibrio vulnificus bakterisinin mikroskop resmi


Bu Taramalı Elektron Mikrografisi Sem, Kamçılı Bir Vibrio Vulnificus Bakterisini Gösteriyor. (Getty Images aracılığıyla BSIP/UIG)


Sağlık bakanlığı, et yiyen bakteriyel enfeksiyona yakalanmamak için sel sularında, durgun sularda, deniz suyunda veya acı sularda yüzmemeyi, açık kesik ve yaraların su geçirmez bandajlarla kapatılmasını öneriyor.

FOX 13, yaşamı tehdit eden bakterilerdeki artışın yanı sıra, bilim adamlarının Körfez Kıyısı boyunca kırmızı gelgit üreten alg olarak da bilinen Karenia brevis'te bir artış gözlemlediklerini bildirdi.

Milton Kasırgası Sarasota'ya ulaştıktan sonra uydular, kırmızı gelgit olaylarını tetikleyebilecek önemli düzeyde klorofil tespit etmeye başladı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Toksinler bireyde solunum semptomları görülmesine neden olma yeteneğine sahip olsa da, Karenia brevis'e maruz kalmanın deniz yaşamına zarar vermesine rağmen insan ölümüyle sonuçlandığı bilinmemektedir.



Greg Wehner, Haberler Digital'in son dakika haber muhabiridir.

Hikaye ipuçları ve [email protected] adresine ve Twitter'da @GregWehner'a gönderilebilir.