Bir doktora sorun: 'Bir böcek yuttum, şimdi ne yapmalıyım?'

poem

New member
Bu içeriğe erişmek için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla seçili makalelere ve diğer premium içeriklere ücretsiz erişim.

E-postanızı girip Devam'a basarak, Haberler'in Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş olursunuz. Bu politikaya Finansal Teşvik Bildirimimiz de dahildir.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

Çoğu insan, bir böceğin olmaması gereken bir yere, yani soluk borusuna yerleştiğini fark ettiğinde hissettiği o rahatsızlık anını yaşamıştır.

Bunların arasında, binlerce kişinin önünde sahnede performans sergilerken birden fazla kez yanlışlıkla böcek yutan Taylor Swift de var.

Şaşırtıcı ve bir bakıma iğrenç bir olay olabilir; ancak bu tehlikeli mi, yoksa sadece can sıkıcı bir durum mu?

FLORIDA KEYS'TE YEREL DENGUE ATEŞİ VAKALARI DOĞRULANDI, SİVRİSİNEK ISIRIKLARIYLA YAYILDI

Kaliforniya'da dörtlü kurul sertifikalı bir doktor olan Dr. Raj Dasgupta, Haberler Digital ile kazara ölümlerin gerçek etkilerini paylaştı. bir böceği yutmakve böyle bir durumla karşılaştığınızda yapılacak en iyi şey.

Fortune Recommends'ın baş tıbbi danışmanı olarak görev yapan Dasgupta, Haberler Digital'a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Bir böcek yutmak, genellikle dışarıda yemek yerken veya bir şey içerken yanlışlıkla gerçekleşebilir veya bir böcek ağzınıza uçarsa gerçekleşebilir.” dedi.



Kaliforniya'da dörtlü kurul sertifikalı bir doktor olan Dr. Raj Dasgupta, yanlışlıkla bir böcek yutmanın etkilerini ve böyle bir durumda yapılabilecek en iyi şeyin ne olduğunu anlattı. (Uyku çiçeği)


“Açık havada konuşurken veya gülerken de olabilir. Bazen yiyecek veya içeceğinizde böcek varsa ve siz farkında değilseniz, iç mekanda bile olabilir.”

DOKTORA SORUN: 'BÖCEK ISIRIKLARI VE ZEHİRLİ SARMAŞIKLARDAN KAYNAKLANAN İZLERİ NASIL ÖNLEYEBİLİRİM?'

Dasgupta, böcek yutmanın genellikle tehlikeli olmadığını belirtti.

“Midedeki sindirim asitleri genellikle mikrobu parçalıyor ve mikrop vücuttan zarar vermeden atılıyor” dedi.


Bir Doktora Sor - yutma böceği


Doktor Haberler Digital'a yaptığı açıklamada, “Dışarıda yemek yerken veya bir şey içerken yanlışlıkla böcek yutulabilir veya bir böcek ağzınıza uçabilir.” dedi. (iStok)


Ancak doktor, böceğin zararlı bakteri veya parazitler taşıması durumunda mide-bağırsak sorunlarına veya alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Hatanın türü fark yaratabilir dedi.

FOX NEWS UYGULAMASINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

“Kınkanatlılar veya karıncalar gibi böcekler daha az endişe verici, ancak hastalık yaydığı bilinen böcekler (örneğin sivrisinekler) daha riskli olabilir.”

Dasgupta, eğer bir böcek yutarsanız, biraz su içmenin onu yutmanıza yardımcı olabileceğini söyledi.


Taylor Swift, Eras Turu sırasında ışıltılı pembe bir kıyafetle kalabalığı işaret ediyor


Taylor Swift, konser sırasında yanlışlıkla böcek yuttuğunu birden fazla kez duyurdu. (Marcelo Endelli/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management)


Doktor, “Karın ağrısı, kusma veya mide bulantısı gibi kendinizi hasta hissetmeye başlarsanız, semptomlarınıza dikkat edin” dedi.

Dasgupta, şiddetli mide ağrısı, devam eden kusma, nefes alma zorluğu, şişlik, döküntü veya kaşıntı varsa doktora görünmeniz gerektiğini söyledi.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYDOLMAK İÇİN TIKLAYIN

“Böcekte hastalık olabileceğini biliyorsanız veya işleri zorlaştırabilecek sağlık sorunlarınız varsa, güvende olmak için kontrol yaptırmanız iyi bir fikirdir” diye ekledi.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/sağlık

WebMD'nin internet sitesine göre, çekirgeler, böcekler, termitler, un kurtları ve hatta kokuşmuş böcekler de dahil olmak üzere bazı böcekler bazı ülkelerde yenilebilir olarak kabul ediliyor ve yemeklerin bir parçası olarak hazırlanıp yeniyor.