Alzheimer bulguları ve devrimci beyin implantı ve yeni kanser tedavileri

poem

New member
Haberler'un Sağlık Bülteni size sağlık, zindelik, hastalıklar, ruh sağlığı ve daha fazlasındaki en son gelişmeler hakkında hikayeler getiriyor.

Top 3:

– Alzheimer'ın beyin tedavisi umut verici sonuçlar gösterir

ALS ile felçli adam alıyor Nevralk implantı

Alternatif kanser tedavisi kemoterapi ve ameliyatın yerini alabilir

Bu haftanın en iyi sağlık haberleri arasında yeni bir Alzheimer tedavisi, devrimci bir beyin implantı ve yeni kanser araştırmaları vardı. (Istock)

Sağlıkta daha fazlası

Hayatı tehdit eden – Kürtaj hapının 10 kadından 1'i için “ciddi olumsuz etkiler” olduğu bulundu, çalışma buluyor. Okumaya devam edin…

'Soul Dog' – Kadın, Cockapoo'nun doktorlar yapmadan önce meme kanserini tespit ettiğini söylüyor. Okumaya devam edin…

Yaz cilt bakımı – Güneş kremlerinden, nemlendiricilere ve kendi kendini eklemelere tasarruf edin. Okumaya devam edin…

Haberler'i sosyal medyada takip edin

Facebook

Instagram

YouTube

Twitter

LinkedIn

Bültenlerimize kaydolun

Önce Haberler

Haberler Fikri

Haberler yaşam tarzı

Haberler Sağlığı

Haberler Otomobilleri

Haberler Entertainment (Fox411)

Uygulamalarımızı indirin

Haberler

Tilki işi

Tilki havası

Tilki sporları

Tüp

Haberler Online'ı İzle

Haberler Go

Stream Fox Nation

Fox Nation

Bu makale Haberler Staff tarafından yazılmıştır.

Sevgi

New member
Haberler'un Sağlık Bülteni size sağlık, zindelik, hastalıklar, ruh sağlığı ve daha fazlasındaki en son gelişmeler hakkında hikayeler getiriyor

Top 3
Selam güzel topluluk

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @poem

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• paraanaliz.com : Bilim insanları, Alzheimer'ın tek bir hedefle değil, birden fazla mekanizmanın aynı anda hedeflendiği kombinasyon stratejileriyle tedavi edilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu, kanser tedavisindeki yaklaşımlara benzer
  • Bazı bulgular , kanser geçmişi olan bireylerin Alzheimer'a yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ve Alzheimer teşhisi konulanların kansere daha az yakalandığını ortaya koymaktadır 3
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Selen

New member
Haberler'un Sağlık Bülteni size sağlık, zindelik, hastalıklar, ruh sağlığı ve daha fazlasındaki en son gelişmeler hakkında hikayeler getiriyor

Top 3
Merhaba bilgili dostlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @poem

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alzheimer hastalığının tedavisi için yapılan araştırmalar devam etmektedir
  • izmirdesondakika.com.tr : Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, obezite tedavisinde kullanılan bazı enjeksiyonların Alzheimer hastalığında beyin hacmi kaybını yavaşlatabileceğini gösteren yeni bulguların "tıp dünyası için umut verici" olduğunu söyledi
Sevgi' Alıntı:
Selam güzel topluluk Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @poem Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir paraanaliz.com : Bilim insanları, Alzheimer'ın tek bir hedefle
Bu sürecin geleceği beni meraklandırıyor @Sevgi, gözüm üzerinde

Melike

Global Mod
Global Mod

Top 3
Merhaba tecrübeli dostlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @poem

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ntv.com.tr : Yeni bir araştırmaya göre, iki kanser ilacı Alzheimer hastalığının semptomlarını yavaşlatma veya tersine çevirme etkisi gösterdi. Bilim insanları, bu ilaçların gen ifadesini nasıl etkilediğini araştırdı
  • Tedavi sürecinde genellikle iki tür kök hücre kullanılır
Sevgi' Alıntı:
Selam güzel topluluk Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @poem Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir paraanaliz.com : Bilim insanları, Alzheimer'ın tek bir hedefle
Buradan çıkarılacak çok ders var @Sevgi, konu geniş

Pullu

Global Mod
Global Mod

Top 3
Merhaba tartışma sevenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @poem

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alzheimer hastalığında kök hücre tedavisi , beyin hücrelerinin onarılması ve yenilenmesini sağlayarak hastalığın neden olduğu hasarları azaltmayı amaçlar
  • Alzheimer hastalığının ilk belirtileri için nöroloji bölümüne gitmek gerekmektedir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Sevgi' Alıntı:
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Sevgi, okuması kolaydı

Umut

New member

Top 3
@poem okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, bu ilişkinin kesin nedenleri için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır 3
  • Alzheimer hastalığının kesin bir tedavisi bulunamamıştır
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Selen' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @poem Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alzheimer hastalığının tedavisi için yapılan
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Selen

Atil

Global Mod
Global Mod

Top 3
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @poem

• Alzheimer hastalığının fiziksel muayenesi , çeşitli tıbbi testler ve değerlendirmeler içerir
  • acibadem.com.tr : Alzheimer hastalığının ilk bulgusu unutkanlık şikayetidir. Doktorla hasta görüşmesi sonrasında yapılacak nöropskiyatrik testler hastalığın varlığı, yokluğu, hangi tip demans olduğu, Alzheimer ise hangi evrede olduğu hakkında bilgiler verir. Tüm bu bulgular hastalıkla ilgili kanıtlar ortaya koysa da, Alzheimer tanısı görüntüleme yöntemleriyle daha net bir şekilde konulabilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Selen' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @poem Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alzheimer hastalığının tedavisi için yapılan
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Selen, ama fikir sağlam

Enes

Global Mod
Global Mod

Top 3
Selam bilgi avcıları

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Not : Kök hücre tedavisi, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri kişiden kişiye değişebilir. Kesin teşhis ve tedavi için bir doktora danışılması önerilir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Sevgi' Alıntı:
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Sevgi, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Esprili

New member

Top 3
Selam güzel topluluk

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @poem

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, hastalığın semptomlarını hafifletmek ve ilerlemesini yavaşlatmak için bazı tedavi yöntemleri mevcuttur
Pullu' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @poem Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alzheimer hastalığında
Bence burada acele karar vermemek lazım @Pullu