Teksaslı adam, kabuklu deniz hayvanlarındaki bakterilerle bağlantılı çiğ istiridye yemeğinden sonra öldü

poem

New member
Sağlık yetkilileri, Teksas’taki bir restoranda çiğ istiridye tüketen bir adamın günler sonra bakteriyel enfeksiyondan öldüğünü söyledi.

Galveston İlçesi Yerel Sağlık Otoritesi Dr. Philip Keiser’e göre, kabuklu deniz hayvanı bakterisi enfeksiyonunun son kurbanı, Galveston’dan gelen ve altta yatan sağlık sorunları olan 30’lu yaşlarında bir adamdı.

FOX 26’ya konuşan Dr. Keizer, “Karaciğerinde sorunlar vardı. Başka sorunları da vardı ve bağışıklık sistemini baskılayan bazı ilaçlar almak zorunda kaldı.” ezici bir enfeksiyona Vibrio vulnificus



Bir sepet istiridye. (AP Fotoğrafı/Mark Lennihan/Dosya)


Yetkililer, onun 29 Ağustos’ta bir restorandan birkaç çiğ istiridye tükettiğini ve 31 Ağustos’ta hastaneye kaldırıldığını söyledi. İşçi Bayramı hafta sonunda hayatını kaybetti.

Yetkililer adamın kimliğini veya restoranın adını açıklamadı ancak araştırmacıların bakterinin kaynağını belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

FLORIDA YETKİLİLERİ OCAK AYINDAN BERİ TAMPA BAY’DE ‘ET YİYECEK’ BAKTERİLERDEN BEŞ ÖLÜM OLDUĞUNU BİLDİRDİ

“Aslında yemek yediği restorana gittik ve istiridyeleri raftan aldık. Üzerlerinde etiketler var, böylece partileri tanımlayabiliyoruz ve devlet de aslında istiridyeleri analiz ediyor ve istiridyeleri bulup bulamayacağımıza bakıyor.” Keizer, “Belirli bir istiridye sürüsünde böcek var” dedi.


Vibrio Vulnificus


Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, vibriosis ABD’de her yıl tahmini 80.000 hastalığa ve 100 ölüme neden oluyor. (Fotoğraf: BSIP/Universal Images Group, Getty Images/Dosya aracılığıyla)


Vibriosis, bakterilerin neden olduğu hastalık, bulantı, kusma, üşüme, kramp ve ateşe neden olabilir. Ölüm geleneksel olarak yalnızca bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde meydana gelir, ancak bakteri hala deniz ürünlerine bağlı ölümlerin %95’inden sorumludur ve ölüm oranı da %33’tür.

Connecticut’ta yaşayanlar kabuklu deniz ürünleri bakteri enfeksiyonundan sonra öldü

Bakteri geleneksel olarak yaz aylarında sıcak sular ve kişiden kişiye devredilemez. Enfekte kişiler genellikle tüketimden 12 ila 72 saat sonra semptomlar yaşamaya başlar ve semptomlar hızla ortaya çıkma eğilimindedir.


açık hava restoranında yemek yiyen kadın


Kadın taze çiğ istiridye kabuklu deniz ürünlerini tadıyor ve deniz ürünleri restoranında şarap içiyor. (iStock)


Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Vibriosis’e yakalanma olasılığınızı şu şekilde azaltmanızı tavsiye eder: çiğ kabuklu deniz hayvanlarını veya çiğ kabuklu deniz ürünleri ile temas halinde olan yiyecekleri tüketmemek, açık kesimli acı sularda yüzmemek ve kabuklu deniz ürünlerini hazırlamadan önce ve sonra ellerinizi iyice yıkamak.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

CDC, ABD’de her yıl yaklaşık 80.000 kişinin vibriosise yakalandığını ve yaklaşık 100 kişinin bundan öldüğünü bildirdi.

Haberler Digital’den Matteo Cina bu rapora katkıda bulundu.



Sarah Rumpf-Whitten, Haberler Digital’in son dakika haber ekibinde yer alan bir yazardır. Ona Twitter’da @s_rumpfwhitten adresinden ulaşabilirsiniz.