Şükran Günü yemeği için günün hangi saatinde oturduğunuz, sağlığınız üzerinde daha geniş bir etkiye sahip olabilir.
Los Angeles merkezli kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Ilana Muhlstein, Haberler Digital'e, yemeğin zamanlamasının “sindiriminiz için büyük fark yaratabileceğini” söyledi.
Öğleden sonra 3:30 ile 17:00 arası bir yerin “en tatlı nokta” olduğunu söyledi.
UZMANLAR, TEŞEKKÜR ETMENİN SİZİ DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI HALE GETİREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR
“Yemek çok erken olursa, örneğin öğleden sonra 2'de, insanlar masanın etrafında saatlerce oyalanma eğiliminde olur ve bu da sırf zaman geçirmek için her yemeğin birden fazla porsiyonuna yol açar” diye belirtti.
“Öte yandan, eğer insanlar gün boyunca öğün atlıyorsa, çok geç saatte yemek yemek (örneğin 17:30 veya daha sonrası) geri tepebilir.”
Bir uzman, “Şükran Günü yemeğini öğleden sonra 3:30 ile 17:00 arasında yiyip iki saat içinde yemek penceresini kapatarak, yemeğin tadını çıkarmak, günün tadını çıkarmak ve sonrasında kendinizi iyi hissetmek arasındaki mükemmel dengeyi kurabilirsiniz” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
Muhlstein, yemek yemeyi daha geç saatlere kadar beklemenin genellikle “akşam yemeğinde aşırı yemek yeme, rahatsızlık verici bir şekilde tokluk hissi ve sindirim veya pişmanlıkla mücadele etme” ile sonuçlandığı konusunda uyardı.
Uzman, yemek yeme sürenizi iki saatten fazla sınırlamamanızı öneriyor; buna mezeler veya şarküteri ürünleri de dahildir.
TATİL TOPLANTILARI STRES YEMEYE YOL AÇABİLİR: KONTROL ETMEK İÇİN BU 5 İPUCU DENEYİN
Muhlstein, “Bunun yerine, ilk saat boyunca içme suyuna veya balkabağı veya tarçın gibi mevsimsel bir çaya odaklanmayı deneyin – ardından doğrudan ana yemeğe geçin” dedi.
“Bu şekilde, aşırıya kaçmadan doyurucu bir Şükran Günü yemeğinin ve tatlısının tadını çıkarmak için bolca zamanınız olacak.”
Uzmanlar, daha sonra aşırı yemeyi önlemek için Şükran Günü yemeğinden önce dengeli bir yemek yemeyi öneriyor. (iStock)
JSHealth Vitamins'in kurucusu ve klinik beslenme uzmanı Jessica Sepel, ayrı bir sohbette Haberler Digital'e, zamanlamanın yemeğe nasıl yaklaştığınızdan daha az önemli olduğunu söyledi.
Kendisi de Los Angeles'ta yaşayan Sepel, ana yemeğin saat 21.00'den önce yenmesini öneriyor, bu da vücudun “gece dinlenmeden önce uygun şekilde sindirilmesini” sağlayacak.
ŞÜKÜR GÜNÜ ÖNCESİNDE YEMEKLER: HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 3 YEMEK
Sepel, zamanlamanın ötesinde, Şükran Günü'nde iyi sindirimi ve genel refahı desteklemek için birkaç seçenek daha öneriyor.
Buna sindirimi desteklemek için yemekten önce veya sonra rezene veya zencefil çayı yudumlamak da dahildir.
“Bu şifalı bitkiler şişkinliği hafifletmek ve sisteminizin daha ağır bir yemeği işlemesine yardımcı olmak için harikadır” dedi.
Bir beslenme uzmanı, “Beslenme dengeyle ilgilidir ve sağlığınızdan ödün vermeden şenliklerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer var” dedi. (iStock)
Uzman ayrıca yeterli protein ve beslenmeyi sağlamak ve aşırı yemeyi önlemek için gün boyunca öğünlerin dengelenmesini öneriyor.
“Şükran Günü yemeğinizin tadını dikkatlice çıkarın, her lokmanın tadını çıkarın ve vücudunuzun ipuçlarını dinleyin” diye tavsiyede bulundu.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: Haberler/health
“Beslenme dengeyle ilgilidir ve sağlığınızdan ödün vermeden şenliklerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer var.”
Aşırı doldurulmuş mu hissediyorsunuz?
Şükran Günü'nde bol miktarda lezzetli yemek varken aşırı yemek kolaydır.
Sertifikalı bütünsel beslenme uzmanı, “21 Günlük Sıfırlama Yemek Kitabı” kitabının yazarı ve The Office'in kurucusu Jamie Maitland'a göre, tek seferde çok fazla yemek yemek ve uygun sindirime izin vermemek “sistemimizi zorlayabilir, şişkinliğe, hazımsızlığa ve hatta yorgunluğa yol açabilir”. Sağlık.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Haberler Digital'e şöyle konuştu: “Büyük bir tatil yemeği yağlar, karbonhidratlar, şeker ve protein açısından zengin olabilir; bunların hepsi lezzetli olsa da vücudunuza her şeyi işleyecek alanı vermek önemlidir.”
Sindirim sisteminin en iyi şekilde çalışması için öğleden sonra 13:00 ile 15:00 arasında yemek yemeyi öneren Florida merkezli Maitland, sindirime yardımcı olacak birkaç ek ipucu sundu.
Uzmanlar, sindirime yardımcı olmak için yavaşlamayı ve her lokmayı iyice çiğnemeyi öneriyor. (iStock)
“Bir ipucu yavaşlamak; son yemeğinizmiş gibi yemek yerine her lokmanın tadını çıkarmaktır” diye tavsiyede bulundu.
“İyice çiğnemek sadece sindirime yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudunuza dolduğunda sinyal vermesi için zaman tanıyor, böylece fazla yemek yemiyorsunuz.”
Sindirimi desteklemenin bir başka yolunun da yemekten sonra yürüyüşe çıkmak veya aile oyunu oynamak kadar basit olabilecek hareketi dahil etmek olduğunu ekledi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Maitland, “Hareket, sindirim sistemini uyarmaya yardımcı olur ve her şeyin hareket etmesini sağlar, böylece 'yemek koması' hissinden kaçınabilirsiniz.” dedi.
“Yapılandırılmış bir egzersiz olması gerekmiyor; yaratıcı olun ve küçük bir yürüyüşün gücünü hafife almayın.”
Angelica Stabile, Haberler Digital'in yaşam tarzı muhabiridir.
Los Angeles merkezli kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Ilana Muhlstein, Haberler Digital'e, yemeğin zamanlamasının “sindiriminiz için büyük fark yaratabileceğini” söyledi.
Öğleden sonra 3:30 ile 17:00 arası bir yerin “en tatlı nokta” olduğunu söyledi.
UZMANLAR, TEŞEKKÜR ETMENİN SİZİ DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI HALE GETİREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR
“Yemek çok erken olursa, örneğin öğleden sonra 2'de, insanlar masanın etrafında saatlerce oyalanma eğiliminde olur ve bu da sırf zaman geçirmek için her yemeğin birden fazla porsiyonuna yol açar” diye belirtti.
“Öte yandan, eğer insanlar gün boyunca öğün atlıyorsa, çok geç saatte yemek yemek (örneğin 17:30 veya daha sonrası) geri tepebilir.”
Bir uzman, “Şükran Günü yemeğini öğleden sonra 3:30 ile 17:00 arasında yiyip iki saat içinde yemek penceresini kapatarak, yemeğin tadını çıkarmak, günün tadını çıkarmak ve sonrasında kendinizi iyi hissetmek arasındaki mükemmel dengeyi kurabilirsiniz” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
Muhlstein, yemek yemeyi daha geç saatlere kadar beklemenin genellikle “akşam yemeğinde aşırı yemek yeme, rahatsızlık verici bir şekilde tokluk hissi ve sindirim veya pişmanlıkla mücadele etme” ile sonuçlandığı konusunda uyardı.
Uzman, yemek yeme sürenizi iki saatten fazla sınırlamamanızı öneriyor; buna mezeler veya şarküteri ürünleri de dahildir.
“Hemen peynir, kraker, cips, sos ve şarapla başlarsanız, yeme aralığınız üç veya dört saate kadar uzayabilir, bu da kendinizi aşırı yeme olasılığınızı artırır” dedi.“Şükran Günü yemeğinizin tadını dikkatlice çıkarın, her lokmanın tadını çıkarın ve vücudunuzun ipuçlarını dinleyin.”
TATİL TOPLANTILARI STRES YEMEYE YOL AÇABİLİR: KONTROL ETMEK İÇİN BU 5 İPUCU DENEYİN
Muhlstein, “Bunun yerine, ilk saat boyunca içme suyuna veya balkabağı veya tarçın gibi mevsimsel bir çaya odaklanmayı deneyin – ardından doğrudan ana yemeğe geçin” dedi.
“Bu şekilde, aşırıya kaçmadan doyurucu bir Şükran Günü yemeğinin ve tatlısının tadını çıkarmak için bolca zamanınız olacak.”
Uzmanlar, daha sonra aşırı yemeyi önlemek için Şükran Günü yemeğinden önce dengeli bir yemek yemeyi öneriyor. (iStock)
JSHealth Vitamins'in kurucusu ve klinik beslenme uzmanı Jessica Sepel, ayrı bir sohbette Haberler Digital'e, zamanlamanın yemeğe nasıl yaklaştığınızdan daha az önemli olduğunu söyledi.
Kendisi de Los Angeles'ta yaşayan Sepel, ana yemeğin saat 21.00'den önce yenmesini öneriyor, bu da vücudun “gece dinlenmeden önce uygun şekilde sindirilmesini” sağlayacak.
ŞÜKÜR GÜNÜ ÖNCESİNDE YEMEKLER: HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 3 YEMEK
Sepel, zamanlamanın ötesinde, Şükran Günü'nde iyi sindirimi ve genel refahı desteklemek için birkaç seçenek daha öneriyor.
Buna sindirimi desteklemek için yemekten önce veya sonra rezene veya zencefil çayı yudumlamak da dahildir.
“Bu şifalı bitkiler şişkinliği hafifletmek ve sisteminizin daha ağır bir yemeği işlemesine yardımcı olmak için harikadır” dedi.
Bir beslenme uzmanı, “Beslenme dengeyle ilgilidir ve sağlığınızdan ödün vermeden şenliklerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer var” dedi. (iStock)
Uzman ayrıca yeterli protein ve beslenmeyi sağlamak ve aşırı yemeyi önlemek için gün boyunca öğünlerin dengelenmesini öneriyor.
“Şükran Günü yemeğinizin tadını dikkatlice çıkarın, her lokmanın tadını çıkarın ve vücudunuzun ipuçlarını dinleyin” diye tavsiyede bulundu.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: Haberler/health
“Beslenme dengeyle ilgilidir ve sağlığınızdan ödün vermeden şenliklerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer var.”
Aşırı doldurulmuş mu hissediyorsunuz?
Şükran Günü'nde bol miktarda lezzetli yemek varken aşırı yemek kolaydır.
Sertifikalı bütünsel beslenme uzmanı, “21 Günlük Sıfırlama Yemek Kitabı” kitabının yazarı ve The Office'in kurucusu Jamie Maitland'a göre, tek seferde çok fazla yemek yemek ve uygun sindirime izin vermemek “sistemimizi zorlayabilir, şişkinliğe, hazımsızlığa ve hatta yorgunluğa yol açabilir”. Sağlık.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Haberler Digital'e şöyle konuştu: “Büyük bir tatil yemeği yağlar, karbonhidratlar, şeker ve protein açısından zengin olabilir; bunların hepsi lezzetli olsa da vücudunuza her şeyi işleyecek alanı vermek önemlidir.”
Sindirim sisteminin en iyi şekilde çalışması için öğleden sonra 13:00 ile 15:00 arasında yemek yemeyi öneren Florida merkezli Maitland, sindirime yardımcı olacak birkaç ek ipucu sundu.
Uzmanlar, sindirime yardımcı olmak için yavaşlamayı ve her lokmayı iyice çiğnemeyi öneriyor. (iStock)
“Bir ipucu yavaşlamak; son yemeğinizmiş gibi yemek yerine her lokmanın tadını çıkarmaktır” diye tavsiyede bulundu.
“İyice çiğnemek sadece sindirime yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudunuza dolduğunda sinyal vermesi için zaman tanıyor, böylece fazla yemek yemiyorsunuz.”
Maitland ayrıca yiyeceklerin parçalanmasını desteklemek ve şişkinliği önlemek için gün boyunca su içilmesini öneriyor.“Vücudunuza her şeyi işleyecek alanı vermek önemlidir.”
Sindirimi desteklemenin bir başka yolunun da yemekten sonra yürüyüşe çıkmak veya aile oyunu oynamak kadar basit olabilecek hareketi dahil etmek olduğunu ekledi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Maitland, “Hareket, sindirim sistemini uyarmaya yardımcı olur ve her şeyin hareket etmesini sağlar, böylece 'yemek koması' hissinden kaçınabilirsiniz.” dedi.
“Yapılandırılmış bir egzersiz olması gerekmiyor; yaratıcı olun ve küçük bir yürüyüşün gücünü hafife almayın.”
Angelica Stabile, Haberler Digital'in yaşam tarzı muhabiridir.