Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Geçerli bir e.
Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.
Şükran Günü'nün odak noktası oldukça basit görünebilir – yemek pişirmek, yemek yemek ve teşekkür etmek – ancak gün boyunca yapılan belirli seçimler genel sağlığınızı etkileyebilir.
Yiyecek seçiminden stres düzeyine kadar tatilin fiziksel ve zihinsel sağlığı etkileyebilecek birçok yönü vardır.
Birkaç sağlıklı yaşam uzmanı, Şükran Günü'nü mümkün olan en sağlıklı şekilde geçirmek için en iyi ipuçlarını sundu.
ŞÜkran Günü Yemeği İçin En İyi Zaman: BESLENME UZMANLARI DOĞRU SİNDİRİM İÇİN ÖNERİLER VERİR
1. Güne şükranla başlayın
Florida merkezli psikoterapist ve “Zihinsel Olarak Güçlü İnsanların Yapmadığı 13 Şey” kitabının yazarı Amy Morin'e göre Şükran Günü, hayatınızdaki iyi şeyler üzerinde düşünmek için mükemmel bir zamandır.
Güne minnettar olduğunuz üç şeyi listeleyerek başlamanızı öneriyor: “Sevdiklerinizin desteği, sağlık ve hatta en sevdiğiniz kahve gibi küçük bir keyif bile.”
Bir psikoterapist, Şükran Günü'nün hayatınızdaki iyi şeyleri düşünmek için mükemmel bir zaman olduğunu söyledi. (iStock)
Haberler Digital'e konuşan Morin, “Sessiz bir anda gerçekten neye minnettar olduğunuzu düşünmek için bir dakikanızı ayırmanız, günün olumlu havasını belirleyebilir” dedi.
“Ayrıca mutluluğunuzu artırabilir, ilişkilerinizi geliştirebilir ve gün içinde ihtiyaç duyacağınız zihinsel gücün artmasını sağlayabilir.”
2. Kahvaltıyı atlamayın
Ana yemek etkinliğine “yer açmak” düşüncesiyle Şükran Günü öncesindeki yemeği bırakmak akıllıca görünebilir, ancak uzmanlar bunun iyi bir fikir olmadığını söylüyor.
Wyoming merkezli Consumer Health Digest'te kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Shelley Balls, Haberler'a şöyle konuştu: “Kahvaltı veya öğle yemeğini atladığınızda, yemek yediğiniz anda aç olma eğiliminde olursunuz ve bu da aşırı yemek yemenize neden olur.” Dijital.
OZEMPIC'TE ŞÜKÜR: İŞTE DAHA AZ İŞtah İLE YEMEKTEN NASIL KEYFİNİ ÇIKARACAĞINIZ
“Buna genellikle daha sonra halsiz, acı verici ve perişan bir his eşlik eder, çünkü tokluk işaretlerinizi dinlemeden daha hızlı yemek yeme eğiliminde olursunuz.”
Bunun yerine, gün boyunca daha tok hissetmeniz için dengeli bir kahvaltı yapmanızı önerir.
“Şükran Günü yemeği yaklaştığında, ne yemeyi ve ne kadar yemeyi seçeceğiniz konusunda daha fazla kontrole sahip olacaksınız.”
3. Yiyecekleri akıllıca seçin
Şükran Günü masasındaki birçok seçenek arasında bazı seçenekler diğerlerinden daha iyidir.
New York'lu bir gastroenterolog olan Dr. Michael Schopis, “Her şeyden biraz yiyin (çünkü bu bir gelenektir), ancak şarküteri masasında hafifçe ilerleyin – ve saniyeler içinde gittiğinizde tereyağı, krema ve katı yağları azaltın” tavsiyesinde bulundu.
Bir doktor, “Bazı hastalar belirli karbonhidratları sindirmekte zorluk çekiyor, bu da aşırı şişkinliğe ve gaza yol açarak irritabl bağırsak sendromu gibi fonksiyonel bozukluklarla ilişkili ağrıya neden olabiliyor” diye uyardı. (iStock)
Doktor Haberler Digital'e, önceden işlenmiş gıdalardan, nitrat içeriği yüksek gıdalardan (tütsülenmiş etler), basit karbonhidratlardan ve trans yağlardan kaçınmanın en iyisi olduğunu söyledi.
“Bazı hastalar belirli karbonhidratları sindirmekte zorluk çekiyor, bu da aşırı şişkinliğe ve gaza yol açarak irritabl bağırsak sendromu gibi fonksiyonel bozukluklarla ilişkili ağrıya neden olabiliyor” diye uyardı.
Teksas, Dallas'taki UT Southwestern'de mutfak tıbbı direktörü Dr. Jaclyn Albin, daha küçük bir yardımla başlamanızı ve hala açsanız daha fazlasını almak için geri dönmenizi öneriyor.
Haberler Digital'e konuşan bir doktor, önceden işlenmiş gıdalardan, nitrat içeriği yüksek gıdalardan (tütsülenmiş etler), basit karbonhidratlardan ve trans yağlardan kaçınmanın en iyisi olduğunu söyledi. (iStock)
Haberler Digital'e “Tabağın yarısını meyve ve sebzelerle doldurmayı ve proteinler, meyveler, lif ve tatlılar arasında bir denge oluşturmayı planlayın” diye önerdi.
“Ayrıca çeşitlilik eklemekten de korkmayın. Farklı renklerin, tatların ve dokuların tadını çıkarmak yemeği güzelleştirecektir.”
4. Dikkatli yemek yemeyi deneyin
Chicago'da yaşayan Fay diyetisyeni Jennifer Wilcox, Haberler Digital'e şunları söyledi: “İyice çiğneyin, tatların tadını çıkarın, yemeğin görünümüne ve aromasına dikkat edin ve yavaşlamak için aileniz ve arkadaşlarınızla sohbet edin.”
Bir uzman, “Ortak yönleriniz hakkında konuşmayı ve güzel anılarınızı hatırlamayı seçin” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
“Daha yavaş bir yeme hızı, sindirimi iyileştirmeye ve rahat bir tokluğu tanımanıza yardımcı olacaktır.”
Schopis, yavaşlamanın bir başka nedeninin de, ne kadar hızlı yerseniz (ve ne kadar az çiğnerseniz), mide asitlerinin yiyecekleri parçalamak için o kadar fazla çalışması gerektiğini, bunun da gaza, şişkinliğe ve reflüye yol açtığını ekledi.
5. Akşam yemeğinde su için
Bu tüyo, kayıtlı bir diyetisyen ve Raleigh, Kuzey Carolina'da bulunan Ruby Oak Nutrition'ın sahibi Christine Byrne'den geliyor.
UZMANLAR, TEŞEKKÜR ETMENİN SİZİ DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI HALE GETİREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR
Haberler Digital'e “Alkolü minimumda tutmak, yemek yerken ve sonrasında kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır” dedi.
“Alkol bir toksin olduğu için vücudunuz (özellikle karaciğeriniz) onu parçalamaya ve sisteminizden atmaya öncelik verir” diye devam etti. “Bu, alkol işlenirken diğer yiyeceklerin sindirilmesinin beklemeye alındığı anlamına geliyor.”
Bir beslenme uzmanı, “Mümkünse, yemek yerken suya sadık kalın ve alkollü içecekleri alkolsüz olanlarla değiştirin” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
Sonuç olarak yemekten sonra saatlerce kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz, dedi Byrne.
“Mümkünse, yemek yerken suya sadık kalın ve alkollü içecekleri alkolsüz olanlarla değiştirin.”
6. Sınırları belirleyin
Maryland'deki Ruh Sağlığı Anneleri'nin kurucusu ve lisanslı terapist Jillian Amodio'ya göre yaşam tarzı, görüşler ve değerlerdeki farklılıklar, çözülmesi zor ayrılıklara neden olabileceğinden, konu aile ilişkileri olduğunda tatiller zorlu olabiliyor.
Amodio, “Bu tatil sezonunda ailenizle görüştüğünüzde kendinize sınırlar koyun” tavsiyesinde bulundu.
Kışkırtıcı olabilecek konuşma konularına girmekten kaçınmanın en iyisi olduğunu söyledi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Amodio, “Ortak yönleriniz hakkında konuşmayı ve güzel anılarınızı anmayı seçin” diye önerdi.
Diğer bazı fikirler arasında eski fotoğraf albümlerini getirmek, masa oyunları oynamak ve gerektiğinde başka bir odaya geçerek gün boyunca mola vermek yer alır.
7. Suçluluğu menüden çıkarın
Maryland'de kayıtlı diyetisyen Elizabeth Harris, “Şükran Günü'nün sadece bir gün olduğunu ve suçluluğun bir yiyecek grubu olmadığını unutmayın” dedi.
“Tatil yemeğinizden sonra nasıl hissetmek istediğinizi düşünün ve seçimlerinizi oradan geriye doğru yürümek için elinizden gelenin en iyisini yapın.”
Bir uzman, “Tatil yemeğinizden sonra nasıl hissetmek istediğinizi düşünün ve seçimlerinizi oradan geriye doğru yürümek için elinizden gelenin en iyisini yapın” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
Ve eğer hedefi kaçırırsanız, bunun dünyanın sonu olmadığını belirtti.
“Bir sonraki öğününüzde, ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayacak, kendinizi iyi hissettiren seçimler yapma pratiği yapmak için bir şansınız daha var.”
8. Rahatlamak için zaman ayırın
Morin, “Yemek pişirme, ev sahipliği yapma ve sosyalleşme sırasında yeniden enerji toplamak için küçük anlar yaratın” diye önerdi.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Yoğun bir gün boyunca işler bunaltıcı geldiğinde, psikoterapist beş dakikanızı derin nefes almaya, meditasyon yapmaya veya sadece düşüncelerinizle sessiz bir anın tadını çıkarmaya ayırmanızı önerir.
Haberler Digital'e şunları söyledi: “Bu küçük rahatlama alanları size günü atlatmak için ihtiyaç duyduğunuz zihinsel gücü verebilir.”
9. Yürüyün
Uzmanlar, kısa da olsa Şükran Günü yemeğinden sonra yürüyüş yapmanın önemli olduğu konusunda hemfikir.
Yemek sonrası hareket, özellikle kalorisi yoğun gıdalar tüketildikten sonra kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de yardımcı olur. (iStock)
Purdue Global Hemşirelik Okulu dekanı ve başkan yardımcısı ve Illinois'de kalp hemşiresi olan Melissa Burdi, “Egzersiz ve fiziksel aktivite vücudun metabolizma hızını artırarak vücudunuzun daha zengin gıdaları daha etkili bir şekilde işlemesine yardımcı olur” dedi.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health
“Aynı zamanda sindirim sistemini de uyararak şişkinliği veya ağır yemeklerden kaynaklanan rahatsızlığı önler.”
Burdi, yemek sonrası hareketin, özellikle kalorisi yoğun gıdaları tükettikten sonra kan şekeri seviyelerini düzenlemeye de yardımcı olduğunu ekledi.
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Geçerli bir e.
Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.
Şükran Günü'nün odak noktası oldukça basit görünebilir – yemek pişirmek, yemek yemek ve teşekkür etmek – ancak gün boyunca yapılan belirli seçimler genel sağlığınızı etkileyebilir.
Yiyecek seçiminden stres düzeyine kadar tatilin fiziksel ve zihinsel sağlığı etkileyebilecek birçok yönü vardır.
Birkaç sağlıklı yaşam uzmanı, Şükran Günü'nü mümkün olan en sağlıklı şekilde geçirmek için en iyi ipuçlarını sundu.
ŞÜkran Günü Yemeği İçin En İyi Zaman: BESLENME UZMANLARI DOĞRU SİNDİRİM İÇİN ÖNERİLER VERİR
1. Güne şükranla başlayın
Florida merkezli psikoterapist ve “Zihinsel Olarak Güçlü İnsanların Yapmadığı 13 Şey” kitabının yazarı Amy Morin'e göre Şükran Günü, hayatınızdaki iyi şeyler üzerinde düşünmek için mükemmel bir zamandır.
Güne minnettar olduğunuz üç şeyi listeleyerek başlamanızı öneriyor: “Sevdiklerinizin desteği, sağlık ve hatta en sevdiğiniz kahve gibi küçük bir keyif bile.”
Bir psikoterapist, Şükran Günü'nün hayatınızdaki iyi şeyleri düşünmek için mükemmel bir zaman olduğunu söyledi. (iStock)
Haberler Digital'e konuşan Morin, “Sessiz bir anda gerçekten neye minnettar olduğunuzu düşünmek için bir dakikanızı ayırmanız, günün olumlu havasını belirleyebilir” dedi.
“Ayrıca mutluluğunuzu artırabilir, ilişkilerinizi geliştirebilir ve gün içinde ihtiyaç duyacağınız zihinsel gücün artmasını sağlayabilir.”
2. Kahvaltıyı atlamayın
Ana yemek etkinliğine “yer açmak” düşüncesiyle Şükran Günü öncesindeki yemeği bırakmak akıllıca görünebilir, ancak uzmanlar bunun iyi bir fikir olmadığını söylüyor.
Wyoming merkezli Consumer Health Digest'te kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Shelley Balls, Haberler'a şöyle konuştu: “Kahvaltı veya öğle yemeğini atladığınızda, yemek yediğiniz anda aç olma eğiliminde olursunuz ve bu da aşırı yemek yemenize neden olur.” Dijital.
OZEMPIC'TE ŞÜKÜR: İŞTE DAHA AZ İŞtah İLE YEMEKTEN NASIL KEYFİNİ ÇIKARACAĞINIZ
“Buna genellikle daha sonra halsiz, acı verici ve perişan bir his eşlik eder, çünkü tokluk işaretlerinizi dinlemeden daha hızlı yemek yeme eğiliminde olursunuz.”
Bunun yerine, gün boyunca daha tok hissetmeniz için dengeli bir kahvaltı yapmanızı önerir.
“Şükran Günü yemeği yaklaştığında, ne yemeyi ve ne kadar yemeyi seçeceğiniz konusunda daha fazla kontrole sahip olacaksınız.”
3. Yiyecekleri akıllıca seçin
Şükran Günü masasındaki birçok seçenek arasında bazı seçenekler diğerlerinden daha iyidir.
New York'lu bir gastroenterolog olan Dr. Michael Schopis, “Her şeyden biraz yiyin (çünkü bu bir gelenektir), ancak şarküteri masasında hafifçe ilerleyin – ve saniyeler içinde gittiğinizde tereyağı, krema ve katı yağları azaltın” tavsiyesinde bulundu.
Bir doktor, “Bazı hastalar belirli karbonhidratları sindirmekte zorluk çekiyor, bu da aşırı şişkinliğe ve gaza yol açarak irritabl bağırsak sendromu gibi fonksiyonel bozukluklarla ilişkili ağrıya neden olabiliyor” diye uyardı. (iStock)
Doktor Haberler Digital'e, önceden işlenmiş gıdalardan, nitrat içeriği yüksek gıdalardan (tütsülenmiş etler), basit karbonhidratlardan ve trans yağlardan kaçınmanın en iyisi olduğunu söyledi.
“Bazı hastalar belirli karbonhidratları sindirmekte zorluk çekiyor, bu da aşırı şişkinliğe ve gaza yol açarak irritabl bağırsak sendromu gibi fonksiyonel bozukluklarla ilişkili ağrıya neden olabiliyor” diye uyardı.
Schopis, “Yüksek miktarlardaki nitratların polip ve bazı gastrointestinal kanserlerin gelişme riskini arttırdığı bilinmektedir” diye ekledi.“Gerçekten neye minnettar olduğunuzu düşünmek için bir dakikanızı ayırmanız, günün olumlu havasını belirleyebilir.”
Teksas, Dallas'taki UT Southwestern'de mutfak tıbbı direktörü Dr. Jaclyn Albin, daha küçük bir yardımla başlamanızı ve hala açsanız daha fazlasını almak için geri dönmenizi öneriyor.
Haberler Digital'e konuşan bir doktor, önceden işlenmiş gıdalardan, nitrat içeriği yüksek gıdalardan (tütsülenmiş etler), basit karbonhidratlardan ve trans yağlardan kaçınmanın en iyisi olduğunu söyledi. (iStock)
Haberler Digital'e “Tabağın yarısını meyve ve sebzelerle doldurmayı ve proteinler, meyveler, lif ve tatlılar arasında bir denge oluşturmayı planlayın” diye önerdi.
“Ayrıca çeşitlilik eklemekten de korkmayın. Farklı renklerin, tatların ve dokuların tadını çıkarmak yemeği güzelleştirecektir.”
4. Dikkatli yemek yemeyi deneyin
Chicago'da yaşayan Fay diyetisyeni Jennifer Wilcox, Haberler Digital'e şunları söyledi: “İyice çiğneyin, tatların tadını çıkarın, yemeğin görünümüne ve aromasına dikkat edin ve yavaşlamak için aileniz ve arkadaşlarınızla sohbet edin.”
Bir uzman, “Ortak yönleriniz hakkında konuşmayı ve güzel anılarınızı hatırlamayı seçin” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
“Daha yavaş bir yeme hızı, sindirimi iyileştirmeye ve rahat bir tokluğu tanımanıza yardımcı olacaktır.”
Schopis, yavaşlamanın bir başka nedeninin de, ne kadar hızlı yerseniz (ve ne kadar az çiğnerseniz), mide asitlerinin yiyecekleri parçalamak için o kadar fazla çalışması gerektiğini, bunun da gaza, şişkinliğe ve reflüye yol açtığını ekledi.
5. Akşam yemeğinde su için
Bu tüyo, kayıtlı bir diyetisyen ve Raleigh, Kuzey Carolina'da bulunan Ruby Oak Nutrition'ın sahibi Christine Byrne'den geliyor.
UZMANLAR, TEŞEKKÜR ETMENİN SİZİ DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI HALE GETİREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR
Haberler Digital'e “Alkolü minimumda tutmak, yemek yerken ve sonrasında kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır” dedi.
“Alkol bir toksin olduğu için vücudunuz (özellikle karaciğeriniz) onu parçalamaya ve sisteminizden atmaya öncelik verir” diye devam etti. “Bu, alkol işlenirken diğer yiyeceklerin sindirilmesinin beklemeye alındığı anlamına geliyor.”
Bir beslenme uzmanı, “Mümkünse, yemek yerken suya sadık kalın ve alkollü içecekleri alkolsüz olanlarla değiştirin” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
Sonuç olarak yemekten sonra saatlerce kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz, dedi Byrne.
“Mümkünse, yemek yerken suya sadık kalın ve alkollü içecekleri alkolsüz olanlarla değiştirin.”
6. Sınırları belirleyin
Maryland'deki Ruh Sağlığı Anneleri'nin kurucusu ve lisanslı terapist Jillian Amodio'ya göre yaşam tarzı, görüşler ve değerlerdeki farklılıklar, çözülmesi zor ayrılıklara neden olabileceğinden, konu aile ilişkileri olduğunda tatiller zorlu olabiliyor.
Amodio, “Bu tatil sezonunda ailenizle görüştüğünüzde kendinize sınırlar koyun” tavsiyesinde bulundu.
“Kimin yanında olabilirsiniz ve kiminle vakit geçirmek çok zor olacak? Kendinize karşı dürüst olun ve ruh sağlığınıza fayda sağlayacak kararı verin.”“Kendinize karşı dürüst olun ve ruh sağlığınıza fayda sağlayacak kararı verin.”
Kışkırtıcı olabilecek konuşma konularına girmekten kaçınmanın en iyisi olduğunu söyledi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Amodio, “Ortak yönleriniz hakkında konuşmayı ve güzel anılarınızı anmayı seçin” diye önerdi.
Diğer bazı fikirler arasında eski fotoğraf albümlerini getirmek, masa oyunları oynamak ve gerektiğinde başka bir odaya geçerek gün boyunca mola vermek yer alır.
7. Suçluluğu menüden çıkarın
Maryland'de kayıtlı diyetisyen Elizabeth Harris, “Şükran Günü'nün sadece bir gün olduğunu ve suçluluğun bir yiyecek grubu olmadığını unutmayın” dedi.
“Tatil yemeğinizden sonra nasıl hissetmek istediğinizi düşünün ve seçimlerinizi oradan geriye doğru yürümek için elinizden gelenin en iyisini yapın.”
Bir uzman, “Tatil yemeğinizden sonra nasıl hissetmek istediğinizi düşünün ve seçimlerinizi oradan geriye doğru yürümek için elinizden gelenin en iyisini yapın” tavsiyesinde bulundu. (iStock)
Ve eğer hedefi kaçırırsanız, bunun dünyanın sonu olmadığını belirtti.
“Bir sonraki öğününüzde, ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayacak, kendinizi iyi hissettiren seçimler yapma pratiği yapmak için bir şansınız daha var.”
8. Rahatlamak için zaman ayırın
Morin, “Yemek pişirme, ev sahipliği yapma ve sosyalleşme sırasında yeniden enerji toplamak için küçük anlar yaratın” diye önerdi.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Yoğun bir gün boyunca işler bunaltıcı geldiğinde, psikoterapist beş dakikanızı derin nefes almaya, meditasyon yapmaya veya sadece düşüncelerinizle sessiz bir anın tadını çıkarmaya ayırmanızı önerir.
Haberler Digital'e şunları söyledi: “Bu küçük rahatlama alanları size günü atlatmak için ihtiyaç duyduğunuz zihinsel gücü verebilir.”
9. Yürüyün
Uzmanlar, kısa da olsa Şükran Günü yemeğinden sonra yürüyüş yapmanın önemli olduğu konusunda hemfikir.
Yemek sonrası hareket, özellikle kalorisi yoğun gıdalar tüketildikten sonra kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de yardımcı olur. (iStock)
Purdue Global Hemşirelik Okulu dekanı ve başkan yardımcısı ve Illinois'de kalp hemşiresi olan Melissa Burdi, “Egzersiz ve fiziksel aktivite vücudun metabolizma hızını artırarak vücudunuzun daha zengin gıdaları daha etkili bir şekilde işlemesine yardımcı olur” dedi.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health
“Aynı zamanda sindirim sistemini de uyararak şişkinliği veya ağır yemeklerden kaynaklanan rahatsızlığı önler.”
Burdi, yemek sonrası hareketin, özellikle kalorisi yoğun gıdaları tükettikten sonra kan şekeri seviyelerini düzenlemeye de yardımcı olduğunu ekledi.