Kuş gribi salgınları birçok eyalette kümes hayvanları çiftliklerini etkilediğinden ve insanlarda son zamanlarda ortaya çıkan birkaç vakada uzmanlar yumurta hazırlama için en iyi uygulamalara ağırlık vermektedir.
King's College London'da genetik bir epidemiyoloji uzmanı olan Profesör Tim Spector, izleyicilerine uygun önlemler alırken yumurtaların yemek için güvenli olduğunu söylemek için Instagram'a gitti. (Makalenin üst kısmındaki videoya bakın.)
Doktora göre yumurtalar, yüksek kaliteli protein ile birlikte A vitamini, B12 ve selenyum dahil olmak üzere neredeyse her temel vitamin ve minerali sağlar.
Minnesota, hastalıklar olarak acil durum ilan eder, Midwestern Farms sakatlık
Instagram postasında, “Sarısı özellikle beyin sağlığı için önemli bir besin, kolin açısından zengindir ve yumurtalar D vitamini'nin birkaç doğal kaynakından biridir.”
King's College London'da genetik bir epidemiyoloji uzmanı olan Profesör Tim Spector, izleyicilerine uygun önlemler alırken yumurtaların yemek için güvenli olduğunu söylemek için Instagram'a gitti. (Dr. Tim Spector / Instagram)
USDA pazar analizine göre, 2025'in başlangıcından bu yana kuş gribi salgınları nedeniyle ABD'de 23 milyondan fazla yumurta döşeyen tavuk kaybedildi-ancak bu, yumurtaların yemek için güvensiz olduğu anlamına gelmiyor.
Yine de, yumurtaların mümkün olduğunca güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlamanın yolları vardır.
Videodaki profesör, “Kontamine bir yumurtanın mutfağınıza ulaşması beklenmedik bir durumda bile, 165 Fahrenheit'e iyice pişirmek virüsü tamamen öldürüyor.” Dedi.
Doktor, yumurtaları 165 ° F'ye iyice pişirmek, kuş gribi virüsünü tamamen öldürdüğünü söyledi. (Istock)
New York'ta bulunan kayıtlı diyetisyen ve gıda blog yazarı Lauren Harris-Pincus, yumurtaların pişirildiklerinde ve beyaz ve sarının tamamen ayarlandığı zaman endişe duymadan yemenin güvenli olduğunu kabul etti.
Haberler Digital'e “Yumurta ve et veya kümes hayvanları için 165 dereceye kadar pişirin.”
Snack ürünü, ambalajda tespit edilen 'bildirilmemiş bademler' nedeniyle geri çağrıldı
Kiş veya frittata gibi yumurta bazlı yemekler söz konusu olduğunda, diyetisyen iç pişirme sıcaklığının 160 derece Fahrenheit olması gerektiğini söyledi.
Spector'un duyduğu bir diğer soru da, videosunda, kirli göründüklerinde yumurta yıkamanın gerekli olup olmadığıdır.
Kayıtlı bir diyetisyenine göre, yumurtalar pişirildiğinde endişe duymadan yemek güvenlidir ve beyaz ve sarısı tamamen ayarlanır. (Istock)
“Cevap hayır,” dedi profesör. Su ile daha fazla yıkama, koruyucu bir tabakaya zarar verir, bu da herhangi bir virüs veya bakterinin gerçek yumurtaya girmesini daha olası hale getirir.
Harris-Pincus ayrıca bakterilerin kabuğun gözeneklerine girebileceği konusunda uyardı.
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
USDA web sitesine göre, bir tavuk bir yumurta bıraktığında, dışarıda zaten koruyucu bir kaplama var. Daha fazla yıkama aslında kontaminasyon riskini artırabilir.
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
“Hükümet düzenlemeleri, yumurta işlemcilerinin sadece gıdaların işlenmesi için FDA düzenlemelerini karşılayan bileşikleri ve yıkama suyunun yumurtaya 'emilmesini' önleyen sıcaklıklarda sadece bileşikleri kullanarak USDA dereceli yumurtaları dikkatlice yıkamasını ve sterilize edilmesini gerektirir.”
USDA, yumurtaları yıkamaktan kirli su, kabuklardaki gözeneklerden “emilebilir”, bu nedenle aşırı temizlikten kaçınmak en iyisidir. (Istock)
Spector'a göre, bir yumurta üzerinde hala kir varsa, dış kabuğu temizlemenin en iyi yolu pişirmeden önce bir bezle silmektir.
“İyi yemek dinleme uygulamaları kullanıyorsanız [and] Yumurtaları düzgün bir şekilde pişirmek, o zaman risk son derece düşüktür, “dedi videoda.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
Daha büyük sorunun, salgınların gıda arzı, fiyatlar ve tarım üzerindeki etkisi olduğunu da sözlerine ekledi.
“Ama gıda güvenliği söz konusu olduğunda, bilim açıktır: yumurtalar güvenli ve besleyici bir seçim olmaya devam ediyor.”
Khloe Quill, Haberler Digital'in yaşam tarzı yapım asistanıdır. O ve yaşam tarzı ekibi, yiyecek ve içecek, seyahat ve sağlık gibi bir dizi hikaye konusunu kapsar.
King's College London'da genetik bir epidemiyoloji uzmanı olan Profesör Tim Spector, izleyicilerine uygun önlemler alırken yumurtaların yemek için güvenli olduğunu söylemek için Instagram'a gitti. (Makalenin üst kısmındaki videoya bakın.)
Doktora göre yumurtalar, yüksek kaliteli protein ile birlikte A vitamini, B12 ve selenyum dahil olmak üzere neredeyse her temel vitamin ve minerali sağlar.
Minnesota, hastalıklar olarak acil durum ilan eder, Midwestern Farms sakatlık
Instagram postasında, “Sarısı özellikle beyin sağlığı için önemli bir besin, kolin açısından zengindir ve yumurtalar D vitamini'nin birkaç doğal kaynakından biridir.”
King's College London'da genetik bir epidemiyoloji uzmanı olan Profesör Tim Spector, izleyicilerine uygun önlemler alırken yumurtaların yemek için güvenli olduğunu söylemek için Instagram'a gitti. (Dr. Tim Spector / Instagram)
USDA pazar analizine göre, 2025'in başlangıcından bu yana kuş gribi salgınları nedeniyle ABD'de 23 milyondan fazla yumurta döşeyen tavuk kaybedildi-ancak bu, yumurtaların yemek için güvensiz olduğu anlamına gelmiyor.
Salgınlar kümes hayvanı çiftliklerini etkilerken, “yumurtalardan gelen gerçek risk minimum kalıyor” diye yazdı. “Enfekte tavuklar yumurta bırakmaz ve ticari çiftlikler, yumurtalar mağazalara ulaşmadan etkilenen sürüleri açar.”“Kirlenmiş bir yumurtanın mutfağınıza ulaşması, 165 dereceye kadar iyice pişirmesi virüsü tamamen öldürüyor.”
Yine de, yumurtaların mümkün olduğunca güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlamanın yolları vardır.
Videodaki profesör, “Kontamine bir yumurtanın mutfağınıza ulaşması beklenmedik bir durumda bile, 165 Fahrenheit'e iyice pişirmek virüsü tamamen öldürüyor.” Dedi.

Doktor, yumurtaları 165 ° F'ye iyice pişirmek, kuş gribi virüsünü tamamen öldürdüğünü söyledi. (Istock)
New York'ta bulunan kayıtlı diyetisyen ve gıda blog yazarı Lauren Harris-Pincus, yumurtaların pişirildiklerinde ve beyaz ve sarının tamamen ayarlandığı zaman endişe duymadan yemenin güvenli olduğunu kabul etti.
Haberler Digital'e “Yumurta ve et veya kümes hayvanları için 165 dereceye kadar pişirin.”
Snack ürünü, ambalajda tespit edilen 'bildirilmemiş bademler' nedeniyle geri çağrıldı
Kiş veya frittata gibi yumurta bazlı yemekler söz konusu olduğunda, diyetisyen iç pişirme sıcaklığının 160 derece Fahrenheit olması gerektiğini söyledi.
Spector'un duyduğu bir diğer soru da, videosunda, kirli göründüklerinde yumurta yıkamanın gerekli olup olmadığıdır.

Kayıtlı bir diyetisyenine göre, yumurtalar pişirildiğinde endişe duymadan yemek güvenlidir ve beyaz ve sarısı tamamen ayarlanır. (Istock)
“Cevap hayır,” dedi profesör. Su ile daha fazla yıkama, koruyucu bir tabakaya zarar verir, bu da herhangi bir virüs veya bakterinin gerçek yumurtaya girmesini daha olası hale getirir.
Harris-Pincus ayrıca bakterilerin kabuğun gözeneklerine girebileceği konusunda uyardı.
“Yumurtaların yıkanması önerilmez, çünkü kabuğun bütünlüğünü tehlikeye atar, potansiyel olarak bakterileri gözeneklere izin verir.” Dedi.“Yumurtaların yıkanması önerilmez, çünkü kabuğun bütünlüğünü tehlikeye atar, potansiyel olarak bakterilere gözeneklere izin verir.”
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
USDA web sitesine göre, bir tavuk bir yumurta bıraktığında, dışarıda zaten koruyucu bir kaplama var. Daha fazla yıkama aslında kontaminasyon riskini artırabilir.
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
“Hükümet düzenlemeleri, yumurta işlemcilerinin sadece gıdaların işlenmesi için FDA düzenlemelerini karşılayan bileşikleri ve yıkama suyunun yumurtaya 'emilmesini' önleyen sıcaklıklarda sadece bileşikleri kullanarak USDA dereceli yumurtaları dikkatlice yıkamasını ve sterilize edilmesini gerektirir.”

USDA, yumurtaları yıkamaktan kirli su, kabuklardaki gözeneklerden “emilebilir”, bu nedenle aşırı temizlikten kaçınmak en iyisidir. (Istock)
Spector'a göre, bir yumurta üzerinde hala kir varsa, dış kabuğu temizlemenin en iyi yolu pişirmeden önce bir bezle silmektir.
“İyi yemek dinleme uygulamaları kullanıyorsanız [and] Yumurtaları düzgün bir şekilde pişirmek, o zaman risk son derece düşüktür, “dedi videoda.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
Daha büyük sorunun, salgınların gıda arzı, fiyatlar ve tarım üzerindeki etkisi olduğunu da sözlerine ekledi.
“Ama gıda güvenliği söz konusu olduğunda, bilim açıktır: yumurtalar güvenli ve besleyici bir seçim olmaya devam ediyor.”
Khloe Quill, Haberler Digital'in yaşam tarzı yapım asistanıdır. O ve yaşam tarzı ekibi, yiyecek ve içecek, seyahat ve sağlık gibi bir dizi hikaye konusunu kapsar.