“Kuru Ocak”a katılanlar için alkolü bırakmanın bir başka potansiyel faydası ortaya çıktı.
Vazgeçmek alkollü içecekler The New England Journal of Medicine'de 28 Aralık'ta yayınlanan özel bir rapora göre – veya tüketilen miktarı azaltmak – ağız veya yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltabilir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bir parçası olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı'ndan (IARC) araştırmacılar, alkol tüketimi ile kanser arasındaki ilişkiyi belirlemek için çok sayıda çalışmayı analiz etti. kanser oluşumu.
'KURU OCAK' GERÇEKTEN SAĞLIĞINIZI İYİLEŞTİRİR Mİ? İŞTE BİLMENİZ GEREKENLER
Beatrice Lauby, “Bugüne kadar yayınlanan ilgili çalışmalardan elde edilen kanıtlara dayanarak Çalışma Grubu, alkollü içecek tüketiminin devam ettirilmesiyle karşılaştırıldığında, alkollü içecek tüketiminin azaltılması veya bırakılmasının ağız kanseri ve yemek borusu kanseri riskini azalttığına dair yeterli kanıt olduğu sonucuna varmıştır” dedi. -Secretan, PhD, IARC'nin Fransa'daki Kanseri Önleme El Kitapları başkanı, Haberler Digital'e yaptığı açıklamada.
Alkol alımını azaltmanın diğer kanser türlerinin riskini de azaltıp azaltamayacağını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Dry Ocak'a katılanlar için alkolü bırakmanın bir başka potansiyel faydası, yeni bir kanser raporu şeklinde ortaya çıktı. (iStock)
Lauby-Secretan, “Alkollü içecek tüketiminin azaltılmasının veya bırakılmasının kanser riskini azalttığına dair kanıtların gırtlak, meme ve kolorektal kanserler için sınırlı olduğunu” belirtti.
Araştırmacılar, alkol tüketimini beş ila dokuz yıl süreyle durdurmanın ağız kanseri riskini %34 oranında azalttığını buldu.
ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE BELİRLİ YİYECEK VE İÇECEKLERİN TÜKETİLMESİYLE KANSER RİSKİ ARTIYOR
10 ila 19 yıl boyunca alkolü tamamen bırakmak riski %55 azalttı.
Özofagus kanseri için, beş ila 15 yıl boyunca alkolsüz kalmak riski %15 oranında azaltırken, 15 yıl veya daha fazla alkolden uzak durmak riski %65 oranında azalttı.
Özofagus kanseri için, beş ila 15 yıl boyunca alkolsüz kalmak riski %15 oranında azaltırken, 15 yıl veya daha fazla alkolden uzak durmak riski %65 oranında azalttı. (iStock)
Birisi alkol aldığında vücut onu kanserojen olduğu bilinen asetaldehite metabolize eder.
Araştırmacılar, alkolün ortadan kaldırılmasının bunun gerçekleşmesini önlediğini buldu.
Alkolün ayrıca genotoksisiteye sahip olduğu da gösterilmiştir, bu da DNA'ya zarar verdiği anlamına gelir ve bu da kansere yol açabilir.
Son olarak Lauby-Secretan, alkol tüketiminin bağışıklık ve iltihap sistemlerini etkileyebileceğini belirtti.
ÖLÜMCÜL CİLT KANSERİNE AŞI KLİNİK DENEMELERDE 'ÇIĞIR AÇAN' SONUÇLAR GÖSTERİYOR
İncelemenin ana sınırlaması, yalnızca belirli sayıda mevcut çalışmalar incelemeye açıktır.
Lauby-Secretan, Haberler Digital'e şöyle konuştu: “Çalışma Grubu, alkol tüketiminin azaltılması veya bırakılmasıyla ilişkili kanser riskinin azaltılmasına ilişkin inceleme için mevcut sınırlı sayıdaki çalışma karşısında şaşırdı.”
“Bu tür çalışmalar tütünün bırakılması konusunda çok sayıda, ancak sigarayı bırakma konusunda çok daha az alkol tüketimi,” devam etti.
“Ayrıca çok az sayıda çalışma, tüketilen alkol miktarını azaltmanın etkisini araştırdı; çoğu çalışma ise bırakmayı hedefliyor.”
The New England Journal of Medicine'de 28 Aralık'ta yayınlanan özel bir rapora göre, alkollü içeceklerden vazgeçmek veya tüketilen miktarı azaltmak ağız veya yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltabilir. (iStock)
Önceki araştırmalar, düşük miktarda alkol tüketiminin bile meme ve ağız, yutak ve yemek borusu kanserleri de dahil olmak üzere diğer kanser türlerinin riskini artırdığını göstermiştir.
Lauby-Secretan, “Ve artık alkollü içecek tüketimini azaltmanın veya bırakmanın, halihazırda alkol tüketenler için tüketimin neden olduğu riski azaltabileceğine dair kanıtlarımız var.” dedi. “Kısacası daha az daha iyidir.”
OLASI KANSER ATILMASINDA YENİ BULUNAN 'ÖLDÜRME ANAHTARI' KANSER HÜCRELERİNİN ÖLÜMÜNÜ TETİKLEYİYOR: 'BİR-İKİ YUMRUK'
Alkol tüketimi “önemli bir Halk Sağlığı endişe” diye belirtti araştırmacı.
Bira, şarap ve alkollü içkiler de dahil olmak üzere her türlü alkollü içeceğin kalitesi veya fiyatı ne olursa olsun kanserle bağlantılı olduğunu ekledi.
ALKOL İÇMENİN BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI ETKİLEMESİ 7 YOL: 'Ayıltıcı' Etkiler
Sudarsan Kollimuttathuillam, MD, City of Hope Orange County'de tıbbi onkolog ve hematolog California'daaraştırmaya dahil olmadığını ancak sonuçları şaşırtıcı bulmadığını söyledi.
Haberler Digital'e “Alkol kullanımının çeşitli kanser türleri için artan riskle bağlantılı olduğuna dair giderek artan sayıda kanıt var” dedi.
“Alkol tüketimi ABD'deki tüm kanser teşhislerinin yaklaşık %6'sıyla ilişkilidir” diye ekledi. “İlişkiler ve mekanizmalar henüz tam olarak anlaşılmadı, ancak DNA, hücreler ve karaciğerde birikmiş hasarı da içeriyor.”
Araştırmacı, bira, şarap ve alkollü içkiler de dahil olmak üzere her türlü alkollü içeceğin kanserle bağlantılı olduğunu söyledi. (KENZO TRIBOUILLARD/AFP, Getty Images aracılığıyla)
Alkol tüketmek herkes için kesinlikle kansere yol açmasa da Kollimuttathuillam, tıpkı güvenli bir alkol miktarı olmadığı gibi, alkol için de “güvenli bir miktar” olmadığını belirtti. içebileceğin sigaralar.
“Basitçe söylemek gerekirse, konu kanseri önlemek olduğunda, ne kadar az içerseniz o kadar iyidir ve hiç içmemek en iyisidir” tavsiyesinde bulundu.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Amerikalılar için 2020-2025 Beslenme Yönergeleri, alkol tüketmeyi tercih edenler için, alımın kadınlar için günde bir içkiden, erkekler için ise günde iki içkiden fazla olmayacak şekilde sınırlandırılmasını öneriyor.
Kollimuttathuillam, “İyi haber şu ki alkol kullanımı, önlem alabileceğimiz kanser risk faktörleri arasında yer alıyor.” dedi.
Bir tıbbi onkolog Haberler Digital'e şunları söyledi: “Hastalara en sık tavsiyelerimden biri, kanseri önleme veya tedavi planlarının bir parçası olarak sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmak ve sürdürmektir.” (iStock)
“Bir tıbbi onkolog olarak hastalara en sık tavsiyelerimden biri şunları yapmak ve sürdürmektir: sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri kanseri önleme veya tedavi planlarının bir parçası olarak.”
Bu değişiklikler tipik olarak alkolün sınırlandırılmasını, eğer kullanılıyorsa tütünün bırakılmasını, daha fazla yeşil, yapraklı sebzeler ve tam tahılların tüketilmesini, yüksek oranda işlenmiş gıdaların azaltılmasını veya ortadan kaldırılmasını, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesini içerir. sağlıklı vücut ağırlığı ve fiziksel olarak aktif olmak, dedi doktor.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
“Kanser hastasıysanız veya kanserden kurtulan biriyseniz, alkol alımınız ve gerekirse alkolü azaltmanın veya ortadan kaldırmanın yolları hakkında onkoloğunuzla konuşun” diye önerdi.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.
Vazgeçmek alkollü içecekler The New England Journal of Medicine'de 28 Aralık'ta yayınlanan özel bir rapora göre – veya tüketilen miktarı azaltmak – ağız veya yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltabilir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bir parçası olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı'ndan (IARC) araştırmacılar, alkol tüketimi ile kanser arasındaki ilişkiyi belirlemek için çok sayıda çalışmayı analiz etti. kanser oluşumu.
'KURU OCAK' GERÇEKTEN SAĞLIĞINIZI İYİLEŞTİRİR Mİ? İŞTE BİLMENİZ GEREKENLER
Beatrice Lauby, “Bugüne kadar yayınlanan ilgili çalışmalardan elde edilen kanıtlara dayanarak Çalışma Grubu, alkollü içecek tüketiminin devam ettirilmesiyle karşılaştırıldığında, alkollü içecek tüketiminin azaltılması veya bırakılmasının ağız kanseri ve yemek borusu kanseri riskini azalttığına dair yeterli kanıt olduğu sonucuna varmıştır” dedi. -Secretan, PhD, IARC'nin Fransa'daki Kanseri Önleme El Kitapları başkanı, Haberler Digital'e yaptığı açıklamada.
Alkol alımını azaltmanın diğer kanser türlerinin riskini de azaltıp azaltamayacağını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Dry Ocak'a katılanlar için alkolü bırakmanın bir başka potansiyel faydası, yeni bir kanser raporu şeklinde ortaya çıktı. (iStock)
Lauby-Secretan, “Alkollü içecek tüketiminin azaltılmasının veya bırakılmasının kanser riskini azalttığına dair kanıtların gırtlak, meme ve kolorektal kanserler için sınırlı olduğunu” belirtti.
Araştırmacılar, alkol tüketimini beş ila dokuz yıl süreyle durdurmanın ağız kanseri riskini %34 oranında azalttığını buldu.
ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE BELİRLİ YİYECEK VE İÇECEKLERİN TÜKETİLMESİYLE KANSER RİSKİ ARTIYOR
10 ila 19 yıl boyunca alkolü tamamen bırakmak riski %55 azalttı.
Özofagus kanseri için, beş ila 15 yıl boyunca alkolsüz kalmak riski %15 oranında azaltırken, 15 yıl veya daha fazla alkolden uzak durmak riski %65 oranında azalttı.
Özofagus kanseri için, beş ila 15 yıl boyunca alkolsüz kalmak riski %15 oranında azaltırken, 15 yıl veya daha fazla alkolden uzak durmak riski %65 oranında azalttı. (iStock)
Birisi alkol aldığında vücut onu kanserojen olduğu bilinen asetaldehite metabolize eder.
Araştırmacılar, alkolün ortadan kaldırılmasının bunun gerçekleşmesini önlediğini buldu.
Alkolün ayrıca genotoksisiteye sahip olduğu da gösterilmiştir, bu da DNA'ya zarar verdiği anlamına gelir ve bu da kansere yol açabilir.
Son olarak Lauby-Secretan, alkol tüketiminin bağışıklık ve iltihap sistemlerini etkileyebileceğini belirtti.
ÖLÜMCÜL CİLT KANSERİNE AŞI KLİNİK DENEMELERDE 'ÇIĞIR AÇAN' SONUÇLAR GÖSTERİYOR
İncelemenin ana sınırlaması, yalnızca belirli sayıda mevcut çalışmalar incelemeye açıktır.
Lauby-Secretan, Haberler Digital'e şöyle konuştu: “Çalışma Grubu, alkol tüketiminin azaltılması veya bırakılmasıyla ilişkili kanser riskinin azaltılmasına ilişkin inceleme için mevcut sınırlı sayıdaki çalışma karşısında şaşırdı.”
“Bu tür çalışmalar tütünün bırakılması konusunda çok sayıda, ancak sigarayı bırakma konusunda çok daha az alkol tüketimi,” devam etti.
“Ayrıca çok az sayıda çalışma, tüketilen alkol miktarını azaltmanın etkisini araştırdı; çoğu çalışma ise bırakmayı hedefliyor.”
The New England Journal of Medicine'de 28 Aralık'ta yayınlanan özel bir rapora göre, alkollü içeceklerden vazgeçmek veya tüketilen miktarı azaltmak ağız veya yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltabilir. (iStock)
Önceki araştırmalar, düşük miktarda alkol tüketiminin bile meme ve ağız, yutak ve yemek borusu kanserleri de dahil olmak üzere diğer kanser türlerinin riskini artırdığını göstermiştir.
Lauby-Secretan, “Ve artık alkollü içecek tüketimini azaltmanın veya bırakmanın, halihazırda alkol tüketenler için tüketimin neden olduğu riski azaltabileceğine dair kanıtlarımız var.” dedi. “Kısacası daha az daha iyidir.”
OLASI KANSER ATILMASINDA YENİ BULUNAN 'ÖLDÜRME ANAHTARI' KANSER HÜCRELERİNİN ÖLÜMÜNÜ TETİKLEYİYOR: 'BİR-İKİ YUMRUK'
Alkol tüketimi “önemli bir Halk Sağlığı endişe” diye belirtti araştırmacı.
Lauby-Secretan, “Alkollü içecek tüketiminin kansere neden olduğu konusunda farkındalık yaratmak önemli” dedi. “Alkol tüketildikçe kansere yakalanma riski önemli ölçüde artıyor.”“Alkol tüketildikçe kansere yakalanma riski önemli ölçüde artıyor.”
Bira, şarap ve alkollü içkiler de dahil olmak üzere her türlü alkollü içeceğin kalitesi veya fiyatı ne olursa olsun kanserle bağlantılı olduğunu ekledi.
ALKOL İÇMENİN BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI ETKİLEMESİ 7 YOL: 'Ayıltıcı' Etkiler
Sudarsan Kollimuttathuillam, MD, City of Hope Orange County'de tıbbi onkolog ve hematolog California'daaraştırmaya dahil olmadığını ancak sonuçları şaşırtıcı bulmadığını söyledi.
Haberler Digital'e “Alkol kullanımının çeşitli kanser türleri için artan riskle bağlantılı olduğuna dair giderek artan sayıda kanıt var” dedi.
“Alkol tüketimi ABD'deki tüm kanser teşhislerinin yaklaşık %6'sıyla ilişkilidir” diye ekledi. “İlişkiler ve mekanizmalar henüz tam olarak anlaşılmadı, ancak DNA, hücreler ve karaciğerde birikmiş hasarı da içeriyor.”
Araştırmacı, bira, şarap ve alkollü içkiler de dahil olmak üzere her türlü alkollü içeceğin kanserle bağlantılı olduğunu söyledi. (KENZO TRIBOUILLARD/AFP, Getty Images aracılığıyla)
Alkol tüketmek herkes için kesinlikle kansere yol açmasa da Kollimuttathuillam, tıpkı güvenli bir alkol miktarı olmadığı gibi, alkol için de “güvenli bir miktar” olmadığını belirtti. içebileceğin sigaralar.
“Basitçe söylemek gerekirse, konu kanseri önlemek olduğunda, ne kadar az içerseniz o kadar iyidir ve hiç içmemek en iyisidir” tavsiyesinde bulundu.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Amerikalılar için 2020-2025 Beslenme Yönergeleri, alkol tüketmeyi tercih edenler için, alımın kadınlar için günde bir içkiden, erkekler için ise günde iki içkiden fazla olmayacak şekilde sınırlandırılmasını öneriyor.
Kollimuttathuillam, “İyi haber şu ki alkol kullanımı, önlem alabileceğimiz kanser risk faktörleri arasında yer alıyor.” dedi.
Bir tıbbi onkolog Haberler Digital'e şunları söyledi: “Hastalara en sık tavsiyelerimden biri, kanseri önleme veya tedavi planlarının bir parçası olarak sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmak ve sürdürmektir.” (iStock)
“Bir tıbbi onkolog olarak hastalara en sık tavsiyelerimden biri şunları yapmak ve sürdürmektir: sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri kanseri önleme veya tedavi planlarının bir parçası olarak.”
Bu değişiklikler tipik olarak alkolün sınırlandırılmasını, eğer kullanılıyorsa tütünün bırakılmasını, daha fazla yeşil, yapraklı sebzeler ve tam tahılların tüketilmesini, yüksek oranda işlenmiş gıdaların azaltılmasını veya ortadan kaldırılmasını, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesini içerir. sağlıklı vücut ağırlığı ve fiziksel olarak aktif olmak, dedi doktor.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
“Kanser hastasıysanız veya kanserden kurtulan biriyseniz, alkol alımınız ve gerekirse alkolü azaltmanın veya ortadan kaldırmanın yolları hakkında onkoloğunuzla konuşun” diye önerdi.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.