Popüler Super Bowl yiyecekleri olası listeria kontaminasyonu nedeniyle geri çağrıldı

poem

New member
Yedi katmanlı fasulye sosu, tavuk enchiladas, kişnişli salata sosu ve taco kitlerini etkileyen listeria salgını nedeniyle Super Bowl'un temel ürünleri geri çağrıldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bir basın açıklamasında, Rizo Lopez Foods tarafından üretilen süt ürünlerinin, 2014'ten bu yana iki kişiyi öldüren ve iki düzineden fazla kişiyi hasta eden listeria salgınının kaynağı olduğunu söyledi.

Ajans, geri çağrılan süt ürünleri ve geri çağrılan süt ürünlerinden yapılan ürünlerin Cuma günü Trader Joe's ve 365 Whole Foods Market gibi popüler markaları da kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi.

Diğer markalar şunlardır: Bright Farms, Campesino, Casa Cardenas, Dole, Don Francisco, Don Pancho, Dos Ranchitos, El Huache, Food City, Fresh Express, HEB, La Ordena, Marketside, President's Choice, Ready Pac Bistro, Rio Grande, Rizo Bros, Rojos, San Carlos, Santa Maria, Tio Francisco, Trader Joe's, 365 Whole Foods Market.

10'DAN FAZLA EYALETTE GERİ ALINAN SÜT ÜRÜNLERİYLE BAĞLANTILI LİSTERİA SALGINI, 2 ÖLÜM: CDC



ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından 6 Şubat 2024 Salı günü sağlanan bu görüntü, iki kişinin ölümüne ve iki düzineden fazla kişinin hastalanmasına yol açan on yıldır süren listeria gıda zehirlenmesi salgını nedeniyle geri çağrılan peynir markalarını gösteriyor. (AP aracılığıyla CDC)


CDC, on bir eyalette 26 kişiye listeria salgınının bulaştığını söyledi.

Ajans, enfekte olanlardan 23'ünün hastaneye kaldırıldığını ve iki kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Teksas ve Kaliforniya.

CDC, bu listeria salgını nedeniyle hasta olan kişilerin “gerçek sayısının” “muhtemelen daha yüksek” olduğunu, çünkü bazı kişilerin tıbbi bakım olmadan iyileştiğini veya hiç test yapılmadığını belirtti.


[TR]
[TD]
Devletler:[/TD]

[TD]
Hasta kişi sayısı:[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Arizona[/TD]

[TD]
4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Kaliforniya[/TD]

[TD]
8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Kolorado[/TD]

[TD]
4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Florida[/TD]

[TD]
1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Gürcistan[/TD]

[TD]
1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Nevada[/TD]

[TD]
1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
kuzey Carolina[/TD]

[TD]
1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
oregon[/TD]

[TD]
1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Tenessee[/TD]

[TD]
2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Teksas[/TD]

[TD]
2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Washington[/TD]

[TD]
1[/TD]
[/TR]

Yetkililer, sağlık yetkililerinin 2017 ve 2021 yıllarında hastalıkları araştırdığını ancak Aralık ayında daha fazla kişinin hastalanmasıyla kaynağı yeni laboratuvar ve denetim bilgilerine dayanarak doğrulayabildiklerini söyledi.

TEXAS ŞEHRİ, PENİSİLİN İLACI 'SINIRLI TEDARİK' OLDUĞUNDA SİFİLİS SALGININI BİLDİRDİ

“CDC, bu salgını 2017 ve 2021'de araştırdı. Önceki araştırmalardaki epidemiyolojik kanıtlar, queso fresco ve diğer benzer peynirleri salgının potansiyel kaynağı olarak tanımladı, ancak belirli bir markayı tanımlamak için yeterli bilgi yoktu.” CDC dedi ki. “CDC, Aralık 2023'te yeni hastalıkların rapor edilmesinin ve salgın türünün Rizo-López Foods'tan alınan bir peynir örneğinde bulunmasının ardından Ocak 2024'te soruşturmayı yeniden açtı.”

İKİ ÜLKEDEKİ LİSTERİA SALGININA ENOKİ MANTARLARI BAĞLANTILI: HALK SAĞLIĞI YETKİLİLERİ

Listeria'nın belirtileri


Küçük çocuklarda veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi ve hatta ölümcül enfeksiyonlara neden olabilen Listeria.

Hamile kadınlar arasındaListeria düşük veya ölü doğuma neden olabilir.

Hamile kadınlarda genellikle ateş, kas ağrıları ve yorgunluk görülür.

CDC, semptomların genellikle Listeria ile kontamine olmuş yiyecekleri yedikten sonra 2 hafta içinde başladığını, ancak aynı gün kadar erken veya 10 hafta kadar geç bir zamanda da başlayabileceğini söyledi.

CDC, hamile olmayan kişilerin genellikle ateş, kas ağrıları ve yorgunluk yaşadığını söyledi. Ayrıca baş ağrısı, boyun tutulması, kafa karışıklığı, denge kaybı veya nöbetler yaşayabilirler.


Listeria


ABD'li sağlık yetkilileri, en az bir ölümün, altı eyalette 16 kişiyi hasta eden, 13'ü hastaneye kaldırılan, dilimlenmiş şarküteri ve peynirlerden kaynaklanan listeria gıda zehirlenmesi salgınına bağlı olduğunu söyledi. ((Elizabeth White/CDC, AP, Dosya / AP Haber Odası))


SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

CDC, geri çağrılan ürünleri satın almış olabilecek müşterileri, bunları atmaya veya satın aldıkları yere iade etmeye çağırdı.

“Geri çağırılan peynirleri yemeyin veya süt ürünleri” dedi CDC.

Rizo-López Foods bir basın açıklamasında “tüketicilerin buzdolaplarında ve derin dondurucularında listelenen ürünlerden herhangi birini kontrol etmesi ve bunları atması gerektiğini” söyledi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Şirket, tüketicilere günün 24 saati izlenen (833)296-2233 numaralı telefondan şirketle iletişime geçmelerini tavsiye etti.

Rizo-López Foods, Haberler Digital'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.



Sarah Rumpf-Whitten, Haberler Digital ve Fox Business'ta son dakika haber yazarıdır.

Massachusetts'in yerlisidir ve Orlando, Florida'da yaşamaktadır.

Hikaye ipuçları ve fikirleri sarah.rumpf@haberler adresine ve X'e gönderilebilir: @s_rumpfwhitten.