Oregon sağlık yetkilileri 2015'ten bu yana ilk insan hıyarcıklı veba vakasını doğruladı

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sağlık yetkilileri geçen hafta yaptığı açıklamada, bir Oregon sakininin 2015'ten bu yana eyaletteki ilk hıyarcıklı veba vakasına yakalandığını söyledi.

Deschutes İlçe Sağlık Hizmetleri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sakinin muhtemelen semptomatik evcil kedisinden veba hastalığına yakalandığını söyledi.

Deschutes İlçesi sağlık memuru Dr. Richard Fawcett, enfekte olan sakinin kimliğini belirtmeden yapılan açıklamada, “Sahibin ve evcil hayvanının yakın temasta bulunduğu tüm kişilerle temasa geçildi ve hastalığı önlemek için ilaç sağlandı” dedi.

TACO KİTLERİNDE, FASULYE DİPLERİNDE, SÜT ÜRÜNLERİNDEKİ LİSTERİA SALGININDAN SONRA, SUPER BOWL ZIMBALARI GERİ ÇAĞIRILDI: CDC

Yetkililer, vakanın hastalığın erken aşamalarında tespit edilip tedavi edilmesi nedeniyle toplum için çok az risk bulunduğunu söyledi. Bulaşıcı hastalık araştırmaları sırasında başka bir veba vakası ortaya çıkmadı.



Hıyarcıklı vebaya neden olan Yersinia pestis'in taramalı elektron mikrografı. (NIH/NAID/IMAGE.FR/BSIP/Getty Images aracılığıyla Universal Images Group, Dosya)


Hıyarcıklı veba, erken teşhis edilmezse septisemik vebaya (kan dolaşımı enfeksiyonu) ve/veya pnömonik vebaya (akciğer enfeksiyonu) dönüşebilir ve tedavisi daha zor olabilir.

Oregon Sağlık Otoritesi'ne göre, Oregon'daki son insan veba vakası 2015 yılında bildirildi.


Yersinia pestis


Bir pire vektörünün ön bağırsağında görülen, hıyarcıklı vebanın nedeni olan Yersinia pestis bakterisi kütlesi. (IMAGE POINT FR/NIH/NIAID/BSIP/Getty Images aracılığıyla Universal Images Group)


İnsanlar genellikle vebaya maruz kaldıktan sonraki iki ila sekiz gün içinde veba belirtileri göstermeye başlar. Semptomlar ani başlayan ateş, mide bulantısı, halsizlik, üşüme, kas ağrıları ve hıyarcık adı verilen gözle görülür şişmiş lenf düğümlerini içerebilir.

ABD'DE SİFİLİS VAKALARI ARTIRKEN, İŞTE BULAŞICI HASTALIK UZMANLARININ BİLMENİZİ İSTEDİĞİ ŞEYLER

İnsanlara ısırıklar veya enfekte pire veya hayvanlarla temas yoluyla bulaşabilir.


Yersinia pestis yayması


Yersinia pestis bakterisinin varlığını gösteren hıyarcıklı veba yayması. (Smith Koleksiyonu/Gado/Getty Images)


Orta Oregon'da yetkililer, hıyarcıklı vebayı taşıyan en yaygın hayvanların sincaplar ve sincaplar olduğu konusunda uyardı, ancak fareler ve diğer kemirgenlerin de hastalığı taşıyabileceğini kaydetti.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Vebanın yayılmasını önlemek için yetkililer, sakinlerin ve evcil hayvanların hasta, yaralı veya ölü kemirgenler de dahil olmak üzere kemirgenler ve pirelerle her türlü temastan kaçınmasını tavsiye ediyor.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.