Ohio’lu kadın, bir iş gezisinde nadir bulaşıcı meme hastalığına yakalandıktan sonra sağlık yolculuğunu ayrıntılarıyla anlatıyor

poem

New member
Ohio’lu bir kadın, inanılmaz derecede nadir bulaşıcı bir meme hastalığına yakalandıktan sonra, bunun kirli sudan geldiğini kendi kendine keşfettiğinde şok oldu.

Cincinnati’den Tami Burdick, Haberler Digital’e “Bakteriyi ortaya çıkaran testi bulan bendim ve ona nasıl bulaştığımı öğrenme yolunu açan bendim,” dedi. Burdick, “Tanı Dedektifi: Granülomatöz Mastit Tedavisi” adlı kendi kendine teşhis sağlık yolculuğunun bir anısını yazdı.

Tami Burdick granülomatöz mastitisin yazarı ve savunucusudur. Kendi kendine teşhis öyküsünü “Diagnosis Detective: Curing Granulomatoous Mastitis” adlı kitabında paylaşıyor. (Tami Burdick)

Tami Burdick meme ameliyatı sonrası

Tami Burdick’in ameliyat sonrası görüntüsü. Burdick, göğüs ameliyatından iki yara izi olduğunu söyledi. (Tami Burdick)

Burdick, Ocak 2017’de bir iş gezisi için Connecticut’a gitti, ancak eve döndükten yaklaşık iki ay sonra bir dizi semptom yaşamaya başladı. Burdick, göğüs ağrısı yaşamaya başladığını ve kendi kendini değerlendirdikten sonra sert bir yumru keşfettiğini paylaştı.

Yaklaşan bir kanser teşhisini varsayan Burdick, enfekte bölgenin mamografisini ve ultrasonunu isteyen birinci basamak doktorunu hemen aradı. Burdick’in biyopsisinden sonra, bunun bir kanser teşhisi olmadığı, bunun yerine nadir görülen bir enfeksiyon olduğu serbest bırakıldı.

GÖRMEMİŞ OLDUĞUNUZ TEHLİKELER YIKANMAMIŞ YATAKLARINIZDA BULUNABİLİR

Burdick’e inanılmaz derecede ağrılı bir “nadir görülen kronik inflamatuar meme durumu” olan granülomatöz mastit (GM) teşhisi kondu.

Burdick, “Kanser olmadığı için kesinlikle rahatlamıştım, ancak bu meme hastalığının canavar gibi çirkin yüzünü nasıl yakında ortaya çıkaracağını asla hayal edemezdim,” dedi.

Tami Burdick

Tami Burdick, bir testin meme hastalığının temel nedeni olduğunu ortaya çıkardıktan sonra Corynebacterium kroppenstedtii’yi araştırmaya başladı. (Tami Burdick)

Burdick’in teşhisine rağmen, durumuna neyin sebep olduğunu ve tedavi ve iyileşme için ileriye dönük bir yolu hala bilmiyordu. Sonunda Burdick, dünyanın her yerinden GM’ye sahip diğer kadınlarla bağlantı kurduğu bir Facebook destek grubuyla karşılaştı.

İlk teşhisinden yedi ay sonra Burdick, destek grubundaki bir kadının önerdiği bir gen dizilimi patoloji testi ortaya çıkardı.

Burdick, “Nihayetinde hayatımı kurtarmaya yardımcı oldu” dedi.

“Nihayetinde hayatımı kurtarmaya yardımcı oldu.”

— Tami Burdick
Tami Burdick ve Dr. Mclean

Tami Burdick ve doktoru ve arkadaşı Dr. Kelly McLean. Dr. McLean, sonunda Burdick’in temel nedenini, çoğunlukla suyla ilişkili bakterileri ortaya çıkaran patoloji testi istedi. (Tami Burdick)

Testi yapmasını talep ettikten sonra Burdick, ağrılı meme enfeksiyonunun sebebinin nerede olduğunu nihayet anladı.

Burdick, Haberler Digital’e “Kitabıma ‘Diagnosis Detective’ adını vermemin nedeni, doktordan önce her şeyi çözen kişinin ben olmamdı. Yedi ay sonra enfeksiyonla nihayet sonuçlanacak bir test buldum. Bir şeyin buna sebep olduğunu biliyordum.”

Burdick, “Ve nihayet, yedi ay sonra bir yanıt aldık,” dedi.

KİRLİ PLAJ SUYU YÜZÜCÜLERİ HASTA EDEBİLİR, YENİ KİRLİLİK RAPORU UYARI: ‘ÇOK SORUNLU EĞİLİM’

Patoloji testi, Burdick hastalığının temel nedeninin Corynebacterium kroppenstedtii olduğunu ortaya çıkardı.

Corynebacterium kroppenstedtii, çoğunlukla su, kanalizasyon ve toprakla ilişkili çevresel kökenli bir bakteridir.

Tami Burdick, Dr. Mclean

Tami Burdick, solda ve onkoloğu Dr. Kelly McLean, “GM” savunma tişörtleri giyiyor. (Tami Burdick)

Röntgen

İlk resim, Tami Burdick’in ultrason rehberliğinde çekirdek iğne biyopsisinden önceki orijinal mamogramıdır ve daha sonra granülomatöz mastit teşhisi ile sonuçlanacaktır. (Tami Burdick)

Burdick’in bir sonraki işi, bakteriyi nasıl kaptığını öğrenmekti.

Suyunu Corynebacterium kroppenstedtii için evinde test ettirdi, ancak sonuçlar negatifti. Burdick, “oldukça uzun süredir” havuza, jakuziye veya başka herhangi bir su kütlesine girmediğini söyledi.

ÇOĞU ABD EYALETİNİN OKUL SUYUNU KURŞUN KİRLETİCİLERDEN KORUMAKTA BAŞARISIZ OLDUĞU ARAŞTIRMA BULGULARI

Bakteriler hakkında yapılan araştırmalar, Burdick’e bakterinin gözenek veya kanal açıklığı gibi doğal bir giriş noktasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sonunda Burdick ve sağlık ekibi, 2017 iş gezisi sırasında otel duşundan kötü bakterileri kaptığına inanmaya başladı.

Tami Burdick

Tami Burdick granülomatöz mastit teşhisi konduğundan beri ilk kez Kuzeydoğu’ya dönüyor. Nadir hastalığa 2017’de Connecticut’a yaptığı bir iş gezisi sırasında bir otel duşundan kaptığını söylüyor. (Tami Burdick)

SAĞLIK BÜLTENİMİZE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Burdick’e GM teşhisi konulduktan yıllar sonra, hala 100.000’de 2,4 kadını etkileyen bu nadir bulaşıcı hastalığı savunuyor.

Burdick, “Göğsümde iki yara izi var. Biri yukarı doğru, diğeri de altında,” dedi. “Onları her gün görüyorum ve onlara savaşçı yaralarım diyorum.”

Yara izlerinin, hikayesini dünyayla paylaşmaya devam etmesi ve GM ile karşılaşan diğerlerini savunmaya devam etmesi için bir hatırlatma olduğunu söyledi.

HABERLER SUNULDU

Burdick, “Kitabımda, Tanrı’nın savaşlarını en güçlü askerlerine verdiğini ve Tanrı’nın bu hastalık için bir ses olması gerektiğini bildiğini bile yazdım” dedi. “Günün sonunda, her şey insanlara yardım etmekle ilgili.”

Sarah Rumpf-Whitten, Haberler Digital’in son dakika haber ekibinde bir yazardır. Ona Twitter’da @s_rumpfwhitten adresinden ulaşabilirsiniz.