Milletimize hizmet eden köpek eski Hava Kuvvetleri görevlisine kavuştu: ‘Bereket oldu’

poem

New member
Bir Hava Kuvvetleri kurmay çavuş tatil için en yakın arkadaşıyla yeniden bir araya geldi ve artık sonsuza kadar birlikte olacaklar.

ABD Hava Kuvvetleri Kurmay Çavuşu Mike Alcala ve eski askeri çalışma köpeği John, iki yıldan fazla bir süredir ayrıydı. 10 yaşındaki Alman çoban emekliliğe hazırlanırken American Humane, tatil öncesi bir araya gelerek köpek ve bakıcısını şaşırttı. San Antonio, Teksas.

Alcala’nın John’un idarecisi olduğu üç yıl boyunca ikisi arasında güçlü bir bağ oluştu. Alcala’nın başka bir üsse atandığı Eylül 2021’de ayrıldılar.

COLORADO HOTEL, GELİRLERİNİ YEREL HAYVAN KURULUŞUNA BAĞIŞLAYARAK BİR AMAÇ İÇİN TATİL KOKTEYLLERİ DÜZENLİYOR

Alcala, Haberler Digital’e “Orada olduğum üç yıl boyunca her gün birlikte çalıştık, birkaç gün ver ya da al” dedi.

“Bağ güçlü başladı ve güçlenerek sona erdi.”

20 Aralık 2023’te SSgt. Mike Alcala ve köpeği John, iki yıl aradan sonra San Antonio, Teksas’ta yeniden bir araya geldi. (Brent Strong / Amerikan İnsancıl)

Alcala, John’un emekli olacağını duyunca, kar amacı gütmeyen kuruluş American Humane’ye, en yakın arkadaşını evlat edinilmek üzere eve nakletme konusunda yardım için teşekkür ederiz.

Bir askeri köpek hizmetten emekliye ayrıldığında, ordunun hayvanı sahiplenmek için en son bakıcısını bulmak ve hayvanı eve nakletmenin karmaşık lojistiğinde yol almak zor olabilir.

Merkezi Washington DC’de bulunan American Humane, emeklileri mümkün kılmak için evrak işleri, bürokratik işlemler ve ilgili maliyetler de dahil olmak üzere uluslararası ve ulusal taşımacılık sürecini yönetmektedir. K-9 gazileri eski idarecileri tarafından evlat edinilecek.

Alcala, American Humane ile yaptığı röportajda “John’un emekliliğe hazır olduğunu öğrendiğimde elbette onu çok istedim” dedi. “American Humane’i bir arkadaşım aracılığıyla duydum, bu yüzden ulaşıp benim ve John için neler yapabileceklerini görmem gerektiğini düşündüm.”

ŞARKICI GAVIN DEGRAW, PAWS OF WAR INITIATIVE YOLUYLA EVCİL HAYVANLARI KURTARARAK ABD ASKERLERİNİ SÜRPRİZ ETTİ

“Benim hiçbir ücret ödememe gerek kalmadan onu Hawaii’den alıp bana geri götürmelerine yardım etme nezaketini gösterdiler. Bu bizim için bir lütuf oldu.”

John, Pearl Harbor-Hickam Ortak Üssü’nde patlayıcı tespit köpeği olarak görev yaptı Hawaii’de American Humane’e göre sekiz yıldır.

John, seçkin askeri kariyeri boyunca sivilleri, hizmet arkadaşlarını ve Amerikan başkanları, First Lady’ler ve yabancı ileri gelenler de dahil olmak üzere yüksek profilli VIP’leri korudu.

Geçtiğimiz hafta John, adanmış hizmet yıllarını kutlamak için Hawaii’de düzenlenen özel bir emeklilik töreniyle onurlandırıldı.

Emekli askeri çalışan köpek John

20 Aralık 2023’te emekli askeri çalışan köpek John. Artık eski bakıcısıyla yeniden bir araya geldi ve geri kalan günlerini Teksas’taki Alcala ailesiyle geçirecek. (Brent Strong / Amerikan İnsancıl)

“Emekliler dahil tüm Amerikan gazilerine şükran borçluyuz” askeri çalışan köpekler American Humane’in başkanı ve CEO’su Dr. Robin Ganzert, Haberler Digital’e şöyle konuştu: “Ülkemize hizmet edenler.”

“John’u tatil için eve getirmek, bu iki askeri kahramana verebileceğimiz en iyi hediyeydi.”

KAYIP KÖPEK, 6 YILDAN FAZLA SÜRE ORMANDA TEK BAŞINA HAYATTA KALDIKTAN SONRA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KURTARILDI

John’u Hawaii’den San Antonio’ya taşımanın yanı sıra American Humane, köpeğin hayatının geri kalanındaki tüm veteriner bakımını da karşılıyor.

İnsanlar gibi, K-9 gazileri de sıklıkla pahalı sağlık sorunları nedeniyle emekli oluyorlar. Tıbbi bakım American Humane’e göre bu hükümet tarafından karşılanmıyor.

John ile Hava Kuvvetleri fotoğrafı

15. Kanat Liderliği, 647. Güvenlik Kuvvetleri kulübesindeki turlarını, 14 Ocak 2021’de Hawaii’deki Pearl Harbor-Hickam Ortak Üssü’nde K-9 itaat ve ısırma gösterisinin ardından 647. Güvenlik Kuvvetleri Filosundan Havacılar ve Denizcilerle çekilen bir fotoğrafla sonlandırıyor. (Havacı 1. Sınıf Makensie Cooper)

20 Aralık’taki duygusal buluşmada Alcala ve eşi Brittany Alcala, 10 aylık kızlarını ailenin en yeni üyesi John’la tanıştırdı.

Alcala, Haberler Digital’e “Kızım Avery onunla tanışacağı için çok heyecanlıydı” dedi. “Kollarını falan sallıyordu.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Onun evde onunla birlikte büyümesini izlemek ve ilişkinin nasıl geliştiğini görmek heyecan verici.”

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Alcala ekledi, “John’un durumunun iyi olması ve artık hayatını emeklilikte rahat bir şekilde geçirebilmesi beni çok mutlu ediyor.”

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için www.Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin.

Melissa Rudy, Haberler Digital’in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.