Kolostrum takviyeleri çok popüler, ancak potansiyel faydalar risklere değer mi?

poem

New member
Kolostrum artık sadece bebekler için olmayabilir. Aynı zamanda sosyal medyada ilgi çeken besin artırıcı bir takviye olarak hap veya toz formunda da mevcuttur.

Yeni anneler doğumdan sonra sıvı halde kolostrum üretirler.

Sıvı, güçlenmeye yardımcı olmak için protein, besin maddeleri ve antioksidanlarla doludur. bebeklerin bağışıklığı.

BİTKİSEL TAKVİYELER VE YAN ETKİLERİ: İŞTE GÜVENLİ KALMANIN ŞEKLİ

Sığır kolostrumu adı verilen takviye versiyonu, ineklerin doğumdan sonraki ilk günlerde ürettiği sütten elde edilir.

Haberler Digital, kolostrum takviyelerinin ilgiyi karşılayıp karşılamadığını ve herhangi bir risk oluşturup oluşturmadığını öğrenmek için beslenme uzmanlarıyla görüştü.



Beslenme uzmanları Haberler Digital ile kolostrum takviyelerinin riskleri ve faydaları hakkında konuştu. (iStock)

Potansiyel faydalar ve sınırlamalar


Bazı çalışmalar göstermiştir potansiyel faydalar New Jersey merkezli kayıtlı diyetisyen Erin Palinski-Wade'e göre sığır kolostrum takviyelerinin kullanılması.

Bunlar arasında ishalin önlenmesi ve süresinin kısaltılması, üst solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olunması ve sağlıklı bir bağışıklık sisteminin desteklenmesi yer alır.


Erin Palinski-Wade


New Jersey merkezli kayıtlı diyetisyen Erin Palinski-Wade, kolostrum takviyelerinin bazı faydaları olabileceğini ancak kanıtların “kesin olmadığını” söyledi. (Erin Palinski-Wade)


Palinski-Wade Haberler Digital'e “Ancak bu çalışmalar küçük ve kanıtlar kesin değil” dedi.

“Sığır kolostrum takviyelerinin sağlık üzerindeki etkilerini tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.”

BELLEĞİ GELİŞTİRMEK BİR MULTİVİTAMİNİ PATLATMAK KADAR KOLAY OLABİLİR, ÇALIŞMA BULGUSUNA GÖRE: 'VASKÜLER DEMANSI ÖNLÜYOR'

Sherry Coleman Collins, gıda alerjisi diyetisyeni ve uzmanı Atlanta metropol bölgesisığır kolostrumunun insanlara takviyesine ilişkin kanıtların “son derece sınırlı” olduğu konusunda hemfikirdir.

Collins, Haberler Digital'e şunları söyledi: “Bunu herhangi bir nedenle kimseye tavsiye etmem için yeterli kanıt yok.”


Emziren inek


Sığır kolostrum takviyeleri, ineklerin doğumdan sonraki ilk günlerde ürettiği sütten elde edilir. (iStock)


“İnsan kolostrumunun bebekler için çok faydalı olduğunu, bazı besin maddelerini aktararak spesifik besin değeri ve immünolojik fayda sağladığını biliyoruz. annenin bağışıklığı bebeğe” diye Haberler Digital'e söyledi.

Collins, “Ancak, insanlarda sığır kolostrumunun insan sağlığı üzerindeki etkisi hakkında gerçek açıklamalarda bulunabilmek için yeterli kanıta sahip değiliz” dedi.

REÇETELİ İLAÇLAR NASIL İSİMLENİR? BİR İLAÇ GELİŞTİRME UZMANI SÜRECİ PAYLAŞIYOR

Diyetisyen ayrıca sütün işlenmesinin beslenmesini etkilediğini ve muhtemelen bağışıklık sisteminin bazı faydalarını azaltacağını da belirtti.

New York'ta yaşayan ve kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşmış kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Michelle Routhenstein, sığır kolostrum takviyelerini “etkililiğine ilişkin sınırlı bilimsel kanıt ve ürün kalitesindeki potansiyel değişkenlik nedeniyle” önermediğini söyledi.

Sığır kolostrumuyla ilgili riskler


“Bu takviyeler genellikle güvenli kabul ediliyor sağlıklı yetişkinler Palinski-Wade, “Bunları kısa bir süre için kullanıyoruz ancak hâlâ dikkate alınması gereken riskler var” dedi.

Diyetisyen, süt alerjisi veya laktoz intoleransı olan bireylerin sığır kolostrum takviyelerinden kaçınması gerektiğini söyledi.

“Sığır kolostrumu östrojen içerir ve bu da risk altındaki bireyleri olumsuz yönde etkileyebilir. bazı kanserlermeme, yumurtalık veya prostat kanseri gibi” dedi.


Kolostrum takviyeleri


Kolostrum takviyeleri hap veya toz halinde mevcuttur. (iStock)


Palinski-Wade, bu kanser geçmişi veya riski olan kişilerin bu takviyeleri almadan önce bir doktorla konuşması gerektiğini tavsiye etti.

“Bu takviyeler hamile veya emziren kadınlar üzerinde de test edilmemiştir ve doktorları tarafından onaylanmadıkça bu popülasyonda kaçınılmalıdır” dedi.

Diğer potansiyel riskler arasında zararlı bakterilerin neden olduğu kirlenme, ilaçlarla etkileşimler Routhenstein'a göre bilinmeyen uzun vadeli etkiler.

Güvenlik ipuçları


Takviyeleri denemeye karar verenler için uzmanlar saygın bir satıcı seçmenin önemini vurguladı.

Routhenstein, “Sığır kolostrum takviyeleri satın alırken kalite ve güvenliği sağlamak için saygın markaları ve kaynakları seçmek önemlidir” dedi.

“Sığır kolostrumu östrojen içerir ve bu da belirli kanser riski taşıyan bireyleri olumsuz yönde etkileyebilir.”
“Saygın şirketler tarafından üretilen, iyi üretim uygulamalarına (GMP) bağlı kalan ve saflık ve etki açısından üçüncü taraf testlerinden geçen takviyeleri arayın.”

Routhenstein, sığır kolostrum takviyelerinin optimum sıcaklık düzenlemesi ve depolanması için, konusunda uzmanlaşmış saygın üçüncü taraf dispanserlerden satın almayı düşünmenin en iyisi olduğunu söyledi. sağlık ve sıhhat ürünler.


Hap tutan kadın


Bir diyetisyen, sığır kolostrum takviyelerinin süt alerjisi olan kişiler, hamile veya emziren kadınlar ve bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullananlar için uygun olmayabileceğini söyledi. (iStock)


Collins, “Tüm takviyelerin denetimi sınırlıdır ve ABD'de satılmadan önce güvenli veya etkili olduğunun kanıtlanmasına gerek yoktur” dedi. “Bu nedenle çoğu durumda saflık veya etki gücü konusunda hiçbir garanti yoktur.”

“Sığır kolostrumunun besin takviyesi olarak satılması muhtemel olduğundan, alıcıların dikkatli olduğunu söyleyebilirim.”

Collins, tüm takviyeler için, ürünün “belirtilen kirleticilerin zararlı düzeylerini içermediğini” ve “güvenli, hijyenik ve iyi kontrol edilen üretim uygulamaları kullanılarak üretildiğini” belirten USP (Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi) sembolünün aranmasını öneriyor. FDA ve USP yönergeleri.”

BİR SAĞLIK UZMANINA SORUN: 'COVID'İM VARSA PAXLOVİD ALMALI MIYIM?'

Diyetisyen, bazı insan gruplarının kolostrum takviyelerinden kaçınmaya dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

“Karaciğer, böbrek veya bağışıklık sistemi zayıf olan insanları besin takviyeleri alma konusunda her zaman uyarıyorum” dedi.


hasta ile doktor


Kolostrum takviyelerini denemek isteyen herkes için uzmanlar, bunları denemeden önce bir doktora danışmalarını tavsiye etti. (iStock)


Sığır kolostrum takviyeleri süt alerjisi olan kişiler ve hamile kadınlar için uygun olmayabilir. veya emzirmeve Routhenstein'a göre bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullananlar.

Kolostrum takviyelerini denemek isteyen herkes için her iki diyetisyen de bunları denemeden önce bir doktora danışmayı tavsiye etti.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Collins, “Bunun şu anda çok az gerçek araştırma ile çok fazla spekülasyondan ibaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Sığır kolostrumunun bazı insanlara faydası olabilir mi? Belki. Ancak sağlığı iyileştirmenin, takviye veya spekülasyon içermeyen, yeterince yemek yemek gibi kanıtlanmış başka birçok yolu vardır. meyve ve sebzeler – ve insanları zorlukla kazandıkları dolarları ilk önce orada harcamaya teşvik ediyorum.”


FDA işareti


Ajansın web sitesine göre FDA, diyet takviyelerini satılmadan önce test etmiyor veya onaylamıyor. (REUTERS/Andrew Kelly/Dosya Fotoğrafı)


Ajansın web sitesine göre FDA, diyet takviyelerini satılmadan önce test etmiyor veya onaylamıyor.

Ajans, “Tüketiciler, bir ürünün içeriğinin analizi için besin takviyesi üreticisiyle veya ticari bir laboratuvarla iletişime geçebilir” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

FDA, tüketicilerin herhangi bir takviye almayı seçmeden önce doktorları, eczacıları veya başka bir sağlık uzmanıyla konuşmasını tavsiye ediyor ve bazı takviyelerin diğer ilaçlarla etkileşime girebileceği konusunda uyarıyor.

Haberler Digital, ek yorum talep ederek FDA ile temasa geçti.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.



Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.