Kendinize iyi bakın: Sağlıklı bir bağırsak ve sağlıklı bir kalp için her gün ceviz yiyin

poem

New member
Cevizlerin kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceği iyi biliniyor ve uzun süredir biliniyor.

Ceviz, WebMD’ye göre kalbin normal şekilde pompalanmasına yardımcı olan ve kan pıhtılarını önlemeye yardımcı olabilecek temel bir omega-3 yağ asidi olan alfa-Linolenik asit (ALA) içerir.

Şimdi, yeni bir çalışma, cevizin kalp sağlığı yararlarının daha iyi bağırsak sağlığı ile bağlantılı olabileceğini bulmuştur.

Araştırmacılar Teksas Teknoloji Üniversitesi Pennsylvania, Huntingdon’daki Lubbock ve Juniata Koleji’nden araştırmacılar, cevizin kalp üzerindeki faydalarının bağırsak mikrobiyomundaki değişikliklerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek istediler.

ANTEP FISTIĞI, BADEM, KAŞU VE DAHA FAZLASININ SAĞLIĞA FAYDALARI ORTAYA ÇIKTI

Araştırmacılar, 42 katılımcının bağırsak mikroplarının genetik testini gerçekleştirdiler.

Günde bir fincan ceviz yiyen bir grubu ceviz yemeyen diğer gruplarla karşılaştırdılar.



Yeni bir çalışma, cevizin kalp sağlığı yararlarının daha iyi bağırsak sağlığı ile bağlantılı olabileceğini bulmuştur. Araştırmacılar, 42 katılımcının bağırsak mikroplarının genetik testini gerçekleştirdiler. (iStock)


Ceviz yiyen insanlar, vücudun bitki bileşiklerini emmesine yardımcı olan bir bakteri olan Gordonibacter’in daha yüksek seviyelerine sahipti.

Ceviz yiyenler ayrıca kalp sağlığını destekleyen daha yüksek bir amino asit L-homoarginin gösterdi.

Bağırsak mikrobiyomu nedir?


Bağırsak mikrobiyomu, bağırsaklarda bulunan milyarlarca bakteri ve mikroorganizmayı içerir.

İYİ OLUN: SAĞLIK İÇİN D VİTAMİNİNDEN ZENGİN BİR YEMEK HAZIRLAYIN

Ulusal Sağlık Enstitüleri, “bağırsak mikrobiyomunun insan sağlığında önemli bir rol oynadığını ve metabolik hastalıklardan gastrointestinal bozukluklara ve kolorektal kansere kadar uzanan kronik hastalıkların gelişimini etkilediğini” kaydetti.

“Bağırsak sağlığı zayıf olduğunda, tüm vücudun sağlığı etkilenebilir.”
NIH’nin belirttiği gibi, vücudun bağışıklık hücrelerinin yaklaşık %70 ila %80’i bağırsaktadır.

Erin Palinski-Wade, RD, “Bağırsak sağlığı zayıf olduğunda, tüm vücudun sağlığı etkilenebilir.” New Jersey merkezli Haberler Digital’e verdiği demeçte, diyabet ve beslenmeye odaklanan bir diyetisyen.


Her gün bir bardak ceviz yiyen insanlar, kalp sağlığını destekleyen daha yüksek düzeyde sağlıklı bakteri ve amino asitlere sahipti.


Her gün bir bardak ceviz yiyen insanlar, kalp sağlığını destekleyen daha yüksek düzeyde sağlıklı bakteri ve amino asitlere sahipti. (iStock)


“Bağırsaktaki iltihaplanma, kalp hastalığı riski de dahil olmak üzere ruh halinden kronik hastalık riskine kadar her şeyi etkileyebilir” diye devam etti.

“Bu nedenlerden dolayı, bağırsaktaki iltihabı soğutmak ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu teşvik etmek, kalp hastalığı riski de dahil olmak üzere gelecekteki hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.”

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak ceviz


Palinski-Wade cevizin büyük bir savunucusudur. sağlıklı beslenmenin bir parçası.

Haberler Digital’e “Ceviz, bitki bazlı protein ve lif ile birlikte sağlıklı yağlar açısından zengindir ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilecek üçlü bir besin sağlar” dedi.

“Cevizler aynı zamanda, yemeye hazır oldukları, rafta dayanıklı oldukları ve küçük bir porsiyonda yeterli enerji sağladıklarından, kolay alıp götürebileceğiniz bir atıştırmalıktır.”

KALP HASTALIĞI, SESSİZ KATİL: ÇALIŞMALAR, BELİRTİLER OLMADAN DA ORTAYA ÇIKABİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR

Palinksi-Wade, müşterilerine sık sık tek başına bir atıştırmalık olarak veya yoğurt, makarna veya patlıcan karışımlarına ek olarak ceviz önerdiğini söyledi.

Ek olarak, cevizler muffin şeklinde pişirilebilir, smoothie’lere karıştırılabilir veya salatalara serpilebilir.


Ceviz, yoğurt, makarnalar, patlıcan karışımları, kekler, smoothie'ler ve salatalara kolaylıkla eklenebilir.


Ceviz, yoğurt, makarnalar, patlıcan karışımları, kekler, smoothie’ler ve salatalara kolaylıkla eklenebilir. (iStock)


“Cevizin en büyük faydalarından biri, sağlıklı yağları diyette doymuş yağların yerine kullanıldığında gösterilmiştir” dedi.

“Bazı örnekler arasında krema bazlı sürülebilir ürünler ve dip sosların yerine sürülebilir veya sos olarak ceviz ezmesinin kullanılması, pastırma parçaları veya peynir yerine salataya ceviz serpilmesi veya bitkisel bazlı bir protein kaynağı sağlamak için yemeklerin içine kıyılmış cevizlerin dahil edilmesi yer alır. yüksek yağlı hayvansal proteinleri azaltmak” diye devam etti.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bununla birlikte, kalori kısıtlamalı bir yemek planını takip edenler, cevizin bir fincan porsiyon başına 523 kalori içerdiğini bilmelidir.

Palinksi-Wade, “Günde bir fincan ceviz tüketirken sağlık yararları gözlemlense de, bu porsiyon miktarı herkes için uygun olmayabilir, özellikle kalorisi kısıtlı yemek planlarında olanlar için” dedi.

HABERLER SUNULDU

“Ceviz, günlük bir onsluk porsiyonda (cevizin yaklaşık 14 yarısı) sağlık için hala faydalıdır ve bu da çoğu yemek planına uyması daha kolay olabilir” dedi.

Haberler Digital’in “Be Well” serisinden daha fazlasını okumak için, buraya tıklayın.



Melissa Rudy, sağlık editörü ve Haberler Digital’de yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.