Kadınlarda daha sağlıklı yaşlanmaya bağlı yüksek kaliteli karbonhidrat ve lif, çalışma

poem

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!


Karbonhidratlar kötü bir rap almış olabilir, ancak Tufts Üniversitesi'nden yeni bir çalışma, bazılarının diğerlerinden daha iyi olduğunu ve özellikle yaşlı kadınların faydalardan yararlanabileceğini buluyor.

Yakın zamanda Jama Network Open dergisinde yayınlanan araştırma, orta yaştaki günlük lif ve “yüksek kaliteli” karbonhidrat tüketiminin daha sağlıklı yaşlanmaya ve genel kadınlar arasında genel olarak daha iyi sağlıklı yaşamlara katkıda bulunabileceğini buldu.

Araştırmacılar “sağlıklı yaşlanmayı” “11 büyük kronik hastalığın olmaması, bilişsel ve fiziksel işlev bozukluklarının olmaması ve zihinsel sağlığa sahip olması” olarak tanımladılar.

Uzmanlar, şekerin yaşlanmayı sadece kilo alımının ötesinde hızlandırdığı gizli yolları ortaya çıkarır

Çalışma, Tufts Üniversitesi'ndeki Jean Mayer USDA İnsan Beslenme Araştırma Merkezi (HNRCA) ve Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu'ndan araştırmacılar tarafından yönetildi.

HNRCA'daki bir bilim adamı Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Çalışmanın ana paket, diyet lifi ve yüksek kaliteli karbonhidratların-meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve baklagillerden olanlar-eski yetişkinlikte pozitif sağlık durumu ile ilişkili olmasıdır.”



Orta yaşta günlük lif ve yüksek kaliteli karbonhidrat tüketimi, yaşlı kadınlar arasında daha sağlıklı yaşlanmaya ve genel olarak daha iyi sağlık durumuna katkıda bulunabilir. (Istock)


“Bu, kronik hastalıkların olmamasını ve iyi fiziksel ve bilişsel işlevi içerir.”

Tufts basın açıklamasına göre, araştırmacılar hemşirelerin sağlık çalışmasından 47.000 kadının diyet alışkanlıklarını ve sağlık sonuçlarını 1984 ve 2016 yılları arasında bildirdikleri veri topladılar.

Kadınlar çalışma döneminin sonunda 70 ila 93 yaşları arasında değişiyordu.

Bu kahvaltı yemeklerini yemek daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir, çalışma

Araştırmacılar, kadınların diyet lifi tüketimine, toplam karbonhidratlara, rafine karbonhidratlara, yüksek kaliteli (rafine edilmemiş) karbonhidratlara ve kepekli tahıllardan, meyveler, sebzeler ve baklagillerden karbonhidratlara baktılar.

Ayrıca, her gıdanın kan şekeri üzerindeki etkisinin daha doğru bir ölçüsünü sağlamak için porsiyon büyüklüğünü de dikkate alan glisemik indeksi (her gıdanın skoru kan şekerini ne kadar yükseltir) ve glisemik yükü analiz ettiler.

“Bu sadece 'karbonhidratlara karşı yağlara karşı proteine' değil, ne tür karbonhidratlar yediğinizle ilgili.”
Daha yüksek miktarda toplam karbonhidrat tüketen kadınlar; Kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler ve baklagillerden yüksek kaliteli karbonhidratlar; ve orta yaştaki toplam diyet lifinin, sağlıklı yaşlanmaya sahip olma ve zihinsel ve fiziksel sağlık alanlarında daha yüksek puan alma olasılığının% 6 ila% 37 daha yüksek olduğu bulunmuştur.

Tersine, ilave şekerlerden, rafine tahıllardan ve patateslerden gelen rafine karbonhidratların tüketilmesi ve nişastalı sebzeler,% 13'lük sağlıklı yaşlanma şansının azalmasına neden oldu.

Miktarın üzerindeki kalite


Atlanta, Georgia merkezli bir sağlık etkileyici, girişimci ve biyohacker olan Melanie Avalon, “Bu çalışma çoğumuzun sezgisel olarak hissettiği bir şeyi güçlendiriyor: kalite önemlidir.”

“Bu sadece 'karbonhidratlara karşı yağlara karşı proteine' değil – yediğiniz karbonhidrat türü.”


Sağlıklı tüm yiyecekler


Araştırmacılar, kadınların diyet lifi tüketimine, toplam karbonhidratlara, rafine karbonhidratlara, yüksek kaliteli (rafine edilmemiş) karbonhidratlara ve kepekli tahıllardan, meyveler, sebzeler ve baklagillerden karbonhidratlara baktılar. (Istock)


Araştırmaya dahil olmayan Avalon, Haberler Digital ile daha önemli bulguları tartıştı.

“Belki de en şaşırtıcı olanı, karbonhidratlardan (bitki veya hayvan kaynaklarından) kalorilerin sadece% 5'inin değiştirilmesinin sağlıklı yaşlanma oranları ile daha düşük% 7 ila% 37 ile ilişkili olduğu bulguydu.” Dedi.

Orta yaşta sağlıklı beslenme bu önemli uzun ömürlü faydaya sahiptir

Avalon ayrıca, karbonhidratların, işlenmemiş ve işlenmemiş bir ilişkilerin tipik olarak metabolik sağlığa yakından bağlantılı bir metrik olan BMI'dan (vücut kitle indeksi) bağımsız olduğunu belirtti.

“Bu, karbonhidrat kalitesinin sağlıklı yaşlanma üzerindeki etkilerinin sadece kilo kaybı etkileri ile açıklanmadığını gösteriyor.” Dedi.


Meyve yiyen kadın


Çalışma bulgularına dayanarak, uzmanlar meyveler, sebzeler, baklagiller ve kepekli tahıllar da dahil olmak üzere bütün, işlenmemiş gıdalara odaklanmayı önermektedir. (Istock)


Çalışma ayrıca tohum yağlarının tartışmalı konusuna kısaca değinmiştir.

Avalon, “Tohum yağlarında yaygın olarak bulunan daha yüksek çoklu doymamış yağ asitleri (PUFA) alımının, devam eden tartışmalara nüans ekleyerek sağlıklı yaşlanma oranlarının azalmasıyla bağlantılı olduğunu buldu.”

Çalışma bulgularına dayanarak, Biohacker, meyve, sebze, baklagiller ve kepekli tahıllar da dahil olmak üzere bütün, işlenmemiş gıdaları tercih etmenizi önerir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Ürün ve kepekli tahıllar için bakkalın çevresini ve dondurulmuş meyve ve sebzeler için dondurucu koridorlarını alışveriş yapın.” “Koridorlara sadece konserve baklagiller gibi kiler zımbaları için daldırmayı düşünün.”

Avalon, tahılları tolere edenler için insanların kinoa, kahverengi pirinç, yulaf ve tam buğday ürünleri gibi yiyeceklerin faydalarını elde edebileceğini belirtti.


Sebzeleri hazırlayan kadın


Bir uzman, “Fiber açısından zengin gıdalara öncelik verin ve beyaz ekmek, şekerli içecekler ve ultra örtülü atıştırmalıklar gibi rafine karbonhidratları en aza indirin.” (Istock)


“Fiber açısından zengin yiyeceklere öncelik verin ve beyaz ekmek, şekerli içecekler ve ultra örtülü atıştırmalıklar gibi rafine karbonhidratları en aza indirin.”

“Bu değişimler sağlıklı yaşlanmayı anlamlı bir şekilde destekleyebilir ve kronik hastalık riskini azaltabilir.”

Sınırlamalar ve gelecekteki araştırmalar


Çalışmanın başlıca bir sınırlaması, katılımcıların çoğunlukla beyaz kadın sağlık çalışanları olmasıdır.

Korat, “Çalışmanın gözlemsel doğası nedeniyle, diğer değişkenlerle karıştırmayı dışlayamayız.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu gruptaki dernekleri değerlendirmek için erkeklerle ilgili verilere sahip olmak isterdik.”

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Araştırmacılar, diyet lifi ve yüksek kaliteli karbonhidratların sağlıklı yaşlanmaya nasıl katkıda bulunduğuna daha yakından bakan daha çeşitli çalışmalar çağrısında bulundular.

Korat, “Bulgularımızın tüketicileri sağlıklı yaşlanmanın teşvik edilmesinde sağlıklı diyetlerin önemi hakkında bilgilendirmeye yardımcı olduğunu umuyoruz.”

“Hem bilim hem de öz farkındalığa dayanan kişiselleştirilmiş beslenme, onlarca yıl boyunca gelişmenin anahtarı olabilir.”
“Sağlıklı yaşlanma hakkında ne kadar çok anlayabilirsek, bilim insanların daha uzun süre daha sağlıklı yaşamalarına yardımcı olabilir.”

Avalon, diyet “temel” iken, “sağlıklı yaşlanan bulmacanın” sadece bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health

“Egzersiz, uyku, stres yönetimi ve sosyal bağlantı rolü oynuyor” dedi.

“Nihayetinde, hem bilim hem de öz farkındalığa dayanan kişiselleştirilmiş beslenme, onlarca yıl boyunca gelişmenin anahtarı olabilir.”



Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.