Health'in hafta sonu okumaları arasında İngiliz kraliyet ailesinin kanserle mücadelesinin yanı sıra cinsiyet bakımı ve uyku hikayeleri de yer alıyor

poem

New member
Haberler Digital, tıbbi araştırmalardan sağlık hizmetleri yeniliklerine ve kişisel tıbbi zafer hikayelerine kadar en son sağlık ve sağlıklı yaşam konuları hakkında sizi bilgilendirmek için tüm hafta boyunca geniş bir yelpazede yazılar yayınlıyor.

Pazar gününüze hazırlanırken, Sağlık'ta kaçırmış olabileceğiniz veya göz atmak istediğiniz haftanın en önemli haberlerine göz atın.

Bunlar elbette yeniliklerden sadece birkaçı: Görülecek daha pek çok şey var .

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu seçime buradan dalın.

Aşağıdaki yorumlar bölümünde bir sonraki derlememiz için düşüncelerinizi veya önerilerinizi bize bildirin!



Bu haftanın özeti, kraliyet ailesindeki kanserler, cinsiyet onaylayıcı tedavinin gençlerimiz üzerindeki etkisi ve kaçırılan bir gecenin sağlığınıza ne gibi etkileri hakkında (soldan sağa) hikayeler içeriyor. (Getty Images; iStock)

Kadınlar kalp sağlığını savunuyor


Amerikan Kalp Ayı nedeniyle doktorlar ve hastalar, kadınların semptomlarının hayat kurtarıcı ilgi ve tedavi görmesine yardımcı olmak için konuşuyor.

San Jose, California'da yaşayan 79 yaşındaki Carol Pollard ve Georgia'dan 49 yaşındaki Tina Marie Marsden, semptomlarının nasıl gözden kaçırıldığını ve kendi teşhisleri için nasıl mücadele ettiklerini paylaşıyorlar. Dr. Philip Adamson Haberler Digital'e şunları söyledi: “Kadın sağlığı çok önemli bir konudur ve önyargıyı kabul eden doğru tıbbi sağlayıcıyı bulmak için kişisel savunuculuk gerektirir.” Hikayeyi almak için buraya tıklayın.


Carol Pollard / Tina Marston


Carol Pollard (solda) ve Tina Marsden (sağda), hayatlarını riske atan yanlış teşhislerle karşılaştılar. Haberler Digital onlarla deneyimleri ve neden başkalarını kendi sağlıklarını savunmaya teşvik ettikleri hakkında konuştu. (Carol Pollard; Tina Marston)

Bazı eyaletler barınma için Medicaid'den yararlanıyor


Bazı eyaletlerde, Medicaid fonları evsizlere barınma sağlamak için tahsis edildikçe barınma ve sağlık hizmetleri arasındaki çizgi giderek bulanıklaşıyor.

Bazıları bu hareketin kötü yaşam koşullarından kaynaklanabilecek sağlık koşullarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini düşünürken, diğerleri finansmanın altta yatan sorunları çözmeyeceğini söylüyor. Hikayeyi almak için buraya tıklayın.


Evsiz kadın yardım istiyor


Evsiz bir kadın şehrin kaldırımında para dileniyor. Tabelasında “Evsizler ve Açlar – Lütfen Yardım Edin” yazıyor. (Fotoğraf: © Viviane Moos/CORBIS/Corbis, Getty Images aracılığıyla)

Kraliyet ailesinde kanser var


Kral III. Charles'ın kanser teşhisini açıklamasının ardından Haberler Digital, York Düşesi Sarah Ferguson'dan Kral Edward VII'ye kadar İngiliz kraliyet ailesinin hastalıkla mücadele eden diğer üyelerine baktı.

Bir doktor, “Demografik özellikler söz konusu olduğunda kanser en büyük dengeleyicidir” dedi. Hikayeyi almak için buraya tıklayın.


Kraliyet kanserleri


Soldan sağa Kraliçe II. Elizabeth, Kral III. Charles, Kral George VI ve Sarah Ferguson, kanser teşhisi konulan İngiliz kraliyet üyeleri arasında yer alıyor. (Getty Images)

Doktor 'temele dönüş' sağlık ipuçlarını paylaşıyor


Konu sağlıklı yaşam olduğunda, Ohio Devlet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nde birinci basamak hekimi olan Dr. Barbara Bawer, en iyisinin temellere geri dönmek olduğunu söylüyor.

Uyku, bağışıklık ve daha fazlasına değinerek kendinizi sağlıklı tutmanın şaşırtıcı derecede basit altı yolunu paylaşıyor. Hikayeyi almak için buraya tıklayın.


Dr.Barbara Bawer


Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nde aile hekimliği doktoru olan Barbara Bawer, MD, “BASICS”ta yapılacak herhangi bir değişiklik konusunda doktorunuzla görüşmenin genel sağlığı korumak için önemli olduğunu söyledi. (Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi)

Bir ismin içinde ne var?


Reçeteli ilacınızın adını nasıl aldığını hiç merak ettiniz mi? Johnson & Johnson'ın eski yapay zeka ilaç geliştirme lideri, Haberler Digital'e ilaçların adlarını nasıl aldığını açıkladı ve süreç sizi şaşırtabilir. Hikayeyi almak için buraya tıklayın.


Walgreens eczacısı


Bir doktor, ilaçların isimlendirilmesinin, kimyasal isimle başlayan ilaç ilerlemesine dayalı “aşamalı bir süreç” olarak görülebileceğini söyledi. (Getty Images)

Bütün gece uyumanın sağlık üzerindeki etkileri


Bütün gece uyumanın hem fiziksel hem de zihinsel olarak vücut üzerinde çeşitli etkileri olabilir.

İki doktor, bütün gece ayakta kalmanın, bağışıklık sisteminin zayıflamasından ruh hali değişikliğine ve muhakeme yeteneğinin bozulmasına kadar kısa ve uzun vadeli etkilerini ortaya koyuyor. Hikayeyi almak için buraya tıklayın.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Araştırma, 'cinsiyet onaylayıcı' bakımın gençlere fayda sağlamadığını gösteriyor


Çocuk doktorları ve diğer sağlık uzmanlarından oluşan ulusal bir kuruluş, ergenlik engelleyiciler, ameliyatlar ve hormon tedavileri de dahil olmak üzere “cinsiyet onaylayıcı” tedavilerin cinsiyet hoşnutsuzluğu olan ergenlere fayda sağlamadığını iddia ediyor. Hikayeyi almak için buraya tıklayın.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.




Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.