Floridalı öğrenci ve öğretmen, açık kalp ameliyatlarından kalan yara izlerinin eşleşmesi üzerine bağ kuruyor: 'Zor kurabiyeler'

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

6 yaşındaki bir kız çocuğu ile anaokulu öğretmeninin çok özel bir ortak noktası var: açık kalp ameliyatından kalma yara izleri.

Kennedy Vogt, öğretmeni Carlene Honor'un da kalp ameliyatı geçirdiği Orlando, Florida'daki Lake Highland Hazırlık Okulu'nda öğrencidir.

Okul onları kasıtlı olarak eşleştirerek sınıfın çok ötesine geçen bir “kalp ikizleri” bağı oluşturdu.

50 YAŞ ÜZERİNDEKİ KADINLARDA KALP SAĞLIĞI RİSK FAKTÖRLERİ: UZMANLAR 'YENİ SEMPTOMLARI GÖZALDIĞINI GÖZDEN GEÇİRMEYİN' diye uyarıyor

Vogt, grip ve zatürre nedeniyle acil servise gittiğinde, sürpriz bir şekilde kalbinde beş kuruş büyüklüğünde bir delik teşhisi konulduğunda Vogt henüz 5 yaşındaydı.

AdventHealth for Children'da pediatrik kardiyolog ve aynı zamanda kızın doktoru olan Dr. Matthew Zussman, Haberler Digital'e şunları söyledi: “Bu, hamilelik sırasında oluşan kalbin yapısını etkileyen nadir bir doğuştan kalp kusurudur.”

Kennedy Vogt (solda) Orlando, Florida'daki Lake Highland Hazırlık Okulu'nda öğrencidir; 5 yaşında kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat oldu. Öğretmeni Carlene Honor (sağda) da kalp ameliyatı geçirdi. (Amerikan kalp derneği)

“Özellikle Kennedy'de atriyal septal defekt olarak bilinen, üst kalp odacıklarında bir deliğe neden olan ve akciğerlerden akan kan miktarını artıran bir hastalık vardı” diye devam etti.

KALP KRİZİNDEN KORUNMAK MI İSTİYORSUNUZ? KARDİYOLOGLARA GÖRE BUNLAR EN İYİ VE EN KÖTÜ BESİNLER

Doktor, kusurun genellikle çocukluk döneminde komplikasyonlara neden olmadığını, ancak tedavi edilmediği takdirde yetişkinlikte kalp ve akciğer hastalığına yol açabileceğini söyledi.

Aktif, mutlu bir çocuk ve hevesli bir jimnastikçi olan Vogt'un herhangi bir uyarı işareti göstermemesi nedeniyle teşhis aile için şok oldu.

Açık kalp ameliyatı konumundan dolayı kalbindeki deliğin kapatılması gerekti.

Carlene Onur ve Kennedy Vogt

Honor ve Vogt, açık kalp ameliyatından kalma yara izlerini karşılaştırıyor. Honor, genç öğrencisi hakkında “Onun da herkes gibi, yara izi olsa bile normal bir hayat sürebileceğini bilmesini istedim” dedi. (Kristin Green-Vogt)

Zussman, “Operasyon göğüs kemiği boyunca bir kesi yapılmasını, hastayı kalp-akciğer bypass makinesine bağlamayı ve deliğin kapatılmasını içeriyor.” dedi.

Mayıs 2023'te Vogt, Orlando'daki AdventHealth for Children'da açık kalp ameliyatı geçirdi.

Kızın annesi Kristin Green-Vogt, “Kesinlikle zordu ama herkes harikaydı ve ameliyat sorunsuz geçti” dedi. “Her şey bu durumun gidebileceği kadar mükemmel gitti.”

KALP HASTALIĞI OLAN İKİ KADIN, TEŞHİS İÇİN MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDI. İŞTE SAĞLIKLARINI NASIL SAVUNDULAR

Kızının ameliyat izini “bir onur madalyası” olarak nitelendirerek, “Modern tıp için Tanrı'ya şükrediyorum” diye ekledi.

Hastanede sadece üç gün kaldıktan sonra Vogt normal faaliyetlerine geri döndü, takla atma egzersizleri yaptı ve okula gitti.

Zussman, “İnsanların çocuklar ve açık kalp ameliyatı hakkında fark etmediği şey, çocukların ne kadar dayanıklı olduğudur” dedi. “Yetişkin bir hastanın aylar süren iyileşmesi çocukların yalnızca birkaç gününü alır ve bu Kennedy'nin durumunda kesinlikle doğruydu.”

Sınıfın ötesinde bağ

Lake Island Hazırlık Okulu'nda Vogt, emekli Hava Kuvvetleri mensubu kocasıyla birlikte Doğu Orlando'da yaşayan Honor ile hızlı bir bağlantı kurdu.

Carlene Honor 13 yıldır öğretmenlik yapıyor.

Honor, beş yıl önce okulda kızlar basketbol maçına giderken kalp krizi geçirdi.

Kasım 2023'teki Amerikan Kalp Derneği Kalp Yürüyüşü'nde öğretmen ve öğrenci kucaklaşıyor. (Amerikan kalp derneği)

Haberler Digital'e “Birine sarılmak için ayağa kalktım ve sonra bayıldım” dedi. “Ama bu olay gerçekleştiğinde Highland Gölü'nde olduğum için çok şanslıydım.”

Şans eseri, oyundaki amigo kızlardan birinin babalarından biri AdventHealth doktoruydu ve otomatik bir harici defibrilatör (AED) mevcuttu.

Honor, “Bu sadece Tanrı'nın zamanlamasıydı” dedi. “Her şey hayatımı kurtarmak için ayarlandı.”

“Yollarımızın kesişmesine izin verdiği için Tanrı'ya şükrediyorum.”
Beş kez koroner bypass ameliyatı geçirdikten sonra tamamen iyileşti ve şu anda kendini iyi hissediyor. sağlıklı ve güçlü.

Geriye dönüp baktığında Honor, gözden kaçırdığı bazı uyarı işaretlerini fark ediyor: nefes darlığı ve yorgunluk.

DAHA UZUN YAŞAMAK İSTER MİSİNİZ? AMERİKAN KALP DERNEĞİ, KALP SAĞLIĞI İÇİN 8 ALIŞKANLIĞI TAKİP EDİN

Honor, “Şimdi herkese şunu söylüyorum: Vücudunuzu dinleyin” dedi. “O andan itibaren, konu sağlığım olduğunda daha iyisini yapacağıma dair kendime bir söz verdim.”

Onur ameliyattan bu yana 70 kilo kaybetti. Artık her gün yürüme ve doktor randevularına uyma konusunda daha disiplinli.

Honor, kalp ameliyatı arkadaşı için “O çok bağımsız, çok kendi kendine yeten, her yönüyle harika bir öğrenci” dedi. “Kennedy ve annesini aileden biri olarak görüyorum.” (Kristin Green-Vogt)

Honor, Vogt'un ameliyatını duyar duymaz onunla tanışmak için sabırsızlandığını söyledi.

“Yara izi olsa bile onun da herkes gibi normal bir hayata sahip olabileceğini bilmesini istedim” dedi.

Honor, Vogt'u “kendi içinde harika” olarak nitelendirdi.

ARİZONA ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMEN EŞİNİN KALP CERRAHİSİ İÇİN 10 BİN DOLARA YAKIN TOPLADI: 'BENİ AĞLADI'

“Yollarımızın kesişmesine izin verdiği için Tanrı'ya şükrediyorum” dedi. “Çeşitli öğrencilere ders veriyorum ama o olağanüstü. Harika bir kişiliğe sahip; çok dışa dönük, canlı, süper komik, biraz mükemmeliyetçi ama sevilmesi çok kolay.”

Honor ilk başta Vogt'la ilgilenmesi gerektiğini düşündü, ancak kısa sürede kıza “çocuk eldivenleriyle davranılmasına” gerek olmadığını fark etti.

“O çok bağımsız, çok kendi kendine yeten; her yönüyle harika bir öğrenci” dedi. “Kennedy ve annesini aileden biri olarak görüyorum.”

“Çocuk doktorları genellikle kalp kusurlarının teşhisinde ilk savunma hattıdır, bu nedenle çocukların düzenli kontrollerden geçmesi önemlidir.”
Vogt'un annesi, kızını ve öğretmenini “sert kurabiyeler” olarak tanımladı.

Haberler Digital'e “Bu onlar için sadece bir hız artışıydı” dedi. “Bunu paylaşmaktan mutlular ve umarım diğer insanlara da yardımcı olurlar ama bu onların hikâyesinin tamamı değil.”

Kennedy Vogt ve Carlene Onur

Öğrenci ve öğretmen “zor kurabiyeler” olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında ikili, Büyük Orlando bölgesinden 15.000'den fazla insanla birlikte yerel Amerikan Kalp Derneği Kalp Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi. (Kristin Green-Vogt)

Kasım 2023'te Vogt ve Honor, Büyük Orlando bölgesinden 15.000'den fazla insanla birlikte yerel Amerikan Kalp Derneği Kalp Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi.

Vogt, etkinliğin elçisi seçildi; yürüyüşe kırmızı tempolu bir arabayla başladı.

Vogt'un annesi “Muhteşemdi” dedi. “Kişisel olarak benim için kapanış gibiydi. Herkes etrafımızda toplandı. Gerçekten çok özeldi.”

Çocuklarda kalp hastalığı

Konjenital kalp kusurları ABD'de en yaygın doğum kusuru türü olmasına rağmen, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, doğumların yalnızca %1'ini veya yılda yaklaşık 40.000 çocuğu etkileyen oldukça nadirdir.

KALP SAĞLIĞI UYARISI: KALÇA DEĞİŞTİRMESİ PLANLANAN ADAM DÖRTLÜ BYPASS AMELİYATINA BAŞLADI

Vogt'un Çocuklar için AdventHealth doktoru Zussman, “Kennedy'ye daha da nadir görülen bir atriyal septal defekt teşhisi konuldu, bu da yılda yalnızca 20.000 tıbbi vakaya tekabül ediyor” dedi.

Vogt ameliyatından bu yana düzenli olarak ultrason ve doktorlara kalbini dinlemek için ziyaretlerde bulundu ve Zussman, ekibin onun durumunun ne kadar iyi olduğu konusunda “çok mutlu” olduğunu söyledi.

AdventÇocuk Sağlığı

Orlando, Florida'daki Çocuklar için AdventHealth, ABD'deki önde gelen çocuk sağlığı ağlarından biridir. (iStock)

“Birkaç hafta önceki son randevusunda Kennedy ve annesine, çocuk doktorunu tekrar görmeye hazır olmadan önce muhtemelen sadece bir randevumuzun kaldığını söyledim” dedi.

“Bu, Çocuklar için AdventHealth'teki konjenital kalp hastalığı uzmanlarından ve elit pediatrik kalp-damar cerrahlarından oluşan inanılmaz ekibimizin bir kanıtıdır.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Kardiyolog, doğuştan kalp kusurlarının nedeninin tam olarak bilinmediğini, ancak yaşamın ilerleyen dönemlerinde gelişen diğer kalp hastalığı türlerinin sıklıkla şunlardan kaynaklandığını belirtti: yaşam tarzı alışkanlıkları.

Her çocuk farklıdır ve bazıları kalp kusurlarının belirgin belirtilerini göstermez.

Çocuk kalbi eller

Konjenital kalp kusurları ABD'de en sık görülen doğum kusuru türü olmasına rağmen hala oldukça nadirdir ve doğumların yalnızca %1'ini etkiler. (iStock)

Doktor, “Tedavi ettiğimiz, enerji topları olan, oynayan, mutlu, kalplerinde herhangi bir sorun olduğuna dair kesinlikle hiçbir işaret göstermeyen çocukları hayal edebiliyorum” dedi.

Zussman, ebeveynlerin bilmesi gereken bazı uyarı işaretleri olduğunu belirtti.

“Bunlar arasında nefes darlığı, yorgunluk, bacaklarda, ayaklarda veya karnın şişmesi, anormal kalp çarpıntısı ve fiziksel olarak arkadaşlara ve sınıf arkadaşlarına ayak uyduramamak yer alıyor” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Çocuk doktorları genellikle kalp kusurlarının teşhisinde ilk savunma hattıdır, bu nedenle çocukların düzenli kontroller” diye tavsiyede bulundu Zussman.

“Olası bir kalp sorunu konusunda endişeleniyorsanız, içgüdülerinize güvenin ve bir kardiyoloğa başvurmanızı isteyin.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.