Diyetinize yoğurt ekleyebilir misiniz? şeker hastalığı sınırda?
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) bunun mümkün olduğunu ima etti.
Sağlık kurumu Mart ayında yaptığı açıklamada, Dannon ve diğer popüler yoğurt markalarının üreticisi Danone Kuzey Amerika'nın, düzenli olarak yoğurt yemenin kanser riskini azaltabileceği yönündeki iddiasına itiraz etmeyeceğini duyurdu. 2 tip diyabet.
DÜZENLİ BİR TÜR MEYVE TÜKETMEK KADINLARDA DİYABET RİSKİNİ AZALTABİLİR, ÇALIŞMA ÖNERİYOR: 'İNANILMAZ SAĞLIKLI'
FDA, “nitelikli sağlık iddialarının tüketicileri yanıltmayacak şekilde ifade edilmesi ve iddianın kullanımına ilişkin diğer faktörlerin karşılanması koşuluyla” bu iddianın yoğurtlu gıda etiketlerinde görünmesine izin vermeyi planlıyor.
“Önerilen nitelikli teklifle ilgili dilekçeyi ve diğer kanıtları inceledikten sonra Sağlık talebiFDA, yoğurt alımı ile tip 2 diyabet riskinin azalması arasında bir ilişki olduğunu destekleyen bazı güvenilir kanıtların bulunduğunu belirledi, ancak bu kanıt sınırlıdır.” FDA bir açıklamada söyledi.
FDA, düzenli olarak yoğurt yemenin tip 2 diyabet riskini azaltabileceği iddiasına itiraz etmeyeceğini söyledi. (iStock)
FDA'nın yakın zamanda onayladığı sağlık iddiasına “şartlı talep” adı veriliyor.
Gıda alerjisi diyetisyeni ve uzmanı Sherry Coleman Collins, bunun, kanıtların güçlü veya kesin olmadığı, ancak insan sağlığına faydalı olduğunu düşündürdüğü anlamına geldiğini belirtti. Atlanta metropol alanı.
UTAH ANNE KIZININ DURDURULAN DİYABET İLAÇLARINA ERİŞİMİ İÇİN MÜCADELE EDİYOR: 'HAYAT KURTARIR'
Düzenli tüketim, bu nitelikli sağlık iddiası için minimum miktar olan haftada 2 bardak (3 porsiyon) yoğurt olarak kabul edilir.
“Tek bir yiyeceğin tek başına hastalıkları azaltma gücüne sahip olduğunu öne sürme fikrinden hoşlanmıyorum, çünkü bunun aslında tamamen hastalıkla ilgili olduğunu biliyoruz.” yeme şekli” diye Haberler Digital'e söyledi.
Düzenli tüketim haftada 2 bardak (3 porsiyon) yoğurt olarak kabul edilir ve bu da nitelikli sağlık iddiası için minimum miktardır. (iStock)
“Meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi bitki bazlı gıdalar, yağsız et ve/veya fasulye, mercimek ve soya gibi proteinli gıdalar ve fermente süt ürünleri açısından zengin bir diyetin parçası olan yoğurdun, sağlığa oldukça faydalı olduğu ortaya çıktı.” Collins ekledi.
Collins'e göre canlı, aktif kültürler içeren yoğurt, iyi bakterileri beslenmeye dahil etmenin harika bir yoludur.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
“Çeşitli mikrobiyotalara sahip ve sağlıklı türler bakımından zengin olan sağlıklı bir bağırsak, birçok kronik durumun riskini azaltır” dedi.
“Fermente süt ürünlerinde bulunan iyi bakteriler, genel olarak daha iyi sağlık ve tip 2 diyabet de dahil olmak üzere daha düşük hastalık oranları.”
Bir diyetisyen, “Sade Yunan yoğurdu harikadır, çünkü protein ve kalsiyum açısından yüksektir ve biraz bal ve/veya meyve ekleyerek tatlılığını beğeninize göre ayarlayabilirsiniz” dedi. (iStock)
Charlotte, Kuzey Carolina'da Lupus Diyetisyeni olarak çalışan kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Tanya Freirich, şekersiz yoğurdun bir protein ve probiyotik kaynağı olarak diyabet riskini azaltmada faydalı olabileceğini kabul ettiğini söyledi.
Ancak Freirich, her şeye rağmen hastalığı azaltabilecek “tek bir sihirli yiyeceğin” bulunmadığını da kaydetti.
“Sağlık tüm alışkanlıklarınızın toplamıdır ve tek bir gıda maddesiyle kökten değiştirilemez.”
GÖRÜNTÜ
Collins, yoğurt seçerken ilave şeker oranı düşük olan çeşitlerin aranmasını önerdi.
“Sade Yunan yoğurdu harika, çünkü protein ve kalsiyum açısından zengin ve biraz bal ve/veya meyve ekleyerek tatlılığını beğeninize göre ayarlayabilirsiniz” dedi.
Collins, muhtemelen birkaç porsiyonun ötesinde ek bir fayda olmayacağını söyledi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Freirich, tüm yoğurt ambalajlarına diyabeti azaltma iddiasının eklenmesinin risk taşıyabileceğini ekledi.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Birçok yoğurtta, meyve şurubu, çikolata ve hatta kurabiye parçaları gibi çok fazla ilave şeker veya yüksek şekerli eklentiler bulunur; bu da protein ve probiyotiklerden elde edilen faydayı kesinlikle azaltır” dedi.
Haberler Digital, yorum talep etmek için Danone'ye ulaştı.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) bunun mümkün olduğunu ima etti.
Sağlık kurumu Mart ayında yaptığı açıklamada, Dannon ve diğer popüler yoğurt markalarının üreticisi Danone Kuzey Amerika'nın, düzenli olarak yoğurt yemenin kanser riskini azaltabileceği yönündeki iddiasına itiraz etmeyeceğini duyurdu. 2 tip diyabet.
DÜZENLİ BİR TÜR MEYVE TÜKETMEK KADINLARDA DİYABET RİSKİNİ AZALTABİLİR, ÇALIŞMA ÖNERİYOR: 'İNANILMAZ SAĞLIKLI'
FDA, “nitelikli sağlık iddialarının tüketicileri yanıltmayacak şekilde ifade edilmesi ve iddianın kullanımına ilişkin diğer faktörlerin karşılanması koşuluyla” bu iddianın yoğurtlu gıda etiketlerinde görünmesine izin vermeyi planlıyor.
“Önerilen nitelikli teklifle ilgili dilekçeyi ve diğer kanıtları inceledikten sonra Sağlık talebiFDA, yoğurt alımı ile tip 2 diyabet riskinin azalması arasında bir ilişki olduğunu destekleyen bazı güvenilir kanıtların bulunduğunu belirledi, ancak bu kanıt sınırlıdır.” FDA bir açıklamada söyledi.
FDA, düzenli olarak yoğurt yemenin tip 2 diyabet riskini azaltabileceği iddiasına itiraz etmeyeceğini söyledi. (iStock)
FDA'nın yakın zamanda onayladığı sağlık iddiasına “şartlı talep” adı veriliyor.
Gıda alerjisi diyetisyeni ve uzmanı Sherry Coleman Collins, bunun, kanıtların güçlü veya kesin olmadığı, ancak insan sağlığına faydalı olduğunu düşündürdüğü anlamına geldiğini belirtti. Atlanta metropol alanı.
UTAH ANNE KIZININ DURDURULAN DİYABET İLAÇLARINA ERİŞİMİ İÇİN MÜCADELE EDİYOR: 'HAYAT KURTARIR'
Düzenli tüketim, bu nitelikli sağlık iddiası için minimum miktar olan haftada 2 bardak (3 porsiyon) yoğurt olarak kabul edilir.
“Tek bir yiyeceğin tek başına hastalıkları azaltma gücüne sahip olduğunu öne sürme fikrinden hoşlanmıyorum, çünkü bunun aslında tamamen hastalıkla ilgili olduğunu biliyoruz.” yeme şekli” diye Haberler Digital'e söyledi.
Düzenli tüketim haftada 2 bardak (3 porsiyon) yoğurt olarak kabul edilir ve bu da nitelikli sağlık iddiası için minimum miktardır. (iStock)
“Meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi bitki bazlı gıdalar, yağsız et ve/veya fasulye, mercimek ve soya gibi proteinli gıdalar ve fermente süt ürünleri açısından zengin bir diyetin parçası olan yoğurdun, sağlığa oldukça faydalı olduğu ortaya çıktı.” Collins ekledi.
Collins'e göre canlı, aktif kültürler içeren yoğurt, iyi bakterileri beslenmeye dahil etmenin harika bir yoludur.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
“Çeşitli mikrobiyotalara sahip ve sağlıklı türler bakımından zengin olan sağlıklı bir bağırsak, birçok kronik durumun riskini azaltır” dedi.
“Fermente süt ürünlerinde bulunan iyi bakteriler, genel olarak daha iyi sağlık ve tip 2 diyabet de dahil olmak üzere daha düşük hastalık oranları.”
Bir diyetisyen, “Sade Yunan yoğurdu harikadır, çünkü protein ve kalsiyum açısından yüksektir ve biraz bal ve/veya meyve ekleyerek tatlılığını beğeninize göre ayarlayabilirsiniz” dedi. (iStock)
Charlotte, Kuzey Carolina'da Lupus Diyetisyeni olarak çalışan kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Tanya Freirich, şekersiz yoğurdun bir protein ve probiyotik kaynağı olarak diyabet riskini azaltmada faydalı olabileceğini kabul ettiğini söyledi.
Ancak Freirich, her şeye rağmen hastalığı azaltabilecek “tek bir sihirli yiyeceğin” bulunmadığını da kaydetti.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “İnsanlar, genel olarak sağlıklı beslenme düzeni ve onlara en iyi şekilde hizmet edecek yaşam tarzı hakkında kayıtlı bir diyetisyen ve sağlık hizmeti sağlayıcısıyla konuşmalıdır” dedi.“Sağlık tüm alışkanlıklarınızın toplamıdır ve tek bir gıda maddesiyle kökten değiştirilemez.”
“Sağlık tüm alışkanlıklarınızın toplamıdır ve tek bir gıda maddesiyle kökten değiştirilemez.”
GÖRÜNTÜ
Collins, yoğurt seçerken ilave şeker oranı düşük olan çeşitlerin aranmasını önerdi.
“Sade Yunan yoğurdu harika, çünkü protein ve kalsiyum açısından zengin ve biraz bal ve/veya meyve ekleyerek tatlılığını beğeninize göre ayarlayabilirsiniz” dedi.
Collins, muhtemelen birkaç porsiyonun ötesinde ek bir fayda olmayacağını söyledi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Freirich, tüm yoğurt ambalajlarına diyabeti azaltma iddiasının eklenmesinin risk taşıyabileceğini ekledi.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Birçok yoğurtta, meyve şurubu, çikolata ve hatta kurabiye parçaları gibi çok fazla ilave şeker veya yüksek şekerli eklentiler bulunur; bu da protein ve probiyotiklerden elde edilen faydayı kesinlikle azaltır” dedi.
Haberler Digital, yorum talep etmek için Danone'ye ulaştı.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.