Farklı şehirlerdeki iki böbrek bağışıyla birbirine bağlanan dört Teksaslı: 'Mükemmel zamanlanmış'

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Birbirinden 250 mil uzakta olan, eşleşmesi zor iki nakil hastası, iki kişinin işbirliği sayesinde 2024 yılına uzun, sağlıklı yaşamlar için yeni umutlarla başladı. Teksas hastaneleri.

UT Southwestern Tıp Merkezi'nin Dallas, Teksas'taki Katı Organ Nakli Programı ve San Antonio'daki Üniversite Sağlık Nakli Enstitüsü, başarısız olan hastaları için uyumlu canlı böbrek donörleri bulmak üzere birlikte çalıştı.

Dallas'ta bir otomotiv atölyesi ustabaşı olan 50 yaşındaki Jorge Mendez'in bir işe ihtiyacı vardı. hayat kurtaran nakil.

STANFORD ÇALIŞMASI, KAN TESTİNİN VÜCUTTA NORMALDEN DAHA HIZLI YAŞLANAN ORGANLARI TAHMİN EDEBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

Mendez diyalize giriyordu; bu durum kişinin yalnızca günlük yaşam kalitesi üzerinde değil, aynı zamanda uzun vadeli sağlığı üzerinde de önemli bir etkiye sahip.

Doktoruna göre, işlem için fazla hasta hale gelmeden önce bir nakil bulması onun için önemliydi.

Soldan ikinci olan Rebecca Warden, en soldaki San Antonio'lu 71 yaşındaki annesi Ann Winer'a böbreğini vermeye gönüllü oldu. 28 yaşındaki Svetlana Balmeo Stockdale (en sağda), yanında duran 50 yaşındaki iş arkadaşı Jorge Mendez'e böbreğini vermeye gönüllü oldu. (Üniversite Sağlık/UT Güneybatı)

Mendez'in iş arkadaşı 28 yaşındaki Svetlana Balmeo Stockdale, arkadaşına böbreğini bağışlamayı teklif etti ancak ne yazık ki o buna uygun değildi.

Bu arada, 250 mil uzakta, San Antonio'da, 71 yaşındaki Ann Winer'ın da acilen böbrek nakline ihtiyacı vardı.

Böbrek donörü için neredeyse iki yıl bekledikten sonra diyalize giriyordu.

Doktorları, Winer'ın en büyük engelinin, bir donörle eşleşmesini zorlaştıran olağandışı antikorlara sahip olması olduğunu söyledi.

“Bir hastanın hayat kurtaran bir nakile erişimi coğrafi veya organizasyonel sınırlarla sınırlı olmamalıdır.”
Winer'ın kızı Rebecca Warden böbreğini bağışlamak istedi ancak bu uyumlu bir eşleşme olmadı.

Dallas'taki cerrahi ekibi yöneten UT Southwestern'deki nakil cerrahı MD Parsia Vagefi, Haberler Digital'e “Winer muhtemelen zamanla zayıflayacak ve durumu daha da kötüleşecekti” dedi.

“Nakil alma umudunu neredeyse kaybettiğini söyledi.”

Müdür Winer ayrıldı

Rebecca Warden (solda), 71 yaşındaki San Antonio'lu annesi Ann Winer'a (sağda) böbreğini vermeye gönüllü oldu. Ancak Warden uygun değildi, bu yüzden Winer'ın San Antonio'daki sağlık ekibi, ilgili hastaları için bir donör takası bulmak amacıyla Dallas'taki başka bir ekiple işbirliği yaptı. (Üniversite Sağlık)

Her iki kurumdaki liderler, yerel nakil ağları dışındaki eşleşmeleri bulmak için birlikte çalışmaya başladı.

Mendez'in amaçlanan bağışçısı olan Stockdale, arkadaşına uygun olmadığını öğrendikten sonra şaşırtıcı bir telefon aldı.

BİR AİLE, NEW YORK'LU BİR ADAMIN HAYATINI KURTARMAK İÇİN DÖRT BÖBREĞİ BAĞIŞLADI: 'HER ŞEYE MEYDAN OKUDU'

“Böbreğimin uygun olmadığı söylendikten kısa bir süre sonra UT Southwestern beni aradı ve 'Jorge'ye bağış yapamazsın ama başka biriyle takas yapabiliriz' dediler” dedi. Haberler Digital'e.

Anlaşıldığı üzere Stockdale, San Diego'daki büyükanne Winer'la eşleşiyordu ve annesine bağış yapmak isteyen Warden da Mendez'le eşleşiyordu.

Çarpıcı planı harekete geçirmek

Dallas ve San Antonio'daki sağlık ekipleri, ilgili hastaları için donör takası planlarına başladı.

“[After finding the matches]'Ameliyatlara ne zaman başlayacağız' diye tartışmaya başladık. Organları nasıl taşıyacağız? San Antonio'daki nakil ekibini yöneten University Health'deki nakil cerrahı Dr. Elizabeth Thomas, Haberler Digital'e gönderilen bir yorumda şöyle konuştu: “Organlar nasıl takip edilecek?”

Mendez Stockdale ayrıldı

Solda 50 yaşındaki Jorge Mendez, San Antonio ve Dallas'taki sağlık ekiplerinin hastaları için uyumlu canlı donörler bulmak için kendi ağlarının ötesinde arama yapmasının ardından başarısız böbreğinin yerine yenisini aldı. Sağda onunla birlikte gösterilen ve uyumlu sarı bir elbise giyen 28 yaşındaki Svetlana Balmeo Stockdale, Dallas'taki UT Southwestern'de ameliyat olan Mendez'in ardından birlikte yürüyor. (UT Güneybatı)

Hastanelerden yapılan açıklamaya göre, nakil ekipleri “dikkatlice hazırlanmış cerrahi programlar ve tarifeli uçuşlar” aracılığıyla bağışlanan organların güvenli bir şekilde nakledilmesini ve mümkün olan en kısa sürede nakledilmesini sağladı.

“[The transport] Taşıma için kullanılan kutunun üzerinde bulunan bir etiket sayesinde uçakta dakika dakika takip edilebiliyordu [the kidneys]” dedi Thomas.

ARKANSAS ASKERİNE DÜNYANIN İLK TAM GÖZ VE KISMİ YÜZ NAKLİ YAPILDI

“Bu önemli çünkü organın kan olmadan vücut dışında kaldığı süreyi minimumda tutmak istiyoruz.”

Hastanelere göre, “mükemmel zamanlanmış ameliyatlar ve yakın koordinasyonla” geçen bir günün ardından 31 Ağustos 2023'te Winer ve Mendez, hayatlarını kurtarmak için ihtiyaç duydukları yeni, çalışan böbrekleri aldılar.

Nakil Haritası

Hastanelere göre, “mükemmel zamanlanmış ameliyatlar ve yakın koordinasyonla” geçen bir günün ardından 31 Ağustos 2023'te Winer ve Mendez, hayatlarını kurtarmak için ihtiyaç duydukları yeni, çalışan böbrekleri aldılar. (UT Güneybatı/Üniversite Sağlık)

Haberler Digital'e konuşan Dr. Vagefi, “Takasları yapmanın çeşitli yolları ve bunları yapmanın çeşitli nedenleri var… Hiçbir zaman eskimez” dedi.

UT Southwestern'de gerçekleştirilen nakillerin yalnızca dörtte biri canlı donörlerden yapılıyor ancak Vagefi, canlı böbrek bağışlarının alıcılar için daha uzun süre dayanması nedeniyle bu sayıyı artırmayı umduğunu söyledi.

“Buna katılmak ve aynı misyon için ancak farklı bir şehirde çalışan diğer kişilerle işbirliği kurmak gerçekten harika” dedi. “Bu ailelere yardım etmek için coğrafi sınırları aştık.”

Yeni umut için minnettarım

Çünkü hayat kurtaran nakilMendez, Ocak ayında bebek doğduğunda yeni torununu kucağına alabildi.

Bir açıklamada “Onu tutmak gözlerimi yaşarttı” dedi. “Artık onunla vakit geçirmek için biraz daha uzun yaşayabilirim.”

Daha sonra bağışçısına şunları yazdı: “Çok teşekkür ederim. Sana dünyaları borçluyum.”

“Bunu birinin hayatını kurtarmak olarak düşünmüyorum; bunu Jorge'nin aile üyelerine onunla daha fazla zaman ayırmam olarak düşünüyorum.”
Winer, “Bana asla bir bağışçı bulamayacaklarını hissettim ama buldular” dedi.

Dallas'taki bağışçısına gönderdiği kartta şöyle yazıyordu: “Sana borcumu asla ödeyemem.”

Arkadaşı Mendez'e bağış yapmayı planlayan Stockdale, Haberler Digital'e yaptığı açıklamada bağışçı olmanın kendisi için ne anlama geldiğini paylaştı.

DOMUZ KALP ALICISI'NIN 'SON DİLEĞİ' DOKTORLARIN PROSEDÜRDEN ÖĞRENMESİNE YARDIM ETMEK OLDU, ÖLEN ADAM: 'ONU ÖZLEYECEĞİZ' DEDİ

“Bunu birinin hayatını kurtarmam olarak düşünmüyorum” dedi. “Bunu Jorge'nin aile üyelerine onunla daha fazla zaman ayırmam olarak düşünüyorum.”

“[For Winer]Hayatta henüz başaramadığı ve nihayetinde yapmak istediği her ne varsa, umarım bunu başarır. Hayat, en çılgın hayallerinizi gerçekleştirmemek için çok kısa.”

Emekli hemşire anestezi uzmanı Winer daha sonra Stockdale'e böbreği için teşekkür eden bir mektup yazdı.

Organ nakli

Hastanelere göre, nakil ekipleri “dikkatlice hazırlanmış cerrahi programlar ve tarifeli uçuşlar” aracılığıyla bağışlanan organların güvenli bir şekilde nakledilmesini ve mümkün olan en kısa sürede nakledilmesini sağladı. (UT Güneybatı/Üniversite Sağlık)

“Bana hayatımı geri verdiğin için teşekkür ederim” diye yazdı.

“Tuhaf antikorlarım yüzünden asla nakil olamayacağımı sanıyordum ama sonra sen geldin. Çok şükür.”

Winer'in annesine bağış yapmayı planlayan ancak annesinin organ nakli karşılığında Mendez'e bağışta bulunmayı kabul eden kızı olan Müdür de şükranlarını dile getirdi.

Dr.Vagefi

Parsia Vagefi, MD, Dallas'taki cerrahi ekibi yöneten UT Southwestern'deki nakil cerrahıdır. (UT Güneybatı)

Bir açıklamada “Günün sonunda sadece bir kişiye değil iki kişiye yardım edebildiğim için mutluyum” dedi.

Bugün, her iki nakil alıcısının durumu iyi.

Winer, hemşire anestezi uzmanı olarak yarı zamanlı olarak işine geri döndü ve Temmuz ayı sonunda emekli olmayı planlıyor.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Mendez de işine geri döndü. “Harika hissediyorum” dedi.

UT Southwestern Katı Organ Nakli Programı başkan yardımcısı Scott Bennett, bir basın açıklamasında “bir hastanın hayat kurtaran bir nakile erişiminin coğrafi veya organizasyonel sınırlarla sınırlı olmaması gerektiğini” söyledi.

Cerrahi ekip

UT Southwestern'den Dr. Parsia Vagefi, böbrek yetmezliği olan iki hastayı kurtarmak için San Antonio'daki University Health ile işbirliği yapan Dallas'taki cerrahi ekibe liderlik etti. (UT Güneybatı)

“İki saygın programın kolektif “yapabilirim” ruhunun bunu gerçekleştirmek için işbirliği yaptığını görmek ödüllendiriciydi” diye ekledi.

Böbrek, nakil için en fazla talep gören organdır.

A sağlıklı kişi Uzmanlara göre iki böbreğinden birini bağışladıktan sonra dolu dolu bir hayat yaşayabilirler.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ulusal Böbrek Vakfı'na göre diyalize giren birinin ortalama yaşam beklentisi beş ila 10 yıl arasındadır.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.