Epilepsili kadın, rehber köpeğiyle güvenliği buluyor: 'Bağmız sağlam'

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

ABD'de epilepsiyle yaşayan üç milyondan fazla insan için bir sonraki nöbetin ortaya çıkışının belirsizliği tehlikeli durumlar yaratabilir.

Artık nörolojik bozukluğu olan birçok kişi için özel olarak eğitilmiş hizmet köpekleri güvenliğin ve huzurun sağlanmasına yardımcı oldu.

Nöroloji dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışmada, hizmet köpeklerinin nöbet sıklığını %31 oranında azalttığı ve aynı zamanda önemli ölçüde iyileştiği bulunmuştur. akıl sağlığı ve yaşam kalitesi.

NIH'IN FONLU İLK ÇALIŞMASI BULUNDUĞU PTSD'Lİ GAZİLER HİZMET KÖPEKLERİNDEN 'ÖNEMLİ' FAYDALAR ALIYOR

30 yaşındaki Channing Seideman, özel bir hizmet köpeği tarafından hayatı değiştirilen hastalardan biri.

Aspen, Colorado'da doğup büyüyen Seideman (şu anda Milford, Ohio'da yaşıyor) sadece 10 yaşında İki büyük nöbet geçirdikten sonra epilepsi teşhisini aldığında.

Hizmet köpeği Bishop'la fotoğraflanan Channing Seideman, günlük sara nöbetleri sırasında kendisine huzur verdiğini söyledi. (Channing Seideman)

Haberler Digital ile yaptığı röportajda “Her çocuk gibi benim de büyüdüğümde ne olmak istediğime dair büyük hayallerim vardı” dedi.

“Doktor olmak istedim, olimpiyatlara gitmek ve ata binmek istedim; sonra teşhis kondu ve hayatım değişti.”

Sadık Köpek, Yardım İçin Kilometrelerce Koştuktan Sonra Kampçının Hayatını Kurtardı: 'KELİME YOK'

Seideman, ortaokulda epilepsiyle uğraşmanın zorlu bir süreç olduğunu söyledi.

Her zaman A alan bir öğrenci olan Seideman, notlarının düz F'lere düştüğünü gördüğünü söyledi.

“Dürüst olmak gerekirse ortaokul biraz bulanık; biz yeni başlıyorduk ilaç kombinasyonlarıve nöbetlerim giderek daha sık hale geliyordu” diye hatırladı.

“O zamanlar epilepsiyle hiçbir ilgim olmasını istemiyordum, bu yüzden yanımda 'epilepsi' yazan bir yelek giyen bir hizmet köpeğinin olması fikri biraz korkutucuydu.”
Lisenin de zorlu olduğunu söyledi.

“Yerimi bulmak zordu. Bu yüzden spora, özellikle ata binmeye ve hayvanlara gerçekten çok yöneldim.”

Yeni en iyi arkadaş

Seideman'ın hayvanlara olan sevgisi göz önüne alındığında, ailesi onun bir hizmet köpeğiyle ilgilenebileceğini düşündü; ancak 15 yaşındayken ilk başta tereddüt etti.

“O zamanlar epilepsiyle hiçbir şey yapmak istemiyordum, bu yüzden yanımda 'epilepsi' yazan bir yelek giyen ve bu hastalığı görünür kılan bir hizmet köpeğinin olması fikri benim için biraz korkutucuydu.”

Channing Seideman ve Bishop

Burada sahibiyle birlikte görülen Bishop, Seideman'ın ikinci hizmet köpeğidir. Süreç hakkında “Sorunsuz bir yolculuktu” dedi. (Channing Seideman)

Uzun bir bekleme süresi olduğu için ailesi onu adını listeye koymaya ikna etti.

Kasım 2010'da Seideman hizmet köpeği olarak seçildi.

Aile, Seideman'ın ilk hizmet köpeği Georgie ile birlikte bir “eğitim kampına” katılmak için Alpharetta, Georgia'daki Canine Assistants'a gitti.

Köpek Asistanları, hizmet köpeklerini, çeşitli koşullaröncelikle epilepsi.

“Kimse epilepsiyi umursamıyor. Sadece köpeğimi gerçekten seviyorlar.”
Epilepsi ve hastalıkla yaşayanlara yardım etmeye kendini adamış Belçikalı bir biyofarmasötik şirketi olan UCB ile uzun süredir devam eden ortaklığımız sayesinde nadir nöbet bozuklukları — Köpek Asistanları hastalara hiçbir ücret ödemeden köpek yerleştirebilmektedir.

Seideman, “İki hafta sonra Georgie bizimle eve uçuyordu ve birkaç gün sonra da benimle okuldaydı” dedi.

'DİK YOLCULUKLARDA' RAKUNLAR TARAFINDAN KURTARILAN KÖPEK: VİDEO

“Ben de şunu merak ediyordum: 'Bu, hastalığı daha görünür hale getirecek mi, yoksa hayat kurtarıcı mı olacak?' Ve bunun hayat kurtarıcı olduğu ortaya çıktı.”

Seideman'ın hastalığın büyüyeceği yönündeki korkuları asılsızdı.

“'Kimin Channing'i oldu?” diye şaka yaptı. “Şimdi her şey bu sevimli ve muhteşem köpekle ilgiliydi.”

Jennifer Arnold

Georgia'daki Canine Assistants'ın kurucusu Jennifer Arnold, 32 yıldır hastaları hizmet köpekleriyle eşleştiriyor. Daha erken olmasının daha iyi olduğunu söyledi: “Beklemek için gerçekten bir neden yok.” (Köpek Asistanları)

Georgia'daki Canine Assistants'ın kurucusu Jennifer Arnold, gençler arasında genellikle hizmet köpeği alma konusunda tereddüt yaşandığını, çünkü “kimsenin gerçekten öne çıkmak istemediğini” söyledi.

Arnold şöyle dedi: “Sadece uyum sağlamak istiyorsun ve sanki köpek senin uyum sağlamanı engelleyecekmiş gibi geliyor.”

Haberler Digital'e yaptığı açıklamada, 30 yılı aşkın süredir hizmet köpekleriyle çalıştığını söyledi.

VİDEODA ŞOK EDİCİ ANI: DOKTOR HEIMLICH İPUÇLARI VERİRKEN KÖPEK SAHİBİ EVCİL HAYVANIN BOĞULMASINA YARDIMCI OLUYOR

“Ama Channing'in dediği gibi, 'Kimse epilepsiyi umursamıyor. Onlar gerçekten köpeğimi seviyorlar.' Gördüğü ilgi tamamen olumluydu.”

Arnold, hizmet köpeklerini sahiplerine tanıtmaya gelince, ne kadar erken olursa o kadar iyi olur dedi.

“Aslında beklemenin hiçbir anlamı yok” dedi.

Burada mevcut hizmet köpeğiyle birlikte fotoğraflanan Seideman, “Bishop kesinlikle her yere benimle geliyor” dedi. İhtiyaç duyduğunda patilerini onun üzerine koyarak ve dikkatle yüzüne bakarak onu uyardığını söyledi. (Channing Seideman)

Köpeğin sadece varlığı durumu değiştirir ailedeki dinamikler Arnold'a göre daha iyisi için.

Öyle olsa bile, yaklaşmakta olan nöbetleri algılamak ve sahibini uyarmak, hizmet köpeğinin işinin en önemli kısmıdır.

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada hizmet köpeklerinin nöbet sıklığını %31 oranında azalttığı bulunmuştur.
Arnold, “Bazı köpekler geceleri uyanır ve uyurken insanlarını kontrol eder” dedi.

“Gergin oluyorlar, sadece sahiplerinin iyi olduğundan emin olmak istiyorlar.”

Bir hizmet köpeğine sahip olmak aynı zamanda sahibinin stres seviyesiArnold şunu belirtti.

VIRGINIA'DA KAYIP KÖPEK 6 AY SONRA FAÇA YAKALANDI: 'UMUTUMU KAYBETMEK DURUMUNDA'

“Bu, hastaların nöbet sayısında önemli bir azalmaya neden oluyor çünkü stres bir tetikleyicidir” dedi.

“Yani sadece köpeğinizin yanınızda olması, geçirdiğiniz nöbetlerin sayısını azaltır, bu da başlı başına oldukça büyülü bir şey.”

Köpek ayrıca, nöbetin toplum içinde meydana gelmesi durumunda sahibini koruyarak ve ihtiyaç halinde yardım bularak yardımcı olabilir.

'Köpekler insanları seçiyor'

Arnold, Canine Assistants'taki ekibin hangi köpeğin hangi kişiyle iyi anlaşacağını belirleme konusunda yetenekli olduğunu söyledi.

“Ama sonuç şu ki, insanlar köpeklerini seçeceklerini sanıyorlar ama durum tam tersi” dedi.

“Köpekler insanları seçiyor.”

Köpekli çocuk

Georgia'daki Canine Assistants'ın kurucusu Jennifer Arnold, “İnsanlar köpeklerini seçeceklerini sanıyorlar ama durum tam tersi” dedi. (Köpek Asistanları)

Arnold, tipik bir senaryoda, Köpek Asistanlarının bir kampta belirli bir birey için gerekli becerilere sahip dört köpeğe sahip olabileceğini söyledi.

Arnold, “İlk üçü kişiyi kibarca selamlayabilir, ancak dördüncü köpek koşarak 'Neredeydin? Seni çok uzun zamandır bekliyordum' diyerek içeri girebilir” dedi.

“Biz buna 'B yuvasındaki A sekmesi' diyoruz” dedi. “Görüyorsun ve bitti.”

250 LİRALIK 'NASİL DEV' KÖPEK, SAHİBİNİN YILDA YEMEK İÇİN YAKLAŞIK 5 BİN DOLAR HARCAMASINDAN HER GÜN TAVUK TAMAMINI YİYOR

Seideman'ın ilk köpeği öldükten sonra başka bir köpekle eşleşmesi için dokuz aylık bir süre geçti.

Bu süre zarfında kendisinin ve ailesinin Georgie'ye ne kadar güvendiklerini anladıklarını söyledi.

“Annemle babam 'güm sesi' uyarısını dinleyerek paniğe kapıldılar” dedi. “Yukarıdan bir ses duysalar benim düştüğümden endişelenirlerdi.”

Seideman şunu ekledi: “Bu fazladan kulak çiftinin, fazladan pati çiftinin ne kadar işe yaradığının farkında değillerdi.”

Hizmet köpeği Bishop'la birlikte fotoğraflanan Seideman, “Köpekler gönül rahatlığı sağlamanın yanı sıra epilepsiyi halk için ulaşılabilir hale getiriyor” dedi. (Channing Seideman)

Seideman'ın şu anki köpeği Bishop'un yanına yerleştirilmesi büyük bir rahatlama oldu.

“Oldukça düzgün bir yolculuktu” dedi. “Artık Bishop benimle her yere gidiyor. Aramızdaki bağ sağlam.”

Seideman, hizmet köpeği almayı düşünen herkese bunu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi.

KADIN, KÖPEĞİNİ 'İNDİRDİKTEN SONRA HAYATTA OLDUĞUNU VE EVlat edinilmeye hazır olduğunu keşfetti

“Köpekler gönül rahatlığı sağlamanın yanı sıra epilepsiyi halk için ulaşılabilir hale getiriyor” dedi.

Seideman, epilepsinin bir damga taşıma eğiliminde olduğunu ve bunun köklerinin korku ve yanlış anlamalardan kaynaklandığını söyledi.

“Örneğin, efsanelerden biri, yalnızca tek bir tür nöbet olduğudur; bilincinizi kaybettiğiniz, maviye döndüğünüz, kasıldığınız ve ağzınızın köpürdüğü büyük, korkutucu tür” dedi.

“Köpekler gönül rahatlığı sağlamanın yanı sıra epilepsiyi halk için ulaşılabilir hale getiriyor.”
Arnold'a göre bir başka efsane de, nöbet geçiren kişinin dilini yutmasını önlemek için dişlerinin arasına bir şey konulması gerektiğidir.

“Bunu yapmak çok kötü bir şey” diye uyardı ve “önemli ölçüde zarar verici sonuçlara yol açabilir.”

Seideman, kişinin yanında köpeğe sahip olmasının rahatlık hissi sağlamaya yardımcı olduğunu söyledi: “İnsanların soru sorabileceği, yaklaşabilecekleri bir şey. Halkı rahatlatır.”

'Bana haber veriyor'

Seideman bu günlerde her gün nöbet geçirmeye devam ettiğini söyledi.

Teşhis konulduğundan bu yana tonik-klonik nöbetler olarak bilinen yaklaşık 60-70 ciddi atak geçirmiş olsa da bunların çoğu daha küçük.

“Bir çeşit boşluk bırakabileceğim ve hayal kurabileceğim nöbetler geçiriyorum, bu bir yokluk nöbetidir” dedi.

YANINDAKİ HİZMET KÖPEĞI, TEXAS GENÇ EPİLEPSİ VE OTİZME RAĞMEN MISS DALLAS YARIŞMASINI KAZANDI

“Ayrıca yüzümde bir kasılma, hafif bir klonik sarsıntı gibi nöbetler de geçiriyorum; bu, karşıdan karşıya geçerken korkutucu olabiliyor.”

Bishop'un devreye girdiği yer burasıdır, dedi, Bishop olup biteni sezdi ve onun sokağa geçmesini engelledi.

Seideman, “Bazı insanlar nöbetten önce aura gibi uyarılar alıyor” dedi. “Ben bu uyarıyı almıyorum. Bishop'u alıyorum. O bana haber veriyor.”

Ohio'da bir çiftlikte yaşayan Seideman, hizmet köpeğinin onu izlemesi ve güvende kalmasına yardımcı olması nedeniyle ata binmekten hoşlanıyor. (Channing Seideman)

Ailenin 100 dönümlük çiftliğinde Seideman atlarına bakarken, Bishop aniden koşarak onu kontrol etmeye gelebilir ve bir şeylerin ters gittiğini hissetmiş gibi görünebilir.

“Bu içgüdüye sahip ve beni kontrol etmek için ne yapıyorsa onu durduracak.”

Bishop ayağa fırlayıp patilerini onun üzerine koyarak Seideman'ı uyarıyor: “Sanki ayakta duruyormuş gibi, bu yüzden yüz yüzeyiz.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Sanki 'Bir şeyler oluyor. Bana dikkat edin' diyor.”

Şöyle dedi: “Bildiğim kadarıyla herhangi bir nöbet geçirmiyor olabilirim ama subklinik nöbetler bunlar yalnızca bir makine tarafından algılanır. Bu yüzden her zaman Bishop'ın sözüne güvenirim çünkü Bishop biliyor; o hata yapmaz.”

Hizmet köpekleri için bekleme listesi uzun olmasına rağmen Canine Assistants'tan Arnold, insanları başvurmaya teşvik ediyor.

“Bu içgüdüye sahip ve beni kontrol etmek için ne yapıyorsa onu durduracak.”
“Bu sadece ilk gelene ilk hizmet değil” dedi. “Her başvuru sahibi, köpeğin fiziksel, sosyal, duygusal ve tıbbi açıdan ne kadar çok şey yapabildiğine ve yerleştirmenin köpeğe ne kadar uygun olduğuna göre değerlendirilir.”

“Bu faktörler, köpeğin yardım etmek için ne kadar yapabileceğiyle eşit ağırlıktadır” diye ekledi.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Canine Assistants ayrıca, insanların kendi hizmet köpeklerini yetiştirip eğitmelerine yardımcı olan, Handle With Care adlı yeni bir evde eğitim programını da test etmeye başladı.

“Kodu kırdık ve bunu nasıl yapacağımızı biliyoruz, bu yüzden insanların ihtiyaç duydukları yardıma sahip olmaması çılgınlık.”

Arnold, “İhtiyacın çok büyük olduğunu” vurguladı. “Ve çocuğunun köpeğe ihtiyacı olan ama alamayan bir anne olmayı hayal edemiyorum.”

Arnold'un işinin en iyi kısmının bir aileyi arayıp seçildiklerini söyleyebilmesi olduğunu söyledi.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health

“İnsanlar cevap verir vermez ağlamaya başlıyorum çünkü onlar adına çok heyecanlıyım” dedi.

“Bunlar yapılabilecek harika çağrılar ve keşke daha fazlasını yapabilseydik.”