Doktorların greyfurt büyüklüğünde tümör bulması sonucu hamile kadın ve bebek kurtarıldı

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

Chicago'lu bir kadın, rahatsız edici bir öksürük şok edici bir tıbbi keşfe yol açtığında doğum yapmasına sadece birkaç hafta kalmıştı.

O zamanlar 26 yaşında olan MaKenna Lauterbach, hamileliğinin son üç ayında şiddetli öksürük nöbetleri yaşamaya başladı.

Haberler Digital'e “O kadar şiddetli olacaklardı ki nefesim kesilecek ve kusma noktasına kadar midem bulanacaktı” dedi.

BEYİN KANSERLİ HAMİLE KÜRTAYI REDDEDİYOR

Washburn, Illinois'de bir çiftlikte yaşayan Lauterbach da atları ve keçileriyle ilgilenirken nefes darlığı çekmeye başladı.

“Her sabah atlara saman veriyorum ve kuru öksürük nedeniyle ne kadar bitkin olduğumu fark ettim” dedi. “Vücudum sanki iki mil koşmuş gibiydim, oysa gerçekte sadece ahıra gidip geliyordum.”

Kocası Parker ve yeni bebeği Colter ile fotoğraflanan MaKenna Lauterbach'a 3. evre melanom teşhisi konuldu. (Kuzeybatı Tıbbı)

Bazı doktorların Lauterbach'ın semptomlarını dikkate almadığını ve kendisine defalarca “Hamile olduğun için” dediğini söyledi.

Ancak sonunda öksürük kusmaya yol açtığında doktorlar taramalar yaptı ve orta göğüs boşluğunda ve sağ akciğerinde, sağ akciğere giden arteri tamamen tıkayan büyük, greyfurt büyüklüğünde bir tümör tespit etti.

KANSERLİ HAMİLE ANNE DOKTORLARIN KÜRTAJ REHBERİNE MEYDAN OKUDU

Kuzeybatı Tıp Bluhm Kardiyovasküler Enstitüsü'nde karmaşık kalp rekonstrüksiyonu konusunda uzmanlaşmış kalp cerrahı Chris Mehta, bir basın bülteninde “Bu tür bir tümörün kalbin ana kan damarlarını istila ettiğini görmek son derece nadirdir” dedi.

“Bu tür bir tümörün kalbin ana kan damarlarına yayıldığını görmek son derece nadirdir.”
“Bunun gibi bir şeyi birkaç yılda bir görebiliriz.”

Tümör Lauterbach'ı ve bebeğini solunum sıkıntısına sürüklemişti.

'Gerçekten başım belada'

Lauterbach, büyük bir tıbbi ekibin onu beklediği Chicago'daki Northwestern Memorial Hastanesi'ne uçtu.

Northwestern Medicine'de anne-fetal tıp uzmanı MD Lynn Yee, açıklamada “MaKenna'nın başı gerçekten beladaydı ve hızlı hareket etmemiz gerekiyordu; bu Pazartesi sabahını bekleyebilecek bir şey değildi” dedi.

Lauterbach ailesi

Üç hafta erken doğmasına rağmen küçük Colter bugün başarılı, mutlu bir erkek bebek. Lauterbach, “Kendime gelince, duygusal ve fiziksel olarak hâlâ iyileşiyorum” dedi. (MaKenna Lauterbach)

“Dadına yaklaşmış bir bebeğe hamile olduğunuzda, akciğerleriniz zaten tam kapasiteyle çalışmıyor ve bunun üzerine büyük bir tümör eklediğinizde, solunum yetmezliği ve kalp krizi riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz.”

Bebek kasılmaları iyi tolere edemiyordu ve Lauterbach'ın kan basıncı hızla düşüyordu.

KANSERDE YIL: 2024'TE GELİŞMELER, 2025 İÇİN ÖNGÖRÜLER

Ekip acil sezaryen gerçekleştirdi ve Paskalya Pazar günü Colten adında sağlıklı bir erkek bebek doğdu.

'Kafa karıştırıcı bir haber'

Doğumdan sonra sıra tümörün tedavisine gelmişti.

Northwestern Medicine Canning Göğüs Cerrahisi Enstitüsü'nden göğüs cerrahı Kalvin Lung, “Tümör MaKenna'nın kalbinin üzerinde bulunuyordu ve sağ akciğere doğru uzanarak üç lobu ve pulmoner arterin ana gövdesinin tamamını etkiliyordu” dedi. serbest bırakılması.

Doktorlar biyopsi yaptı ve Lauterbach'a 3. evre melanom teşhisi koydu.

MaKenna ve Parker Lauterbach

Lauterbach ailesi, Illinois, Washburn'de bir çiftlikte yaşıyor. MaKenna Lauterbach ilk kez atlara ve keçilere bakarken şiddetli öksürük nöbetleri ve nefes darlığı yaşadı. (MaKenna Lauterbach)

Doktorlar, bir noktada cildinde melanom olabileceğine ve “bir veya iki hücrenin kaçarak” vücudunun içinde büyümeye başladığına inanıyor.

Lauterbach, Haberler Digital'e “Gerçekten kör edici bir haberdi” dedi. “Teşhisi ilk aldığımda, bir inişli çıkışlı duygular yaşadım.”

“Bir yandan aylarca hazırladığım doğum planının acısını çekerken bir yandan da beklenmedik teşhis haberiyle uğraşıyordum.”
Cevabı aldığı için ilk olarak rahatladığını hissettiğinde, semptomlarının daha önce göz ardı edilmiş olmasından dolayı biraz öfke hissettiğini söyledi. Sonra kanserin kendisinden duyulan korku vardı.

“Tümör nedeniyle doğum çok çabuk gerçekleşti. Bir yandan aylarca hazırladığım doğum planının yasını tutarken, bir yandan da beklenmedik teşhis haberiyle uğraşıyordum” dedi.

“Durumum ciddiydi ve klinik ekibim kanserimi tedavi etmek için bir plan üzerinde çalışırken YYBÜ hemşirelerinin [at Northwestern] Oğlumuza harika bir şekilde bakıyorduk.”

Hayat kurtaran önlemlerin alınması

Northwestern'deki ekip, Lauterbach'a ameliyattan önce üç kür immünoterapi uygulanmasını önerdi ve bu, tümörünün %30 oranında küçülmesine yardımcı oldu.

Dr. Lung ve Dr. Mehta, Lauterbach'ın sağ akciğerinin tamamını, ana pulmoner arterin bazı kısımlarını ve lenf düğümlerini çıkardı.

Lauterbach ailesi ve bakım ekibi

Lauterbach ailesi, soldan sağa Dr. Kalvin Lung, kayıtlı hemşire Mary Schuessler ve Dr. Lynn Yee ile birlikte fotoğraflanıyor. (Kuzeybatı Tıbbı)

Dr. Lung, “Ameliyat, kardiyopulmoner baypas ihtiyacı ve her iki akciğere giden ana arterin onarılması ihtiyacı nedeniyle diğer kanser ameliyatlarına göre riskliydi, ancak çok güvenli koşullar altında, kanıtlanmış tekniklerle yapıldı” dedi. Fox Haber Dijital.

“Ameliyatın boyutuna rağmen tümörü tamamen çıkaramayacağımızdan endişeliydik” diye devam etti.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Eğer tümör akciğerlere giden ana atardamarın biraz daha içine doğru büyümüş olsaydı ya da kalbi etkilemiş olsaydı, sonuç farklı olurdu.

Ancak ameliyat başarılı oldu ve Lauterbach'ın son taramaları metastatik melanom belirtisi göstermedi.

Colter Noel Baba ile

Colter Lauterbach, ilk Noel'i öncesinde Noel Baba ile birlikte fotoğraflandı. (MaKenna Lauterbach)

Dr. Lung, Haberler Digital'e “Sonucu çok iyiydi” dedi. “Ameliyattan neredeyse tamamen kurtuldu ve asıl sorunu, yalnızca tek akciğere sahip olmanın bir sonucu olan nefes darlığı.”

“Tümörün tamamının aldığı immünoterapi tedavisine yanıt verdiği göz önüne alındığında, kanser prognozu açısından oldukça iyi olmasını bekliyoruz.”

'Yeni normal'

Bugün, küçük Colter Lauterbach üç hafta erken doğmuş olmasına rağmen gelişen, mutlu bir erkek bebek.

MaKenna Lauterbach, “Kendime gelince, duygusal ve fiziksel olarak hâlâ iyileşiyorum” dedi. “Akciğer kapasitem benim için 'yeni normale' yaklaşıyor ve sonunda bir tür normal rutine dönmeye başlıyorum.”

“Kötü anıların ve bilinmeyenlerin düşüncelerimi rahatsız ettiği bazı günler var.”
Lauterbach, ileriye dönük olarak immünoterapi tedavilerine bir yıl boyunca devam edecek ve doktorlar, kanserin geri gelmeyeceğinden emin olmak için CT taramalarını izlemeye devam edecek.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Doktorlar, kanserinin şu anda “stabil bir hastalık” olarak kabul edildiğini, bunun da yeni tümörlerin ortaya çıkmadığı anlamına geldiğini söylüyor.

Ekim ayında 27 yaşına giren yeni anne, oğlunun çiftlikte geçireceği ilk Noel'i sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Lauterbach ailesi

MaKenna ve Parker Lauterbach, acil sezaryenle doğan oğulları Colter'la birlikte fotoğraflandı. (MaKenna Lauterbach)

“Duygusal olarak, gerçekliğin üzerime yük olmasına izin vermemek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, ancak bazı günler kötü anılar ve bilinmeyenler düşüncelerimi rahatsız ediyor” dedi.

“Colter ve harika kocam Parker, bana her şeyin üstesinden gelme gücünü veren kişilerdir.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health

Lauterbach diğer kadınlar için “bedeninizi tanımanın” önemini vurguladı.

Şu tavsiyede bulundu: “Bir şeyin doğru olmadığını biliyorsanız, 'Bilmiyorum' ifadesini cevap olarak almayın. Endişelerinizi ciddiye alacak ve kaçırmak yerine her ihtimale karşı ekstra testler yapmayı tercih edecek birini bulun. Hayatı tehdit eden bir şey.”