Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Geçerli bir e.
Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.
Milyonlarca yeni diyabet vakası ve kalp hastalığı Yeni yayınlanan araştırmaya göre her yıl şekerli içecek tüketimiyle bağlantılı olabilir, ancak bulgularda bazı nüanslar var.
Boston'daki Tufts Üniversitesi, yaklaşık 2,2 milyon yeni teşhis konulan araştırmaya öncülük etti. tip 2 diyabet Bir basın açıklamasına göre her yıl 1,2 milyon yeni kardiyovasküler hastalık vakasının şekerle tatlandırılmış gazlı içecekler ve meyve sularına atfedilebileceği belirtiliyor.
Bulgular bu hafta Nature Medicine dergisinde yayınlandı.
ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE YAPAY TATLANDIRICI TÜKETİMİYLE KALP KRİZİ RİSKİ ARTIYOR
En yüksek oranlar, yeni diyabet vakalarının %48'inin diyabetle bağlantılı olabileceği Kolombiya'da bulundu. şekerli içeceklerAraştırmacılar, vakaların neredeyse üçte birinin kendilerine atfedilebileceği Meksika'da da olduğunu söyledi.
Bu arada, Latin Amerika'da yeni diyabet vakalarının yüzde 24'ünden fazlasının şekerli içeceklerle, Sahra altı Afrika'da ise yüzde 21'iyle bağlantılı olabileceği ortaya çıktı.
Yeni bir çalışmanın bulgularına göre, dünya çapında her yıl yaklaşık 2,2 milyon yeni tip 2 diyabet vakası ve 1,2 milyon yeni kardiyovasküler hastalık vakası ortaya çıkıyor ve bunların şekerle tatlandırılmış soda ve meyve suları tüketimiyle potansiyel bağlantısı var. (iStock)
Güney Afrika'da yeni diyabet vakalarının %27,6'sı ve kardiyovasküler hastalık vakalarının %14,6'sı şekerli içeceklerden kaynaklanıyor olabilir.
Araştırmacılar, bu tür içeceklerin uzun süreli tüketildiğinde tip 2 diyabet ve kalp hastalığı riskini artırmanın yanı sıra kilo alımına ve insülin direncine de yol açabileceğini ekledi.
Yeni bir çalışma, erkeklerin şekerli içecek tüketiminin sonuçlarına kadınlardan daha fazla maruz kaldıklarını, genç yetişkinlerin ise daha yaşlı meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında daha fazla olduğunu ileri sürüyor. (iStock)
Araştırmanın kıdemli yazarı Profesör Dariush Mozaffarian, bir üniversite basın bülteninde şunları söyledi: “Şekerle tatlandırılmış içecekler, düşük ve orta gelirli ülkelerde yoğun olarak pazarlanıyor ve satılıyor.”
Şöyle ekledi: “Bu topluluklar yalnızca zararlı ürünler tüketmekle kalmıyor, aynı zamanda uzun vadeli sağlık sonuçlarıyla başa çıkma konusunda genellikle daha az donanımlılar.”
ARKADAŞLAR, AİLELER KALP KRİZİ, İNME VE TİP 2 DİYABETTEN KORUNABİLİR, ÇALIŞMA ÖNERİLERİ
SWNS haber ajansının da söylediği gibi araştırmacılar, erkekler ve genç yetişkinler de dahil olmak üzere bazı grupların şekerli içeceklerden olumsuz sağlık etkileri yaşama olasılığının daha yüksek olabileceğini belirtti.
Araştırmada yer almayan New Jersey merkezli kayıtlı diyetisyen Erin Palinski-Wade, ilave şeker açısından zengin diyetlerin tip 2 diyabet de dahil olmak üzere kronik sağlık sorunları riskini artırma olasılığının daha yüksek olması nedeniyle bulguların beklendiğini söyledi.
Uzmanlar, bu tür içeceklerin uzun süreli tüketildiğinde kilo alımına ve insülin direncine de yol açabileceğini söylüyor. (iStock)
Haberler Digital'e şunları söyledi: “Şekerle tatlandırılmış içecekler, diyete eklenen şekerin başlıca nedenidir ve çok az tokluk sağladıkları için aşırı tüketilmeleri kolaydır.”
“Bu içeceklerdeki yüksek kalori içeriği ve az miktarda protein, yağ veya lif nedeniyle tatminsizlik, aşırı kalori tüketimine yol açabilir, bu da kilo alımına, özellikle de artan iç organ yağında (göbek yağı) artışa yol açabilir. tip 2 diyabet riski” diye devam etti.
“Bu tanım hariç tutuldu %100 meyve ve sebze suları, kalorisiz yapay tatlandırıcılı içecekler ve şekerli süt” dedi Haberler Digital'e.
Amerikan İçecek Derneği'nin bir sözcüsü, “İçecek endüstrisi kendisini sağlıklı beslenmeyi teşvik etmeye adamıştır ve bu sonuçlara uygulanan veri ve metodolojideki sınırlamalar konusunda endişeleri vardır” dedi. (iStock)
Palinski-Wade, yeni araştırmanın bazı sınırlamaları olduğuna dikkat çekti.
“Bu bir nedensellik çalışması değil, gözlemsel bir çalışmaydı ve yalnızca şekerle tatlandırılmış içecekler içeren diyetler ile diyabet arasındaki ilişkiyi gösteriyor” dedi.
“Bu içeceklerin tek başına tip 2 diyabetin başlangıcını tetiklediğini kanıtlamaz.”
Merkezi Washington DC'de bulunan American Beverage Association'ın bir sözcüsü, çalışma hakkında Haberler Digital ile yorumlarını paylaştı.
Grup ayrıca, “Güçlü küresel beslenme araştırmalarının eksikliği ve diğer çevresel ve yaşam tarzı faktörlerinin dikkate alınmaması göz önüne alındığında, tüketimi doğru bir şekilde tahmin etmek veya sağlık sonuçlarını tek başına belirli yiyecek veya içeceklere atfetmek neredeyse imkansızdır.” dedi. “Etkili kamu politikaları güçlü bir bilimsel temel üzerine inşa edilmelidir.”
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Grup ayrıca şunları söyledi: “Fazla şekerin hiç kimse için iyi olmadığının bilincindeyiz; bu nedenle sektörümüz, daha az şekerli veya şekersiz daha fazla seçenek sunarak içeceklerdeki şekeri azaltmaya kendini adamıştır. Sağlık konusunu ele almak için dünya çapında hükümetler ve anlamlı ortaklarla işbirliği yapıyoruz. ve beslenme zorlukları.”
'Çok yönlü yaklaşım'
Açıklamada, çalışmanın yazarlarının halk sağlığı kampanyaları, reklam düzenlemeleri ve şekerle tatlandırılmış içeceklere ilişkin vergiler de dahil olmak üzere “çok yönlü bir yaklaşım” çağrısında bulundukları belirtildi.
Şu anda Washington Üniversitesi'nde çalışan ilk yazar Laura Lara-Castor, “Şekerle tatlandırılmış içeceklerin diyabet ve kalp hastalıkları üzerindeki etkileri nedeniyle daha fazla hayat kısalmadan önce, dünya çapında şekerle tatlandırılmış içeceklerin tüketimini engellemek için acil, kanıta dayalı müdahalelere ihtiyacımız var” dedi. sürümde.
ABD'deki yetişkinlerin yaklaşık %65'i her gün şekerle tatlandırılmış içecekler tüketiyor. (iStock)
Araştırmacılar, Meksika'nın 2014 yılında şekerli içeceklere vergi uyguladığını ve bu verginin tüketimi azaltmada etkili olduğunu gösterdiğini belirtti.
Mozaffarian, “Özellikle tüketimin yüksek ve sağlık açısından sonuçlarının ağır olduğu Latin Amerika ve Afrika'daki ülkelerde çok daha fazlasının yapılması gerekiyor” diye yazdı.
Daha fazla Sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin
“Bir tür olarak şekerle tatlandırılmış içecek tüketimini ele almamız gerekiyor.”
Palinski-Wade, insülin direnci ve tip 2 diyabette birçok farklı faktörün rol oynadığını belirtti.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Yeni araştırma Gates Vakfı, Amerikan Kalp Derneği ve Meksika Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyi tarafından desteklendi.
Haberler Digital daha fazla yorum almak için araştırmacılara ulaştı.
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Geçerli bir e.
Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.
Milyonlarca yeni diyabet vakası ve kalp hastalığı Yeni yayınlanan araştırmaya göre her yıl şekerli içecek tüketimiyle bağlantılı olabilir, ancak bulgularda bazı nüanslar var.
Boston'daki Tufts Üniversitesi, yaklaşık 2,2 milyon yeni teşhis konulan araştırmaya öncülük etti. tip 2 diyabet Bir basın açıklamasına göre her yıl 1,2 milyon yeni kardiyovasküler hastalık vakasının şekerle tatlandırılmış gazlı içecekler ve meyve sularına atfedilebileceği belirtiliyor.
Bulgular bu hafta Nature Medicine dergisinde yayınlandı.
ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE YAPAY TATLANDIRICI TÜKETİMİYLE KALP KRİZİ RİSKİ ARTIYOR
En yüksek oranlar, yeni diyabet vakalarının %48'inin diyabetle bağlantılı olabileceği Kolombiya'da bulundu. şekerli içeceklerAraştırmacılar, vakaların neredeyse üçte birinin kendilerine atfedilebileceği Meksika'da da olduğunu söyledi.
Bu arada, Latin Amerika'da yeni diyabet vakalarının yüzde 24'ünden fazlasının şekerli içeceklerle, Sahra altı Afrika'da ise yüzde 21'iyle bağlantılı olabileceği ortaya çıktı.
Yeni bir çalışmanın bulgularına göre, dünya çapında her yıl yaklaşık 2,2 milyon yeni tip 2 diyabet vakası ve 1,2 milyon yeni kardiyovasküler hastalık vakası ortaya çıkıyor ve bunların şekerle tatlandırılmış soda ve meyve suları tüketimiyle potansiyel bağlantısı var. (iStock)
Güney Afrika'da yeni diyabet vakalarının %27,6'sı ve kardiyovasküler hastalık vakalarının %14,6'sı şekerli içeceklerden kaynaklanıyor olabilir.
Araştırma ekibi, şekerli içeceklerin “hızla sindirildikleri” için kan şekerinin yükselmesine neden olduğunu söyledi.Şekerli içecekler hızla sindirilir ve besin değeri düşük olan kan şekeri seviyelerinde ani yükselişlere neden olur.
Araştırmacılar, bu tür içeceklerin uzun süreli tüketildiğinde tip 2 diyabet ve kalp hastalığı riskini artırmanın yanı sıra kilo alımına ve insülin direncine de yol açabileceğini ekledi.
Yeni bir çalışma, erkeklerin şekerli içecek tüketiminin sonuçlarına kadınlardan daha fazla maruz kaldıklarını, genç yetişkinlerin ise daha yaşlı meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında daha fazla olduğunu ileri sürüyor. (iStock)
Araştırmanın kıdemli yazarı Profesör Dariush Mozaffarian, bir üniversite basın bülteninde şunları söyledi: “Şekerle tatlandırılmış içecekler, düşük ve orta gelirli ülkelerde yoğun olarak pazarlanıyor ve satılıyor.”
Şöyle ekledi: “Bu topluluklar yalnızca zararlı ürünler tüketmekle kalmıyor, aynı zamanda uzun vadeli sağlık sonuçlarıyla başa çıkma konusunda genellikle daha az donanımlılar.”
ARKADAŞLAR, AİLELER KALP KRİZİ, İNME VE TİP 2 DİYABETTEN KORUNABİLİR, ÇALIŞMA ÖNERİLERİ
SWNS haber ajansının da söylediği gibi araştırmacılar, erkekler ve genç yetişkinler de dahil olmak üzere bazı grupların şekerli içeceklerden olumsuz sağlık etkileri yaşama olasılığının daha yüksek olabileceğini belirtti.
Araştırmada yer almayan New Jersey merkezli kayıtlı diyetisyen Erin Palinski-Wade, ilave şeker açısından zengin diyetlerin tip 2 diyabet de dahil olmak üzere kronik sağlık sorunları riskini artırma olasılığının daha yüksek olması nedeniyle bulguların beklendiğini söyledi.
Uzmanlar, bu tür içeceklerin uzun süreli tüketildiğinde kilo alımına ve insülin direncine de yol açabileceğini söylüyor. (iStock)
Haberler Digital'e şunları söyledi: “Şekerle tatlandırılmış içecekler, diyete eklenen şekerin başlıca nedenidir ve çok az tokluk sağladıkları için aşırı tüketilmeleri kolaydır.”
“Bu içeceklerdeki yüksek kalori içeriği ve az miktarda protein, yağ veya lif nedeniyle tatminsizlik, aşırı kalori tüketimine yol açabilir, bu da kilo alımına, özellikle de artan iç organ yağında (göbek yağı) artışa yol açabilir. tip 2 diyabet riski” diye devam etti.
New York merkezli kayıtlı diyetisyen ve yemek blog yazarı Lauren Harris-Pincus, bu çalışmada şekerle tatlandırılmış içeceklerin “ticari veya ev yapımı içecekler de dahil olmak üzere, ilave şeker içeren ve 8 oz porsiyon başına 50 kaloriden fazla olan herhangi bir içecek olarak tanımlandığına dikkat çekti. alkolsüz içecekler, enerji içecekleri, meyveli içecekler, punç, limonata ve aguas freskleri.”“Şekerle tatlandırılmış içeceklerin fazla tüketilmesi kolaydır, çünkü çok az tokluk sağlarlar.”
“Bu tanım hariç tutuldu %100 meyve ve sebze suları, kalorisiz yapay tatlandırıcılı içecekler ve şekerli süt” dedi Haberler Digital'e.
Amerikan İçecek Derneği'nin bir sözcüsü, “İçecek endüstrisi kendisini sağlıklı beslenmeyi teşvik etmeye adamıştır ve bu sonuçlara uygulanan veri ve metodolojideki sınırlamalar konusunda endişeleri vardır” dedi. (iStock)
Palinski-Wade, yeni araştırmanın bazı sınırlamaları olduğuna dikkat çekti.
“Bu bir nedensellik çalışması değil, gözlemsel bir çalışmaydı ve yalnızca şekerle tatlandırılmış içecekler içeren diyetler ile diyabet arasındaki ilişkiyi gösteriyor” dedi.
“Bu içeceklerin tek başına tip 2 diyabetin başlangıcını tetiklediğini kanıtlamaz.”
Merkezi Washington DC'de bulunan American Beverage Association'ın bir sözcüsü, çalışma hakkında Haberler Digital ile yorumlarını paylaştı.
Kuruluş araştırmaya yanıt olarak, “İçecek endüstrisi sağlıklı beslenmeyi teşvik etmeye kararlıdır ve bu sonuçlara uygulanan veriler ve metodolojideki sınırlamalar konusunda endişeleri vardır” dedi.“İçecek endüstrisi sağlıklı beslenmeyi teşvik etmeye kararlıdır.”
Grup ayrıca, “Güçlü küresel beslenme araştırmalarının eksikliği ve diğer çevresel ve yaşam tarzı faktörlerinin dikkate alınmaması göz önüne alındığında, tüketimi doğru bir şekilde tahmin etmek veya sağlık sonuçlarını tek başına belirli yiyecek veya içeceklere atfetmek neredeyse imkansızdır.” dedi. “Etkili kamu politikaları güçlü bir bilimsel temel üzerine inşa edilmelidir.”
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Grup ayrıca şunları söyledi: “Fazla şekerin hiç kimse için iyi olmadığının bilincindeyiz; bu nedenle sektörümüz, daha az şekerli veya şekersiz daha fazla seçenek sunarak içeceklerdeki şekeri azaltmaya kendini adamıştır. Sağlık konusunu ele almak için dünya çapında hükümetler ve anlamlı ortaklarla işbirliği yapıyoruz. ve beslenme zorlukları.”
'Çok yönlü yaklaşım'
Açıklamada, çalışmanın yazarlarının halk sağlığı kampanyaları, reklam düzenlemeleri ve şekerle tatlandırılmış içeceklere ilişkin vergiler de dahil olmak üzere “çok yönlü bir yaklaşım” çağrısında bulundukları belirtildi.
Şu anda Washington Üniversitesi'nde çalışan ilk yazar Laura Lara-Castor, “Şekerle tatlandırılmış içeceklerin diyabet ve kalp hastalıkları üzerindeki etkileri nedeniyle daha fazla hayat kısalmadan önce, dünya çapında şekerle tatlandırılmış içeceklerin tüketimini engellemek için acil, kanıta dayalı müdahalelere ihtiyacımız var” dedi. sürümde.
ABD'deki yetişkinlerin yaklaşık %65'i her gün şekerle tatlandırılmış içecekler tüketiyor. (iStock)
Araştırmacılar, Meksika'nın 2014 yılında şekerli içeceklere vergi uyguladığını ve bu verginin tüketimi azaltmada etkili olduğunu gösterdiğini belirtti.
Mozaffarian, “Özellikle tüketimin yüksek ve sağlık açısından sonuçlarının ağır olduğu Latin Amerika ve Afrika'daki ülkelerde çok daha fazlasının yapılması gerekiyor” diye yazdı.
Daha fazla Sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin
“Bir tür olarak şekerle tatlandırılmış içecek tüketimini ele almamız gerekiyor.”
Palinski-Wade, insülin direnci ve tip 2 diyabette birçok farklı faktörün rol oynadığını belirtti.
“Ancak, şekerle tatlandırılmış içecek alımınızı azaltmak, genel kan şekeri düzenlemesini ve gelecekteki sağlığı iyileştirmede uzun bir yol kat edebilir.”“Bir tür olarak şekerle tatlandırılmış içecek tüketimini ele almamız gerekiyor.”
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Yeni araştırma Gates Vakfı, Amerikan Kalp Derneği ve Meksika Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyi tarafından desteklendi.
Haberler Digital daha fazla yorum almak için araştırmacılara ulaştı.