Dini liderler seçim öncesinde stresi azaltmak için dua ediyor

poem

New member
Bu seçim sezonunda, böylesine önemli bir geçiş döneminde kaygı ve kontrol kaybı hissi yaşamanız doğaldır.

Farklı geleneklerden ve geçmişlerden gelen inanç liderleri, işler kontrolden çıktığında kişinin Tanrı'ya tam olarak nasıl güvenebileceğine dair görüş paylaştı. Ayrıca belirli İncil ayetlerini ve teselli ve endişeleri hafifletmek için başvurdukları kişisel olarak yaratılmış duaları da paylaştılar.

SEÇİM ZORUNLULUĞU 3 AMERİKALIDAN 1'İNİ AİLESİ VE ARKADAŞLARIYLA ZAMAN KISITLAMAYA ZORLADI

Bu Kasım ayında Haberler Digital'e aktarılan düşünceleri için okumaya devam edin.

'Hiçbir konuda endişelenmeyin'

Washington DC merkezli National Religious Broadcasters'ın başkanı ve CEO'su Troy A. Miller, Haberler Digital'e yaklaşan seçimler de dahil olmak üzere sorunlarla ilgili endişe duyduğunda başvurduğu belirli ayetleri anlattı.

Kutsal yazılardan şu sözlere değindi: “Hiçbir şey için kaygılanmayın, ancak her durumda, dua ederek, yalvararak, şükranla isteklerinizi Tanrı'ya iletin. Ve Tanrı'nın her türlü anlayışı aşan esenliği kalplerinizi koruyacaktır ve aklınız Mesih İsa'dadır” (Filipililer 4:6-7).

İnanç liderleri, Kasım seçimleri de dahil olmak üzere değişim ve stres zamanlarında kişinin huzuru Tanrı'da bulabileceğini söyledi. (iStock)

“Muhtemelen 5 Kasım'da nasıl oy verilecek, ne zaman oy verilecek ve sonuçların Amerika için ne anlama geleceği konusunda epeyce düşündünüz” dedi. Bu ayetler “bize her koşulda barışı deneyimleme konusunda açık bir rehberlik veriyor.”

Miller, Tanrı'nın iradesini arayarak, yardım isteyerek ve sorumluluğun O'nda olduğunu hatırlayarak, “'Tanrı'nın tüm anlayışı aşan huzurunu' keşfedeceğiz” dedi.

VIRGINIA PAPOR, İNSANLIĞA BİRBİRLERİYLE 'REKABET ETME' DEĞİL 'TAMAMLANMA' ÇAĞRISI YAPILDIĞINI SÖYLÜYOR

“Ülkemiz için sadakatle dua ederken ve değerlerimiz doğrultusunda oy verirken, endişelerimizi güvenle, milleti ve dünyayı ellerinde tutan Cennetteki Babamız'ın gözetimine bırakalım” dedi.

'Tanrı iyilik için çalışır'

Işık Abla, Virginia Beach'teki Dream Church International'ın kıdemli papazıdır ve birçok Hıristiyan kitabının yazarıdır. Haberler Digital'e şunları söyledi: “Bu belirsiz zamanlarda, sonuçlar belirsiz olsa bile Tanrı'nın egemenliğine güvenmek ve O'nun iş başında olduğuna güvenmek çok önemlidir.”

Şu pasaja dikkat çekti: “Ve biliyoruz ki, Tanrı, kendisini sevenlerin, amacı uyarınca çağrılmış olanların iyiliği için her durumda etkindir” (Romalılar 8:28).

Papaz Abla'nın resmiyle dua eden eller bölünmüş.

Sağda gösterilen Işık Abla, “Sonuçlar belirsiz olsa bile, Tanrı'nın iş başında olduğuna güvenerek O'nun egemenliğine güvenmenin çok önemli olduğunu” söyledi. (iStock; Işık Abla)

“Görüşler farklı olsa ve duygular yüksek olsa da, inananlar, Tanrı'nın planının insan kararlarını aştığını bilerek, kalplerini anlayışın ötesindeki huzura bağlayabilirler” dedi.

ÇOK SATAN YAZAR JONATHAN CAHN, KUTSAL KİTAP GÜNÜMÜZDEKİ SAVAŞLARI KİMİN KAZANACAĞINI AÇIKLIYOR

Abla, bir kişi stresli olduğunda veya ne yapacağını bilmediğinde, “dua, zihinleri sakinleştirmenin ve ilahi bilgeliği aramanın güçlü bir yolu haline gelir” dedi.

Ayrıca, “Sonuçlar ne olursa olsun, Tanrı her şeyi Kendi amacı ve yüceliği için sadakatle düzenliyor” dedi.

'İsa Mesih dün, bugün ve sonsuza kadar aynıdır'

Auburn, Washington'daki Grace Community Kilisesi'nden papaz Jesse Bradley, başkalarına “İsa'nın belirsizlik zamanlarında kayamız olduğunu” ve O'nun “geçiş zamanlarında Barış Prensimiz ve stres zamanlarında İyi Çobanımız” olduğunu hatırlattı.

İNANÇ LİDER HIRİSTİYANLARIN 'İNCE KİTAPLARINI SEVMELERİNİ' İSTİYOR: 'DOĞRU VE GÜVENİLİR' DİYOR

Şu ayeti aktardı: “İsa Mesih dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır” (İbraniler 13:8).

Bradley şöyle dedi: “Hiçbir şey bizi Tanrı'nın sevgisinden ayıramaz.”

Papaz Jesse Bradley

Washington'dan Papaz Jesse Bradley, aşırı endişe ve stres zamanlarında bile “Hiçbir şey bizi Tanrı'nın sevgisinden ayıramaz” dedi. (Fox Haber Dijital)

Bradley, geçiş zamanlarında Tanrı'nın sözünün değişmediğini söyledi.

“İsa'nın bizim günahlarımız için öldüğü ve mezardan dirildiği müjdesi her zaman iyi bir haberdir” dedi. “Tanrı bizi asla terk etmeyecek ya da yüzüstü bırakmayacak. Denemeler geçecek. Tanrı'nın lütfu yeterlidir. Tanrı'nın vaatleri sağlamdır.”

'Dünyanın üstesinden geldin. Size güveniyoruz'

Bradley ayrıca bu dönemde kaygıyla mücadele eden kişiler için kendi duasını da yazdı ve bunu Haberler Digital ile paylaştı.

YAŞAM TARZI BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

“Tanrı Baba, varlığınız için teşekkür ederim. Sen teselli veren Tanrısın ve sevincimizin kaynağısın. Yaşamlarımız amaçlarla doludur ve senin tutkun ruhlarımızda bir ateştir” diye başlar dua.

“İsa, bugün seninle kalmayı seçiyoruz. Sen dünyayı yendin. Sana güveniyoruz. Komşularımıza hizmet ederken ve Seni yüceltirken şefkat, bilgelik ve cesaret istiyoruz. Günahlarımızı bağışla Rabbimiz, dua ediyoruz ve gel.” Topraklarımızı iyileştirin, İsa'nın adıyla istiyoruz.”

bayraklı dua

Bir dua notu, “Lütfen, sonuç ne olursa olsun, dünyaya birlik ve iyilik getirecek bir güç olmaya çalışmam gerektiğini anlamama yardım edin.” (İldar Abulkhanov)

'Lütfen hepimizi güvende ve birlik içinde tutun'

Aish'li Haham Daniel Rowe, dünya çapında bir Yahudi örgütü “İnsanlara daha düşünceli, manevi ve etkili hayatlar yaşamaları için” ilham vermeye kendini adayan Haberler Digital ile yazdığı bir duayı paylaştı.

Onun duası, Tanrı'ya güvenmenin ve bir konunun “diğer tarafında” olan insanların insanlığını her zaman hatırlamanın gerekliliğini vurguluyor.

Daha fazla Yaşam Tarzı makalesi için www.Haberler/lifestyle adresini ziyaret edin

“Tüm dünyanın Tanrısı, kendimi geleceğin getireceklerine dair korkularla ve görüşlerine karşı çıktığım kişilere karşı kırgınlık, güvensizlik ve hoşlanmama duygularıyla karşı karşıya buluyorum. Lütfen Senin rolünü oynamayı bırakmam gerektiğini anlamama yardım et ve lütfen yardım et. Size, bu büyük ulustaki yurttaşlarıma ve tüm insanlığa hizmet etme konusunda üzerime düşeni yapacağım.”

birlikte dua eden insanlar

Bir haham, gelecekten insanlığın değil Tanrı'nın sorumlu olduğunu ve insanların “Size, bu büyük ulustaki yurttaşlarıma ve tüm insanlığa hizmet etmede üzerlerine düşen rolü” oynamak için çalışması gerektiğini hatırlamak önemlidir, dedi. ” (iStock)

“Lütfen bana seçimlerin kısa ömürlü olduğunu hatırlatın. Lütfen rakiplerimizin hataları ve kusurları olsa da hepimizin de hata ve kusurları olduğunu anlamama yardımcı olun. Lütfen onların da bizim gibi ülkenin iyiliğini istediklerini ve bizim kader birbirine bağlıdır, Senin altında bölünmez bir şekilde birleşmiştir.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Duası şöyle devam ediyor: “Lütfen, sonuç ne olursa olsun, dünyaya birlik ve iyilik getirmek için çabalamam gerektiğini ve sizin büyük tarih kitabınızda bir karakter olduğumu anlamam gerektiğini anlamama yardım edin. Lütfen bilmeme yardım edin. Benim rolümü oynayın, benim rolümü oynayın ve lütfen hepimizi güvende ve bir arada tutun; birbirimizin içindeki en iyiyi ortaya çıkarın ve geleceğimizi birlikte inşa edin.”

Christine Rousselle, Haberler Digital'de yaşam tarzı muhabiridir.