Araştırmacılar, son zamanlarda yapılan bir çalışmada Batı ABD kıyılarında bulunan hemen hemen her deniz ürünleri örneğinde mikroplastikler tespit edildi.
Portland Eyalet Üniversitesi (PSU) liderliğindeki çalışma, altı farklı balık türünün yenilebilir dokusunda insanlar tarafından üretilen veya değiştirilen malzemeler olan “antropojenik parçacıklar” tanımladı.
Bir PSU basın bültenine göre, bunlara siyah kaya balığı, lingcod, chinook somonu, Pasifik ringa balığı, Pacific Lamprey ve pembe karides vardı.
Amerikan eti, su, bitkilerin ezici çoğunluğunda bulunan mikroplastikler: çalışma
Özellikle, hakemli çalışma mikroplastikler buldu-“giyim, ambalaj ve diğer plastik ürünlerden dökülen küçük parçacıklar”-182'de bir mağazadan satın alınan veya Oregon'da bir balıkçı teknesinden elde edilen 182 deniz ürününün 180'sinde Sürüm belirtildi.
Araştırmacılar, son zamanlarda yapılan bir çalışmada Batı ABD kıyılarında bulunan hemen hemen her deniz ürünleri örneğinde mikroplastikler tespit edildi. (Istock)
Parçacıkların en yüksek konsantrasyonu pembe karideslerde meydana geldi ve Chinook somonu en düşük olanı içeriyordu.
Mikroplastik araştırmacı ve çalışma ortak yazarı Elise Granek, “Örneklediğimiz daha küçük organizmaların daha antropojenik, besleyici olmayan parçacıkları yuttuğunu bulduk.” Dedi.
Yeni çalışmada on binlerce 'küçük plastik parçacık' içerdiği bulunan şişelenmiş su
“Karides ve küçük balıklar, ringa balığı gibi, zooplankton gibi daha küçük gıda maddeleri yiyor. Diğer çalışmalar, zooplanktonun biriktiği bölgede yüksek konsantrasyonlarda plastik buldu ve bu antropojenik parçacıklar Zooplankton'a benzeyebilir ve böylece beslenen hayvanlar için alınabilir. Zooplankton. “
Bulgular Toksikoloji Frontiers dergisinde yayınlandı.
Deniz ürünleri yemek güvenli mi?
Granek, çalışma yazarlarının, diğer gıda ürünlerinde mikroplastikler yaygın olarak bulunduğundan, insanların özellikle deniz ürünlerinden kaçınmasını önermiyorlar.
“Mikroplastikleri serbest bırakan ürünleri atıyor ve kullanıyorsak, bu mikroplastikler çevreye giriyor ve yediğimiz şeyler tarafından ele geçiriliyor” dedi.
Mikroplastikler – “Giyim, ambalaj ve diğer plastik ürünlerden dökülen küçük parçacıklar” – 182 deniz ürününün 180'sinde bulundu. (Istock)
“Çevreye koyduğumuz şey plakalarımıza geri dönüyor.”
Nebraska-Lincoln Üniversitesi Gıda Güvenliği Risk Değerlendirmesi Doçenti Bing Wang'a göre, deniz ürünleri örneklerindeki mikroplastiklerin yüksek prevalansı otomatik olarak deniz ürünleri tüketmenin acil bir sağlık riski oluşturduğu anlamına gelmez.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “'Güvenli' toksikolojide göreceli bir terimdir.” Dedi. “Toksisite doza ve maruz kalma süresine bağlıdır – ve şu anda, mikroplastiklerin ve nanoplastiklerin oral alımı ile insan sağlığındaki olumsuz etkiler arasındaki bağlantının kesin bir anlayışından yoksunuz.”
Çalışma, 60'larda veya 70'lerde doğanlar için zihinsel sağlık risklerini bu toksine bağlar
Wang'a göre uzmanlar, yüksek kaliteli protein ve omega-3 yağ asitleri gibi deniz ürünlerinin beslenme faydalarının sağlıklı bir diyette önemli bir rol oynadığını kabul ediyor.
“Deniz ürünleri tüketiminin insan sağlığı için acil bir tehlike oluşturduğunu gösteren mevcut kanıt yok.”
Kontaminasyon kaynakları
Özellikle bu çalışma için Wang, mikroplastiklerin ötesinde, çevre ve gıda arzında nanoplastiklerin de bulunduğunu fark etmenin çok önemli olduğunu söyledi.
“Minimal emilim ile sindirim sisteminden geçebilen mikroplastiklerin aksine, nanoplastikler bağırsak astarı da dahil olmak üzere biyolojik engelleri geçecek kadar küçüktür, potansiyel olarak kan dolaşımına ulaşır ve organlarda birikir.”
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
PSU'nun bulgularında, numuneler arasında tespit edilen mikroplastiklerin% 80'i giyim veya tekstil liflerinden türetilmiştir, ancak başka kirletici kaynakları da vardır.
Nebraska-Lincoln Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknoloji Bölümü'nde doktora öğrencisi Andrew Ortiz'e göre, 1960'lardan bu yana plastik üretim yılda yaklaşık% 8,7 arttı.
Çalışma yazarları, mikroplastikler diğer gıda ürünlerinde yaygın olarak bulunduğundan, insanların özellikle deniz ürünlerinden kaçınmasını önermemektedir. (Istock)
Ortiz Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Kontaminasyonun çoğu, plastik ürünlerin uygunsuz bertaraf edilmesi, çöp ve atık yönetim sistemleri gibi günlük insan faaliyetlerinden geliyor, bu da plastiklerin su yollarına girmesine ve sonunda okyanuslara ulaşmasına yol açıyor.”
Wang, mikroplastiklerden tamamen kaçınmanın zor olduğunu vurguladı.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
“Sadece deniz ürünleri değil, çevrede yaygındırlar ve çeşitli gıda kaynaklarında mevcuttur.” Dedi.
Wang, “Bu çalışma Oregon bölgesindeki türünün ilk örneği olsa da, bulguları deniz ürünlerinde mikroplastik kontaminasyon üzerine küresel araştırmalarla uyumlu.” Dedi. “Aslında, bu çalışmada bildirilen seviyeler küresel ortalama içindedir.”
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
PSU çalışması Oregon Eyalet Üniversitesi'nde Oregon Sea Grant tarafından finanse edildi.
Erica Lamberg, Haberler Digital için katkıda bulunan bir yazardır.
Portland Eyalet Üniversitesi (PSU) liderliğindeki çalışma, altı farklı balık türünün yenilebilir dokusunda insanlar tarafından üretilen veya değiştirilen malzemeler olan “antropojenik parçacıklar” tanımladı.
Bir PSU basın bültenine göre, bunlara siyah kaya balığı, lingcod, chinook somonu, Pasifik ringa balığı, Pacific Lamprey ve pembe karides vardı.
Amerikan eti, su, bitkilerin ezici çoğunluğunda bulunan mikroplastikler: çalışma
Özellikle, hakemli çalışma mikroplastikler buldu-“giyim, ambalaj ve diğer plastik ürünlerden dökülen küçük parçacıklar”-182'de bir mağazadan satın alınan veya Oregon'da bir balıkçı teknesinden elde edilen 182 deniz ürününün 180'sinde Sürüm belirtildi.
Araştırmacılar, son zamanlarda yapılan bir çalışmada Batı ABD kıyılarında bulunan hemen hemen her deniz ürünleri örneğinde mikroplastikler tespit edildi. (Istock)
Parçacıkların en yüksek konsantrasyonu pembe karideslerde meydana geldi ve Chinook somonu en düşük olanı içeriyordu.
Mikroplastik araştırmacı ve çalışma ortak yazarı Elise Granek, “Örneklediğimiz daha küçük organizmaların daha antropojenik, besleyici olmayan parçacıkları yuttuğunu bulduk.” Dedi.
Yeni çalışmada on binlerce 'küçük plastik parçacık' içerdiği bulunan şişelenmiş su
“Karides ve küçük balıklar, ringa balığı gibi, zooplankton gibi daha küçük gıda maddeleri yiyor. Diğer çalışmalar, zooplanktonun biriktiği bölgede yüksek konsantrasyonlarda plastik buldu ve bu antropojenik parçacıklar Zooplankton'a benzeyebilir ve böylece beslenen hayvanlar için alınabilir. Zooplankton. “
Oregon Eyalet Üniversitesi Tarım Bilimleri Koleji'nde bir ekotoksikolog ve doçent olan Susanne Brander, “Mikrofiberlerin bağırsaktan kas gibi diğer dokulara geçmesi çok ilgili. Bunun potansiyel olarak insanlar da dahil olmak üzere diğer organizmalar için geniş etkileri var. ““Çevreye koyduğumuz şey plakalarımıza geri dönüyor.”
Bulgular Toksikoloji Frontiers dergisinde yayınlandı.
Deniz ürünleri yemek güvenli mi?
Granek, çalışma yazarlarının, diğer gıda ürünlerinde mikroplastikler yaygın olarak bulunduğundan, insanların özellikle deniz ürünlerinden kaçınmasını önermiyorlar.
“Mikroplastikleri serbest bırakan ürünleri atıyor ve kullanıyorsak, bu mikroplastikler çevreye giriyor ve yediğimiz şeyler tarafından ele geçiriliyor” dedi.

Mikroplastikler – “Giyim, ambalaj ve diğer plastik ürünlerden dökülen küçük parçacıklar” – 182 deniz ürününün 180'sinde bulundu. (Istock)
“Çevreye koyduğumuz şey plakalarımıza geri dönüyor.”
Nebraska-Lincoln Üniversitesi Gıda Güvenliği Risk Değerlendirmesi Doçenti Bing Wang'a göre, deniz ürünleri örneklerindeki mikroplastiklerin yüksek prevalansı otomatik olarak deniz ürünleri tüketmenin acil bir sağlık riski oluşturduğu anlamına gelmez.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “'Güvenli' toksikolojide göreceli bir terimdir.” Dedi. “Toksisite doza ve maruz kalma süresine bağlıdır – ve şu anda, mikroplastiklerin ve nanoplastiklerin oral alımı ile insan sağlığındaki olumsuz etkiler arasındaki bağlantının kesin bir anlayışından yoksunuz.”
Çalışma, 60'larda veya 70'lerde doğanlar için zihinsel sağlık risklerini bu toksine bağlar
Wang'a göre uzmanlar, yüksek kaliteli protein ve omega-3 yağ asitleri gibi deniz ürünlerinin beslenme faydalarının sağlıklı bir diyette önemli bir rol oynadığını kabul ediyor.
“Deniz ürünleri tüketiminin insan sağlığı için acil bir tehlike oluşturduğunu gösteren mevcut kanıt yok.”
Kontaminasyon kaynakları
Özellikle bu çalışma için Wang, mikroplastiklerin ötesinde, çevre ve gıda arzında nanoplastiklerin de bulunduğunu fark etmenin çok önemli olduğunu söyledi.
“Minimal emilim ile sindirim sisteminden geçebilen mikroplastiklerin aksine, nanoplastikler bağırsak astarı da dahil olmak üzere biyolojik engelleri geçecek kadar küçüktür, potansiyel olarak kan dolaşımına ulaşır ve organlarda birikir.”
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
PSU'nun bulgularında, numuneler arasında tespit edilen mikroplastiklerin% 80'i giyim veya tekstil liflerinden türetilmiştir, ancak başka kirletici kaynakları da vardır.
Nebraska-Lincoln Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknoloji Bölümü'nde doktora öğrencisi Andrew Ortiz'e göre, 1960'lardan bu yana plastik üretim yılda yaklaşık% 8,7 arttı.

Çalışma yazarları, mikroplastikler diğer gıda ürünlerinde yaygın olarak bulunduğundan, insanların özellikle deniz ürünlerinden kaçınmasını önermemektedir. (Istock)
Ortiz Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Kontaminasyonun çoğu, plastik ürünlerin uygunsuz bertaraf edilmesi, çöp ve atık yönetim sistemleri gibi günlük insan faaliyetlerinden geliyor, bu da plastiklerin su yollarına girmesine ve sonunda okyanuslara ulaşmasına yol açıyor.”
Wang, mikroplastiklerden tamamen kaçınmanın zor olduğunu vurguladı.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
“Sadece deniz ürünleri değil, çevrede yaygındırlar ve çeşitli gıda kaynaklarında mevcuttur.” Dedi.
Wang, “Bu çalışma Oregon bölgesindeki türünün ilk örneği olsa da, bulguları deniz ürünlerinde mikroplastik kontaminasyon üzerine küresel araştırmalarla uyumlu.” Dedi. “Aslında, bu çalışmada bildirilen seviyeler küresel ortalama içindedir.”
“İnsanların zaten su, hava ve paketlenmiş gıdalar dahil olmak üzere birçok kaynaktan mikroplastik tükettikleri göz önüne alındığında, deniz ürünlerinde mikroplastiklerin varlığı, izole bir riskten ziyade bu daha geniş bağlamda dikkate alınmalıdır.”Diyerek şöyle devam etti: “Deniz ürünleri tüketiminin insan sağlığı için acil bir tehlike oluşturduğunu gösteren mevcut bir kanıt yok.”
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
PSU çalışması Oregon Eyalet Üniversitesi'nde Oregon Sea Grant tarafından finanse edildi.
Erica Lamberg, Haberler Digital için katkıda bulunan bir yazardır.