Çalışma, ortak pişirme malzemelerinin demanstan ölüm riskini azaltabileceğini öne sürüyor

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

aşılama daha fazla zeytinyağı Yeni bir çalışma, diyetinize daha fazla katkı sağlamanın bilişsel sağlık ve uzun ömür açısından büyük faydalar sağlayabileceğini öne sürüyor.

Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu ve diğer üniversitelerden araştırmacılar, 28 yıllık bir süre boyunca 92.000'den fazla yetişkinin nüfus sağlığı verilerini analiz etti. Katılımcıların ortalama yaşı 56 idi ve hiçbirinde kalp hastalığı veya kanser yoktu.

Günde 7 gramdan fazla zeytinyağı tüketen kişilerin, nadiren tüketen veya hiç tüketmeyenlere kıyasla bunamaya bağlı ölüm riskinin %28 daha düşük olduğunu buldular.

ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE POPÜLER BİR MEYVEYİ YEMEK DEMANS GELİŞME OLASILIĞINIZI AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Durum ne olursa olsun bu böyleydi kişinin diyetinin kalitesi.

Diyet verileri anketlerden toplandı; insanlar zeytinyağı tüketim sıklıklarını bildirdiler.

Araştırmacılar daha sonra bunu demanstan ölüm oranıyla karşılaştırdılar.



Yeni bir çalışma, diyetinize daha fazla zeytinyağı eklemenin demansa bağlı ölüm riskinizi azaltabileceğini öne sürüyor. (iStock)


Araştırmacılar çalışma bulgularında şöyle yazdı: “Margarin ve mayonez yerine zeytinyağı alımının kullanılması demanstan ölüm riskinin azalmasıyla ilişkiliydi ve demanssız yaşam süresini uzatmak için potansiyel bir strateji olabilir.”

BESLENME UZMANLARINA GÖRE SAĞLIĞINIZ İÇİN EN İYİ 8 MEYVE BUNLAR

“Bu bulgular, zeytinyağı ve diğer bitkisel yağların seçimine ilişkin mevcut beslenme önerilerini bilişsel sağlık ve buna bağlı ölümler bağlamına kadar genişletiyor.”

Kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı ve Back in Balance Nutrition, LLC'nin sahibi Lindsay Allan'a göre, zeytinyağı tüketmenin faydaları antioksidan özelliklerinden geliyor. Tampa Körfezi, Florida.

Allan, Harvard çalışmasına dahil değildi.


kadın yağlı salata giydirir


Bir beslenme uzmanı, zeytinyağı tüketmenin faydalarının antioksidan özelliklerinden kaynaklandığını belirtti. (iStock)


“Oksidatif stres, hastalıkların ana temel nedenlerinden biridir – bu nedenle her zaman, hücrelerimize zarar veren serbest radikalleri veya 'oksidanları' 'söndürme' kapasitesine sahip, antioksidan açısından zengin gıdaların bol miktarda tüketilmesinden bahsederiz. ” Haberler Digital'e söyledi.

“Sızma zeytinyağı, vücutta güçlü antioksidanlar görevi gören fenolik bileşikler bakımından süper yüksek gıdalardan biridir” diye devam etti.

AKDENİZ, ZİHİN DİYETLERİNİN BEYİNDE ALZHEİMER BELİRTİLERİNİ AZALTTIĞI GÖSTERİLEN ÇALIŞMA BULGULARI

“Bu nedenle, tüm marketlerde bulduğumuz yüksek oranda oksitlenmiş, işlenmiş tohum yağlarının aksine, zeytinyağını sık sık tüketmenin, oksidatif stresin neden olduğu nöronlara verilen hasarı azaltacağı mantıklı geliyor.”

Charlotte, Kuzey Carolina'da kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı olan ve Lupus Diyetisyeni olarak çalışan Tanya Freirich, çalışmaya dahil değildi ancak araştırma hakkında yorum yaptı. sağlık yararları zeytinyağı.


Tava


Kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı, “Daha yüksek bir omega-3 alımının demans ve bilişsel gerilemeyi azalttığı biliniyor” dedi. (iStock)


Haberler Digital'e “Zeytinyağı, birçok insanın yeterince tüketmediği besleyici bir yağ olan harika bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır” dedi.

“Daha yüksek bir omega-3 alımının demansı ve bilişsel gerilemeyi azalttığı biliniyor. Harika bir omega 3 kaynağı olan zeytinyağı tüketmek ile demans riskinin azalması arasındaki ilişkiyi görmek harika.”

“Belirli bir yiyeceğin Alzheimer hastalığını geciktirmesi veya önlemesi harika olurdu, ancak bu iddiaların doğru olduğuna dair bilimsel kanıtımız yok.”
Alzheimer Derneği'nden uzmanlar, çalışmanın “önemli sınırlamaları” olduğunu belirtti.

“Bu çalışma insanların sağlık kayıtlarına, ölüm kayıtlarına, Diyet ve yemek sıklığı Alzheimer Derneği'nin bilimsel etkileşimden sorumlu kıdemli direktörü Rebecca M. Edelmayer, PhD, “Belirli gıda alımı ile demansa bağlı ölüm riski arasındaki olası bağlantıları belirlemeye yönelik anketler” dedi.

“Bu, bazı insanların zeytinyağı yediği ve bazılarının yemediği bir müdahale çalışması değil; bu, bir tedavi klinik araştırmasının yürütülme şekli için 'altın standart'tır. Bu, bu çalışmanın iki şey arasında bir ilişki veya bağlantı gösterebileceği anlamına gelir; ama sebep-sonuç ilişkisini kanıtlayamıyorum.”


Demans doktoru hastayla


Uzmanlar, diyetin ötesinde birçok faktörün demans riskine katkıda bulunduğu konusunda hemfikir. (iStock)


Edelmayer ayrıca ölüm kayıtlarının demans mortalitesinin güvenilir bir tespiti olmayabileceğini, çünkü demans ve Alzheimer hastalığı genellikle ölüm nedeni olarak “eksik bildirilmektedir”.

Edelmayer, daha geniş popülasyonlar arasında yapılacak çalışmalara da ihtiyaç duyulduğunu, çünkü bu çalışmanın esas olarak İspanyol olmayan beyaz insanlara odaklandığını ekledi.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

“Daha fazla zeytinyağı ve benzeri bitkisel yağlar ile daha az hayvansal yağ tüketmenin özellikle sağlık açısından faydalı olduğuna dair iyi ve kaliteli kanıtlar var.” kalp sağlığına faydaları“dedi.

“Belirli bir gıdanın Alzheimer hastalığını geciktirmesi veya önlemesi harika olurdu, ancak bu iddiaların doğru olduğuna dair bilimsel kanıtımız yok. Herhangi bir gıdanın bilimsel olarak kanıtlanmış faydalı bir etkiye sahip olup olmadığını değerlendirmek için randomize kontrollü klinik araştırmalara ihtiyacımız var.”


Güzel sabah ışığında bir tabak taze yeşil salata tutan bir kadının yakın çekimi.  Elinde bir çatal var ve vejetaryen yemeği yemek üzere.  Sağlıklı beslenme ve diyet kavramı.  Çatal odaklı sığ alan derinliği.


Bir beslenme uzmanı, “Zeytinyağı alımına ek olarak, insanlar yine de düzenli egzersiz yapmayı hedeflemeli… ve demans gelişimine karşı en iyi korumayı sağlamak için diğer sağlıklı gıdaları da tüketmeli” dedi. (iStock)


Uzmanlar demans riskini değerlendirirken çok sayıda faktörün devreye girdiği konusunda hemfikir.

“Zeytinyağı alımının yanı sıra insanlar yine de düzenli egzersiz yapmayı hedeflemeli, zihnini harekete geçiren hobileri takip etmeli ve diğer gıdaları tüketmeli. sağlıklı yiyecekler Frierich, gelişen demansa karşı en fazla koruma için” dedi.

ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE 40'LI YAŞLARDA DASH DİYETİYLE UYGULANAN KADINLARDA ALZHEIMER RİSKİ AZALIYOR

“Ayrıca sigara ve alkol kullanımı gibi diğer alışkanlıklar veya diyabet, kalp-damar hastalıkları ve yüksek kolesterol gibi sağlık sorunları da demans gelişimine katkıda bulunabilir.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Düzenli olarak programlanmış tutmak da önemlidir doktor randevuları uzmanlara göre diğer sağlık risklerini yönetmek için.

Haberler Digital, ek yorum almak için çalışmanın yazarlarına ulaştı.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.