Çalışma bulgularına göre, E. coli ile kirlenmiş et her yıl yarım milyon idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir

poem

New member
One Health dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, kontamine etin ABD’de her yıl yaklaşık yarım milyon idrar yolu enfeksiyonunun (İYE) arkasındaki suçlu olabileceğini buldu.

İYE’ler bir bakterinin neden olduğu Gastrointestinal sistemde bulunan Escherichia coli (E. coli) olarak adlandırılır.

George Washington Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve Kuzey Arizona Üniversitesi dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerden araştırmacılar, ABD’deki dokuz büyük marketten alınan 1.923 çiğ tavuk, domuz eti ve hindi örneğini analiz etti. Bayrak direği, Arizona 12 aylık bir süre boyunca.

Ardından, aynı zaman diliminde Flagstaff Tıp Merkezi’nden alınan 1.188 idrar ve kan örneğine baktılar.

İKİ EYALETTE LİSTERİA SALGINI ENOKİ MANTARLARI İLE BAĞLANTILI: HALK SAĞLIĞI GÖREVLİLERİ

Genetik test yoluyla araştırmacılar, tüm E.coli vakalarının (öncelikle UTI’ler) yaklaşık %8’inin gıda ürünlerinin tüketiminden kaynaklandığını buldular.

Ulusal düzeyde, ABD’de yılda altı ila sekiz milyon İYE’nin teşhis edildiğini düşünürsek, bu 480.000 ila 640.000 vakaya eşittir. kontamine gıdalardan geliyor.



Çalışma, ABD’de her yıl teşhis edilen altı ila sekiz milyon İYE’den 480.000 ila 640.000’inin kontamine gıdalardan gelebileceğini buldu. (iStock)


George Washington Üniversitesi’nde çevre ve iş sağlığı profesörü olan araştırmacı Lance B. Price, “En büyük çıkarım, ABD’deki etin idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan E. coli için bir araç görevi görmesidir.” Washington DCHaberler Digital’e e-posta yoluyla söyledi.

İYE’ler: Bilmeniz gerekenler


Urology Care Foundation’a göre her 25 kadından 10’u ve her 25 erkekten üçü bir noktada idrar yolu enfeksiyonuna yakalanacak.

KİMDEN ‘SESSİZ PANDEMİ’ UYARISI: BAKTERİLER ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ NEDENİYLE ÇOK FAZLA KİŞİ ÖLDÜRÜYOR

Yaygın belirtiler arasında bulanık veya kötü kokulu idrar, idrar yaparken ağrı veya yanma, karında basınç ve sürekli idrara çıkma dürtüsü yer alır.

İYE’ler tipik olarak ciddi sonuçlara neden olmaz, ancak nadir durumlarda böbrek enfeksiyonlarına yol açabilir. Vakaların çoğu antibiyotiklerle tedavi edilebilir.

E. coli nasıl yayılır?


Microbac Laboratories’de gıda güvenliği uzmanı ve teknik eğitim ve danışmanlık kurumsal direktörü Trevor Craig, E. coli’nin insanlarda olduğu kadar hayvanların bağırsaklarında da sıklıkla bulunan bir bakteri olduğunu söyledi. Pittsburgh, Pennsylvania.

Craig bu araştırmaya dahil değildi.


E. coli, hayvanların ve insanların bağırsaklarında sıklıkla bulunan bir bakteridir.  Ancak bazı türler şunları yapabilir: ciddi insan hastalığına neden olur, dedi bir gıda güvenliği uzmanı.


E. coli, hayvanların ve insanların bağırsaklarında sıklıkla bulunan bir bakteridir. Bununla birlikte, bir gıda güvenliği uzmanı, bazı türlerin “ciddi insan hastalıklarına neden olabileceğini” söyledi. (iStock)


Haberler Digital’e e-posta yoluyla “Normal bir mikrobiyomda önemli bir rol oynuyorlar, ancak bazı belirli E. coli türleri insanlarda ciddi hastalıklara neden olabilir” dedi.

“Çoğu durumda, bu hastalıklar kramplar, ishal ve kusma ile işaretlenir, ancak nadir durumlarda organ hasarına yol açabilirler.”

KİRLİ ETİ HATIRLANIRKEN, AİLENİN GÜVENİNİ TUTMAK İÇİN BUZDOLAPLARINI TEMİZLEMEK İÇİN BİR HATIRLATMA

E. coli’nin tipik olarak temiz olmayan ürünler ve ortamlardan yayıldığını söyledi. Ancak bazı durumlarda hayvanların bağırsak kısımları insanların tükettiği diğer kısımları kirletebilir.

“Bu normalde pişirilerek halledilir, ancak bir ürün kontamine olursa ve az pişirilirse, E. coli’nin hayatta kalabileceği ve ardından insan bağırsağına bulaşabileceği bir ortam sağlayabilir” diye açıkladı.

“Bir ürün kontamine ve az pişmişse, E. coli’nin hayatta kalabileceği ve ardından insan bağırsağını enfekte edebileceği bir ortam sağlayabilir.”
Craig, “E. coli uzun süredir etle, özellikle de sığır eti gibi kıymayla ilişkilendirilirken, artık yaygın olarak kontaminasyonla ilişkilendiriliyor ve mahsul, yapraklı yeşillikler, süt ürünleri ve fındık ezmesi gibi birçok üründe geri çağrılıyor” diye ekledi.

antibiyotiklerin rolü


Washington, DC’deki ABD Kamu Çıkarı Araştırma Grubu’nun (PIRG) halk sağlığı kampanyaları direktörü Matthew Wellington, et üretimi sırasında kullanılan antibiyotiklerin gıda kaynaklı bakteriyel enfeksiyon riskini artırabileceğine dikkat çekiyor. (Bu çalışmada yer almamıştır.)

TEKRAR KULLANILABİLİR SU ŞİŞELERİ TUVALET KAPAKLARINDAN DAHA FAZLA BAKTERİ İÇERİYOR

Haberler Digital’e verdiği demeçte, “Geleneksel et üreticilerinin, endüstriyel tarım koşullarını telafi etmek için tıbbi açıdan önemli antibiyotikleri rutin olarak kullanması yaygın bir durumdur” dedi.

“Bu aşırı kullanım, yayılabilen ilaca dirençli bakterileri doğurur. [from] çiftlikler ve insanları tehlikeli hastalıklara yakalıyor.”

Wellington, bu ilaçların birçok farklı sağlık tehdidini tedavi etmede etkili kalmasına yardımcı olmak için et üretiminde antibiyotik kullanımını azaltmanın kritik önem taşıdığına inanıyor.


Urology Care Foundation'a göre, her 25 kadından yaklaşık 10'u ve her 25 erkekten üçü bir noktada idrar yolu enfeksiyonuna (İYE) yakalanacak.


Urology Care Foundation’a göre, her 25 kadından yaklaşık 10’u ve her 25 erkekten üçü bir noktada idrar yolu enfeksiyonuna (İYE) yakalanacak. (iStock)


“Gıda kaynaklı E. coli suşları, antibiyotik direnci söz konusu olduğunda incelenen diğer E. coli popülasyonlarından daha az endişe verici olsa da, çalışmanın yazarları yine de gıda kaynaklı suşların insan tıbbında kullanılan antibiyotiklere karşı ‘önemli bir direnç prevalansı’ sergilediğini bulmuşlardır. E. coli enfeksiyonlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılanlar da dahil” dedi.

“İnsanlar için en tehlikeli suşlardan bazıları hayvanlarda da enfeksiyonlara neden oluyor.”
Bu, E. coli’nin bu dirençli suşlarından birine yakalanan kişilerin, tipik antibiyotik tedavilerinin enfeksiyonu öldürmede başarısız olduğunu görebilecekleri anlamına gelir.

Bulgular önleme ilham verebilir


Çalışmanın yazarı Dr. Price, çalışmadan elde edilen bilgilerin bu enfeksiyonların görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Örneğin hayvanları en tehlikeli suşlara karşı aşılayabiliriz” dedi. “Bu, gıda hayvanı üreticileri için bir kazan-kazan olacaktır ve Halk Sağlığı çünkü insanlar için en tehlikeli suşlardan bazıları hayvanlarda da enfeksiyonlara neden oluyor.”

Gıda güvenliği protokolü önemlidir


Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), E.coli kontaminasyonunu önlemek için gıda güvenliğine yönelik adımları özetledi.

ARTIK GIDA GÜVENLİĞİ: BİLİNMESİ GEREKENLER

Öncelikle, ellerinizi, yüzeylerinizi ve pişirme araçlarını sık sık yıkadığınızdan emin olun. yiyecek hazırlama sırasında.

Tüm ürünler akan su altında durulanmalıdır.

Yiyecek hazırlarken çapraz kontaminasyonu önlemek için çiğ et, deniz ürünleri, kümes hayvanları ve yumurtaları diğer yiyeceklerden ayrı tutmak önemlidir.


Yiyecekleri iyice pişirmek, bakterileri öldürmenin ve güvenli tüketim sağlamanın anahtarıdır.


Yiyecekleri iyice pişirmek, bakterileri öldürmenin ve güvenli tüketim sağlamanın anahtarıdır. (iStock)


Güvenliği sağlamak için yiyecekleri iyice pişirin. Sıcaklığın herhangi bir bakteriyi öldürecek kadar yüksek olduğundan emin olmak için bir gıda termometresi kullanın.

CDC, farklı yiyecek türleri için uygun pişirme sıcaklıklarını listeler.

Tüm yiyecekler derhal soğutulmalıdır. CDC’ye göre, bakterilerin en hızlı çoğaldığı “tehlike bölgesi” 40 ° F ile 140 ° F arasındadır.

Araştırmacı sınırlamaları çağırıyor


Araştırmanın baş araştırmacısı, en büyük sınırlamasının – küçük, coğrafi olarak yalıtılmış bir şehirde (Flagstaff, Arizona) gerçekleştirilmiş olmasının – aynı zamanda güçlü yanlarından biri olduğuna inanıyor.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tek bir yere odaklandıkları için Dr. Price, araştırma ekibinin bir yıl boyunca şehirdeki enfeksiyonların çoğunu ve tüm büyük et markalarını örnekleyebildiğini söyledi.

HABERLER SUNULDU

“Bulguların genelleştirilebilir olup olmadığını görmek için daha fazla şehir incelememiz gerekecek” dedi.

“Et ürünlerinin çoğu birkaç tarım bölgesinde üretilip ülkenin her yerine gönderildiği için öyle olduğundan şüpheleniyorum.”



Melissa Rudy, sağlık editörü ve Haberler Digital’de yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.