Çalışma bulguları, ketamin tedavisinin gazilerde şiddetli depresyon tedavisinde etkili olduğunu gösterdi

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Yeni araştırmalar, ketaminin depresyonla mücadele eden gaziler için geçerli bir çare olabileceğini ileri sürdü.

Michigan Üniversitesi, gaziler arasında şiddetli veya tedaviye dirençli depresyon vakalarında ketaminin etkileri üzerine bir çalışma yayınladı.

Michigan Medicine basın bültenine göre, çalışma katılımcılarının yarısı altı haftalık ketamin tedavisi gördükten sonra önemli bir rahatlama yaşadı.

FDA MDMA ONAYINI DEĞERLENDİRİRKEN MARINE VET PSİKEDELİK DESTEKLİ TSSB İLAÇLARININ FAYDALARINI SÖYLÜYOR

Klinik Psikiyatri Dergisi'nde yayınlanan çalışma, Gaziler İşleri (VA) hastanelerinde intravenöz ketamin tedavisi alan 215 gazinin verilerini inceledi.

Katılımcıların tamamı daha önce herhangi bir iyileşme olmaksızın depresyon tedavileri görmüştü.



Michigan Üniversitesi'ndeki araştırma, ketamin tedavisinin depresyonlu gaziler için faydalı olabileceğini buldu. (Getty Images aracılığıyla Washington Post için Julia Rendleman; iStock)


Michigan Üniversitesi ve VA Ann Arbor Sağlık Sistemi (VAAAHS) tarafından yapılan analize göre, hastaların neredeyse yarısı altı haftalık infüzyondan sonra depresyon skorlarında “anlamlı bir düşüş” gördü.

Yaklaşık %25'i, tedaviden sonraki altı hafta içinde depresyon puanlarının yarı yarıya düştüğünü gördü, %15'i ise zihinsel sağlık durumlarının karmaşıklığına rağmen tamamen geriledi.

SAVAŞ SONRASI İNTİHAR NEDENİYLE ASKERİ 'KARDEŞLERİNİ' KAYBEDEN VETERİNER ACİL DEĞİŞİM ÇAĞRISI: 'DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ'

Ankete katılan hastaların neredeyse tamamı tedavilerine birkaç haftada veya ayda bir devam etti.

Çalışma bulguları, “Depresyon için tekrarlanan ketamin infüzyonlarının olumsuz etki potansiyelini ve optimal infüzyon sıklığını belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır” dedi.


terapide tecrübeli


Çalışma, yeni bir çalışmaya katılanların neredeyse yarısının, altı haftalık IV ketamin infüzyonundan sonra depresyon puanlarında “anlamlı bir düşüş” gördüğünü ortaya çıkardı. (iStock)


Haberler Digital'e gönderilen bir açıklamada, VA basın sekreteri Terrence Hayes, gaziler için bir seçenek olarak ketamin tedavisini destekledi.

“VA, tedaviye dirençli depresyon ve şiddetli intihar düşüncesi için ketamin infüzyonlarının kanıta dayalı kullanımını destekliyor” dedi.

YZ EĞİTİMİNİN GERÇEK KONUŞMALARI SİMÜLE ETTİĞİNDEN, ASKERİ RUH SAĞLIĞI ESKİ İNTİHARININ ÖNLENMESİNE YARDIMCI OLUR

“Bu zihinsel sağlık koşullarına sahip birçok gazi, hem VA tesislerinde hem de toplum sağlayıcıları tarafından yıllık olarak IV ketamin ile tedavi ediliyor.”

Minnesota'daki Ellie Mental Health'de psikiyatrist ve baş sağlık görevlisi olan Dr. Justin Gerstner, Haberler Digital'e, VA popülasyonunun “depresyon için yeni, yenilikçi tedavilere ihtiyaç duyduğu” için ketamin hakkındaki bu bulguların “harika” olduğunu düşündüğünü söyledi.

(Gerstner Michigan araştırmasına dahil değildi.)


ketamin aşağılık


Richmond, Virginia'daki MindPeace Kliniğinde bir doktor bir şişe ketamin tutuyor. (Getty Images aracılığıyla The Washington Post'tan Julia Rendleman)


“Bu çalışma, bunun tedavisi en zor olan depresyonlu gazilerden bazılarına yardımcı olduğunu gösteriyor” dedi.

Çok sayıda zihinsel sağlık sorununu tedavi etmek için daha fazla psychedelic destekli tedaviler ortaya çıktıkça doktor, ketaminin “oldukça hızlı” sonuç verenler arasında olduğunu söyledi.

PARTİ PARTİ ÇUBUKLARI ABD DONANMASI TARAFINDAN BİYOTEHDİTLERİ TESPİT ETMEK İÇİN TEST EDİLECEK: 'SON DERECE HASSAS'

Gerstner'e göre ketamin tedavisinin bir diğer faydası da diğer tedavi yöntemlerinde olduğu gibi hastaların her gün ilaç alma ihtiyacını ortadan kaldırması.

Gerstner, ketamin tedavisini kendi muayenehanesinde kullandığını ve müşterilerinden gelen tepkilerin “harika” olduğunu söyledi.


klinikte ketamin tedavisi


67 yaşındaki Carl Montalbino, ketamin tedavisini alırken hemşire Melissa Dougher, 5 Temmuz 2022'de Richmond, Virginia'daki MindPeace Kliniğinde hayati değerlerini kontrol ediyor. (Getty Images aracılığıyla The Washington Post'tan Julia Rendleman)


Haberler Digital'e “Bu, birçok müşterimiz için oldukça dönüştürücü oldu” dedi. “Bunun bir parçası olmak gerçekten ödüllendirici bir deneyim.”

Gerstner'in muayenehanesi genellikle hastalara iki ila üç saatlik seanslarda IV enjeksiyon yoluyla ketamin uyguluyor ve tedaviden önce ve sonra psikoterapiyle birlikte yapılıyor.

Potansiyel riskler ve sınırlamalar


Ketaminin “gerçekten güçlü bir anti-depresan ve anti-intihar ilacı” olarak çalışabileceğini söyleyen Gerstner, bunun “herkes veya her şey için doğru cevap olmadığı” konusunda uyardı.

“Bu gerçekten güçlü bir ilaçtır ve kullanılma şekli büyük ölçüde değişebilir.”
Ketaminin kötüye kullanılma potansiyeli de dahil olmak üzere bazı riskler ve sınırlamalar bulunduğunu söyledi.

Gerstner, ilacın daha önce anestezik kullanım için onaylanmış olması nedeniyle ketamin tedavilerinin nasıl uygulanacağına ilişkin çok fazla düzenleme bulunmadığını belirtti.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

“Alan tamamen açık ve biraz Vahşi Batı'ya benziyor” dedi. “Bu gerçekten güçlü bir ilaçtır ve kullanılma şekli büyük ölçüde değişebilir.”

Gerstner'e göre çeşitli klinikler, ilacın oral, IV ve enjekte edilebilir dahil olmak üzere farklı formlarda uygulanmasında başarı elde etti.


ketamin IV infüzyonu


Çeşitli klinikler ilacın oral, IV ve enjekte edilebilir olmak üzere farklı formlarda uygulanmasıyla başarı elde etti. (Getty Images aracılığıyla The Washington Post'tan Julia Rendleman)


Şiddetli tedaviye dirençli depresyonu olan hastalar için, Michigan Medicine ve VAAAHS'a göre hastane bazlı bir ayakta tedavi kliniğinde her iki ila üç günde bir tipik bir IV rejimi uygulanır.

Gerstner, “Bunlar gerçekten haritanın her yerinde var” dedi. “Düzenlemek zor ve bunda bazı riskler var, ancak aynı zamanda en iyinin ne olduğunu öğrenirken yapmamız gereken şey de bu.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Gerstner, daha iyi tedavi arayışında olan gaziler için ketaminin “depresyon açısından dikkate alınması gereken gerçekten önemli bir şey” olabileceğini söyledi.

“Depresyondan muzdariplerse ve ihtiyaç duydukları şeyi alamadıklarını hissediyorlarsa ve ketamin hakkında bir tartışma yapmamışlarsa, onlara sormanızda bir sakınca yoktur.” [their provider] bu konuda” diye ekledi.

Haberler Digital, araştırma hakkında ek yorum talep etmek için Michigan Üniversitesi'ne ulaştı.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: Haberler.com/health.