Bu Adım Sayısı Depresyon Belirtilerini Azaltmaya Yardımcı Olabilir

poem

New member
Belirli sayıda günlük adım atmanın genel sağlığı iyileştirdiği uzun zamandır biliniyor ve şimdi yeni bir çalışma, depresyonu uzak tutmak için kaç adım atmanız gerektiğini belirledi.

İspanya'nın Cuenca kentindeki Universidad de Castilla-La Mancha'dan PhD Bruno Bizzozero-Peroni liderliğindeki bir araştırma ekibi, 96.173 yetişkinin dahil olduğu 33 çalışmayı analiz etti.

Geçen hafta JAMA Network Open'da yayınlanan çalışma bulgularına göre, yetişkinlerin günlük adım sayılarını ve depresyon oranlarını karşılaştırırken, günlük adım sayısı daha yüksek olan kişilerin daha az depresif belirtilere sahip olma eğiliminde olduklarını buldular.

YENİ ÇALIŞMA ÖNERİLERİ: DANS, PARKİNSON HASTALARINDA DEPRESYON BELİRTİLERİNİ HAFİFLETİYOR

Araştırmacılar, 5.000 veya daha fazla adım atmanın depresif semptomların azalmasıyla bağlantılı olduğunu, 7.000 veya daha fazla adım sayısının ise daha düşük depresyon riskiyle ilişkili olduğunu buldu.

Yazarlar bulgularda şöyle yazdı: “Sonuçlarımız, daha fazla sayıda günlük adım ve daha az depresif semptom arasında anlamlı ilişkiler olduğunu ve ayrıca genel yetişkin popülasyonunda daha düşük depresyon prevalansı ve riski arasında anlamlı ilişkiler olduğunu gösterdi.”

Araştırmanın bulgularına göre, günlük adım sayısı daha yüksek olan kişilerde depresif belirtiler daha az görülüyor. (iStock)

“Günlük adımların nesnel ölçümü, halk sağlığına yönelik, depresyonu önleme potansiyeline sahip kapsayıcı ve kapsamlı bir yaklaşımı temsil edebilir.”

Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü'nün verilerine göre ABD'li yetişkinlerin yüzde 7'sinden fazlasına depresyon tanısı kondu; en çok 12 ila 25 yaş arasındakiler etkilendi.

GÜN BATIMI KAYGISI NEDİR? İŞTE GÜN İÇERİSİNDE SIKINTINIZ OLUP OLMADIĞINI NASIL BİLİRSİNİZ?

NYU Langone Health'de klinik tıp profesörü ve Haberler kıdemli tıbbi analisti Dr. Marc Siegel, çalışmaya dahil değildi ancak inceleme hakkında yorum yaptı.

Haberler Digital'e “Bu, 30'dan fazla gözlemsel çalışmanın kapsamlı bir analizidir, bu nedenle ileriye dönük randomize çalışmalarla takip edilmesi gerekiyor” dedi.

Yürüyüş hızı

Haberler Digital'e konuşan bir uzman, daha önceki çalışmalarda yürümenin ruh hali, depresyon ve kaygıyı iyileştirmede önemli olan beyin ağları üzerinde etkileri olduğunu bulduğunu söyledi. (iStock)

“Bu çalışma da dahil olmak üzere, egzersizin doğal bir antidepresan olan ruh hali iyileştirmesiyle ilişkili olduğuna dair zaten çok sayıda kanıt var.”

Doktor, daha yüksek adım sayısının depresyonu azaltmasının nedeninin yalnızca psikolojik olmadığını, aynı zamanda fiziksel olduğunu da söyledi.

Siegel, “Egzersiz 'mutluluk hormonları'nın (dopamin, serotonin ve oksitosin) salınımını artırıyor” diye ekledi.

“Ne kadar hareketsiz kalırsak veya ne kadar oturursak o kadar depresyona gireriz.”
Nevada'daki BrainsWay'in psikiyatristi ve baş sağlık görevlisi Dr. Richard A. Bermudes'e göre, önceki çalışmalar yürümenin beyin ağları üzerinde ruh hali, depresyon ve kaygıyı iyileştirmede önemli etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health

Araştırmaya dahil olmayan Bermudes, Haberler Digital'e “Ne kadar hareketsiz kalırsak ya da ne kadar çok oturursak o kadar depresyona gireriz” dedi.

Kadın yatakta üzgün

Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü'nün verilerine göre ABD'li yetişkinlerin yüzde 7'sinden fazlasına depresyon tanısı kondu; en çok 12 ila 25 yaş arasındakiler etkilendi. (iStock)

“Ayrıca yürümenin artan bir faydası olduğunu da biliyoruz; günde 1000 adımlık her artış, depresyon riskinin %9 azalmasıyla ilişkilendirildi.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Genetik, psikolojik faktörler ve sosyal stres faktörlerinin de depresyonda rol oynadığını belirtti.

“Ancak doğal ışığa maruz kalmanın, genel hareketin ve doğal ortamlarda veya doğada yürümenin ruh halinize olumlu etkileri olduğunu biliyoruz.”

suya yakın yürüyüşe çıkan adam

Bir uzman, doğal ışığa maruz kalmanın, genel hareketin ve doğal ortamlarda veya doğada yürümenin olumlu ruh hali etkilerine sahip olduğunu belirtti. (iStock)

Bermudes, depresyonla mücadele edenleri “her seferinde bir adım atmaya” teşvik ediyor.

“Şiddetli depresyonu olanlar için, her gün 100 adım artırarak, her gün adım adım deneyin” diye önerdi.

“Çalışıyorsanız ve çoğu gün masa başında sıkışıp kalıyorsanız, yürüyüş yaparak beyninizi çalıştırmak için 15 dakikalık molalar planlayın.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bermudeler, doğal ışığa maruz kalma sağladığı için dışarıda yürümenin daha faydalı olduğunu ekledi.

Haberler Digital, yorum almak için çalışma araştırmacılarına ulaştı.

Melissa Rudy, Haberler Digital'in kıdemli sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.