Bonus puanları Migrosta geçerli mi ?

Sevgi

New member
Migros’ta Bonus Puanları: Efsane mi, Efsane Yanlış Anlama mı?

Selam forumdaşlar! 🤗 Bugün size market alışverişlerinin en gizemli ve stratejik konusu hakkında bir parça mizahi, biraz stratejik ve bol empatiyle yaklaşmak istiyorum: Bonus puanları Migros’ta geçerli mi? Hadi bakalım, önce kahvelerimizi alalım, çünkü bu yazı alışveriş sepetiniz kadar dolu dolu olacak.

1. Erkekler, Strateji Masasına!

Efendim, erkekler olarak markete girdiğimizde aklımızdaki ilk şey her zaman çözüm odaklıdır: "Nasıl daha çok kazanırım, bonus puanlar nasıl daha verimli kullanılır?" Migros’a girer girmez kafamızda bir SWOT analizi yapıyoruz: Hangi ürün hangi kampanyaya dahil? Puanımı ne zaman harcamalıyım? Eğer yeterince plan yapmazsak bonus puanlarımız bir anda kaybolur, tıpkı kaybolan çoraplar gibi…

Mesela ben geçen gün Migros’ta şu stratejiyi denedim: Bonus puanımı en çok değer getiren ürünlerde harcayacağım diye düşündüm. Rafların arasında gezerken, elime paket paket makarna alıp “İşte stratejik hamle!” diye düşünüyordum. Ama tabii ki kadın forumdaşlar devreye girince işler biraz değişiyor.

2. Kadınlar, Empati ve İlişki Masasına!

Kadınların yaklaşımı ise tamamen farklı. Onlar bonus puanları sadece kendi kazancı olarak değil, marketteki insanlar, sepetler ve hatta kasiyerlerle olan ilişki üzerinden değerlendiriyor. “Ah canım, bu puanları en sevdiğim arkadaşımın kahvesi için kullanayım, yüzü gülsün” diyebilirler. Ve işte tam da bu noktada erkeklerin stratejik hesapları ile kadınların empatik dokunuşları çarpışıyor: Erkekler kazanım hesaplıyor, kadınlar ise mutluluk ve deneyim…

Düşünün, markette kadın bir arkadaşınızla bonus puanları konuşuyorsunuz:

- Erkek yaklaşımı: "En çok hangisi kârlı, hangi ürünü alırsam maksimum puan geri kazanırım?"

- Kadın yaklaşımı: "Aa bu ürün annemin sevdiği çikolataymış, puanımı buna harcayayım, yüzü gülsün."

Ve işte burada forumun en eğlenceli kısmı başlıyor: Erkekler hala stratejik tablo yaparken, kadınlar empati tablosunu çiziyor. Sonuç? Bonus puanları Migros’ta hem stratejik hem empatik bir şekilde kullanılabilir.

3. Migros’ta Bonus Puanlarının Geçerlilik Dansı

Şimdi gelelim kritik soruya: Bonus puanları Migros’ta geçerli mi? Önce biraz tarihçe: Bonus puan, kredi kartlarının bize sağladığı o tatlı ödül sistemi. Migros ise bu puanları kabul ediyor ama her üründe değil. Yani sepetinizi doldururken “Ah bu da bonusla alınır mı?” sorusuyla bir nevi matematiksel ve psikolojik maratona giriyorsunuz.

Burada erkekler devreye giriyor: “Hadi hesaplayalım, bu süt paketi 25 TL, bonus puan 5 TL, yani 20 TL nakit harcamam gerekir.” Strateji tamam. Kadınlar ise tam o sırada kasiyerle sohbet ediyor: “Merhaba, bugün keyfiniz nasıl? Ben puanımı bu kurabiyeler için kullanabilir miyim?” Ve işte empati puanı kazanıyorlar.

4. Bonus Puan Kullanırken Mizahın Gücü

Forumdaşlar, alışverişi ciddi bir iş olarak görmek bir yana, biraz mizah eklemek şart. Düşünün ki kasiyer soruyor: "Bonus puan kullanacak mısınız?" Siz de kahkahayla: “Tabii, ama önce sepetin içindeki tüm ürünler benim stratejik planımı geçerse kullanacağım!” Bazen mizah, bonus puanları daha değerli hale getiriyor.

5. Forumdaşlar, Gelin Tartışalım!

Şimdi sıra sizde! Bonus puanları Migros’ta nasıl kullanıyorsunuz? Stratejik mi, empatik mi, yoksa tamamen mizahi mi? Mesela en komik bonus puan deneyiminiz neydi? Belki bir ürün alırken puanınızın yetmediğini fark ettiniz ve kasiyerle eğlenceli bir diyalog yaşadınız.

Benim tavsiyem: Erkekler stratejik tablolarınızı hazırlayın, kadınlar empati dokunuşlarınızı unutmayın, hep birlikte bonus puanlarıyla marketten gülümseyerek çıkalım.

Ve unutmayın, bonus puanlar sadece cüzdanınıza değil, ruhunuza da katkı sağlayabilir. 😎

Bonus Puanlar Migros’ta Geçerli mi Tartışması: Açık ve Eğlenceli Sonuç

- Erkekler: Matematiksel ve çözüm odaklı yaklaşım, maksimum fayda.

- Kadınlar: Empati ve ilişki odaklı yaklaşım, maksimum mutluluk.

- Hepimiz: Biraz mizah, bol kahkaha, sepet dolusu keyif.

Siz de kendi stratejinizi, empatinizi ve mizahınızı ekleyin, bakalım forumda kim daha yaratıcı çıkacak!

Haydi yorumlarınızı bekliyorum, en yaratıcı Migros bonus puanı hikayenizi paylaşın! 😄