Bir doktora şunu sorun: 'Benim için kötü olduğunu bildiğim yiyecekleri neden yemeye devam ediyorum?'

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Uzmanların çoğu, neredeyse tüm yiyeceklerin ölçülü olarak tüketilmesinin iyi olduğu ve ara sıra kendinizi şımartmanın sorun olmadığı konusunda hemfikirdir; ancak pek çok Amerikalı, sürekli olarak yemek yapma alışkanlığına kapılmaktadır. sağlıksız seçimlersağlıklı bir yolda kalmak isteseler bile.

İnsanlar neden sürekli olarak kendileri için zararlı olduğunu bildikleri yiyecekleri yiyorlar?

Haberler Digital, bu sağlıksız davranışı neyin tetiklediği ve insanların daha akıllı seçimler yapmak için zihniyetlerini nasıl değiştirebilecekleri hakkında iki tıp doktoruyla konuştu.

HARVARD ÇALIŞMASINA GÖRE AKDENİZ DİYETİ KADINLARIN DAHA UZUN YAŞAMASINA YARDIMCI OLABİLİR

Uzmanlara göre bu modelin ana nedenleri insan doğasından kaynaklanıyor.

Dr. Jesus L. Lizarzaburu, “Maalesef bu sadece insan davranışı” dedi. aile hekimi Yorktown, Virginia'daki TPMG Grafton Aile Hekimliği ile Haberler Digital'e söyledi.



Pek çok Amerikalı, sağlıklı bir yolda kalmak isteseler bile, sürekli olarak sağlıksız seçimler yapma alışkanlığına kapılıyor. (iStock)


“Keyifli şeylere yönelme eğilimindeyiz ve bizim için kötü olan pek çok şey de çok keyifli.”

Rahatlık ve rahatlık aynı zamanda kötü yiyecek seçimleri yapma döngüsünün tekrarlanmasına da neden olabilir.

Lizarzaburu, “Bu yiyeceklerin çoğunu 'rahatlatıcı yiyecekler' olarak adlandırmalarının bir nedeni var” diye ekledi. “Bize ilkel düzeyde çok fazla neşe getiriyorlar.”

ÇİFT, YEMEK KURULUŞUNUN KEFALETİNDEN SONRA 110 KİŞİ İÇİN BALIK-CIP AKŞAM YEMEĞİ SİPARİŞ VERMEK ZORUNDA OLARAK DÜĞÜN KASASASI

Tartışırken diyet seçimleri Lizarzaburu, hastalarıyla birlikte onların tercihlerini ve davranışlarını öğrenmeye çalıştığını, sadece yiyecek seçimlerini değil aynı zamanda porsiyon boyutlarını da araştırdığını söyledi.

“Herkese yardımcı olabilecek ortak paydalardan biri porsiyon boyutunu azaltmaktır” dedi.


masada çalışan adam


Bir doktor, “Keyifli şeylere yönelme eğilimindeyiz ve bizim için kötü olan birçok şey de çok zevklidir” dedi. (iStock)


Doktor, hastaların sağlık hedeflerini belirlemenin bir parçası olarak yediklerini de kaydedebileceklerini öne sürdü.

Yiyeceklerden keyif almanın ve tadını çıkarmanın da önemli olduğunu, bunun aslında tüketimi düzenlemeye yardımcı olabileceğini söyledi.

Lizarzaburu, “Yemeğimizin tadını çıkarmayı unuttuk” dedi. “Sadece yemek vakti geldiği için yiyoruz ve o kadar meşgulüz ki, yemeğin tadını çıkarmayı unutuyoruz. Bir yemeğin tadını çıkardığımızda, onu daha az yemeye eğilimliyiz.”

Gıda fiyatları sağlıksız kalıpları nasıl etkiliyor?


Phoenix, Arizona'daki One Medical'de aile doktoru olan Natasha Bhuyan (MD), Haberler Digital'e birçok tıbbi ürünün kalitesiz olduğunu söyledi. Amerikalıların diyetleri bireysel bir sorun değil, sistemsel bir sorundur.

ARAŞTIRMACILAR, DAHA İYİ BİR GECE UYKUSU İÇİN BU BESİNLERDEN DAHA FAZLA YEMEYİ DENEYİN

“İşlenmiş gıdalar genellikle sağlıklı seçeneklerden daha uygun fiyatlıdır” dedi.

“Bir yemeğin tadını çıkardığımızda, daha az yemeye eğilimliyiz.”
“Bunlar aynı zamanda özellikle uzun saatler boyunca çalışan insanlar, aileler ve zaman lüksüne sahip olmayan diğer gruplar için de uygundur.”

Bhuyan, işlenmiş gıdaların genellikle şeker, nişasta, sodyum ve sağlıksız yağlarla dolu olduğu konusunda uyardı.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

“Ayrıca obezite, diyabet gibi riskleri de artırıyorlar. kalp hastalığı“dedi.

İnsanlar bu döngüyü nasıl kırabilirler?


Lizarzaburu, hastaların daha iyi bir sağlığa giden yolda ilerlemelerine yardımcı olmak için sıklıkla insanların duygularını denklemin içine kattığını söyledi.


Abur cuburları iten kadın


Bir doktor, hastalarına aile, iş ve mali durum gibi diğer önemli alanlarda olduğu gibi beslenmelerine de öncelik vermelerini tavsiye ediyor. (iStock)


“Duygulara hitap etmek ve yardıma başvurmak değerlidir [patients] Kendileri dışında biri için, örneğin bir çocuk, ebeveyn ya da arkadaş için değişiklik yapmak” dedi.

“Bu, benim onlara bunun onlar için iyi olduğunu söylememden çok daha güçlü bir motivasyon kaynağı.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Lizarzaburu ayrıca hastalara şunları tavsiye ediyor: beslenmelerine öncelik verin tıpkı aile, iş ve finans gibi diğer önemli alanlarda olduğu gibi.

“Bir aile hekimi olarak hastalara ne yapmaları gerektiğini söylemek yerine sohbet etmeyi seviyorum” dedi.


Kadın yemek planlama


Uzmanlar, dışarıda yemek yerine evde yemek pişirmek gibi basit değişikliklerin büyük bir etki yaratabileceğini söylüyor. (iStock)


“Bireysel kişinin değişim motivasyonunu belirledikten sonra ne gibi gerçekçi değişiklikler yapabileceğini konuşuruz.”

Çoğu durumda basit değişikliklerin kalıcı bir etkisi olabilir.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.

Bu, her gün daha fazla su içmek, akşam yemeğine daha fazla sebze eklemek veya dışarıda yemek yerine evde bir öğün pişirmek anlamına gelebilir.

“Küçük ve pratik değişiklikler genellikle başarılı olmanın temelini oluşturur sağlıklı değişiklikler“diye ekledi Bhuyan.