Bilim adamları, insanın kanını kullanarak yılan ısırıkları için antivenom yaratıyor

poem

New member
Yılan Yoga Kaliforniya stüdyosuna kayarlar

Bir California yoga stüdyosu, “Snake Yoga” adlı “benzersiz bir deneyim” yaratmak için yoga ve pitonlara olan sevgisini birleştirdi – Ball Pythons, “akışları” sırasında katılımcılara katlanacak.

Bilim adamları şimdiye kadarki en etkili antivenom olduğuna inandıkları şeyi geliştirdiler ve gizli bileşen bir adamın kanından geldi.

Araştırmaları sırasında ekip, 18 yıllık bir süre boyunca, bilim adamlarına göre, bir atı öldürecek kadar ölümcül 16 tür ölümcül yılan tarafından yüzlerce kez ısırılan bir adam olan Tim Friede buldu.

Friede, ısırıkları kasıtlı olarak artan dozlar kullanarak kendi kendini bağışlama sürecinin bir parçası olarak almıştı. Sonuç olarak, araştırmacılar yılan nörotoksinlerinin etkileri için “hiper-immün” haline geldiğini belirtti.

'Beyaz Lotus'taki Zehirli Meyve' İntihar Ağacı'ndan Geliyor

San Francisco Biotechnology Company CEO'su Jacob Glanville, Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Tim Friede ve inanılmaz yolculuğu ve bağışıklık tarihi ile tanıştıktan sonra, kanını incelemek ve evrensel bir antivenomun temelini izole etmek için ömür boyu bir kez bir fırsat olduğuna karar verdik.” Dedi.

Araştırma ekibi, 18 yıllık bir süre boyunca 16 tür ölümcül yılan tarafından yüzlerce kez ısırılan bir adam olan Tim Friede (resimde) buldu. (Centivax)

Friede, iki kan örneği bağışladığı bir çalışmaya katılmayı kabul etti.

Araştırmacılar, dünyanın en ölümcül yılanlarının 19'unda bulunan nörotoksinlerle reaksiyona giren Friede'nin kanından hedef antikorları izole ettiler.

Toksine maruz kalma, genç yetişkinler arasında kolorektal kanser riskini arttırır,

Yeni bir antivenom oluşturmak için antikorların ikisini başka bir molekülle birleştirdiler. Fare denemelerinde, panzehir, siyah Mamba, Kral Kobra, mercan yılanları ve Tiger yılanlarından zehirli Venom'a karşı koruyucu olduğu bulundu.

Sonuçlar 2 Mayıs'ta Cell Press dergisinde yayınlandı.

Friede çalışmaya katılarak “insanlığa yardım ettiğini” söyledi.

Laboratuvar - Yılan Çalışması

Araştırmacılar, dünyanın en ölümcül yılanlarının 19'unda bulunan nörotoksinlerle reaksiyona giren Friede'nin kanından hedef antikorları izole ettiler. (Centivax)

Haberler Digital'e yaptığı açıklamada, “Muhtemelen 8.000 mil uzakta birine yardım ettiğimi biliyorum ve bu beni gerçekten iyi hissettiriyor.” Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: “Yıllar boyunca ne yaptığımı bu araştırmayla boşuna olmadığını anlıyorum.”

“Muhtemelen 8.000 mil uzakta birine yardım ettiğimi biliyorum ve bu beni gerçekten iyi hissettiriyor.”
“Birçok kez ısırılmamın nedeni, onunla daha rahat olmaktır.” “Neredeyse bir bağımlılık gibi benim için bir yaşam tarzı oldu.”

Umut, Glanville'e göre Friede'nin “ömür boyu bir kez, benzersiz bağışıklık tarihi” nin “geniş spektrumlu” veya evrensel bir antivenom ile sonuçlanabileceğidir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bizim tercihimiz olan bir 'Venom Epipen' formunda kas içi teslimat için formüle edilmişse, çok kırsal ayarlar veya yürüyüşçünün sırt çantaları da dahil olmak üzere herhangi bir IV gereksinimi olmadan daha geniş bir şekilde konuşlandırılabilir.”

Araştırmacılar şimdi, yılan ısırıklarını aldıktan sonra veteriner kliniklerine getirilen köpekleri tedavi etmek için denemeleri genişletmeyi planlıyorlar.

Laboratuarda Bilim Adamları

Bilim adamları, diğerlerinin yanı sıra siyah Mamba, Kral Kobra, Mercan Yılanları ve Tiger yılanlarından zehire karşı koruyucu olduğu tespit edilen yeni bir antivenom oluşturmak için antikorların ikisini başka bir molekülle birleştirdiler. (Centivax)

Ayrıca engerek ısırıklarına karşı korumak için başka bir antivenom oluşturmak için çalışacaklar.

Araştırmacılara göre, bu araştırmadan önce, antivenom yapma süreci geçen yüzyılda az çok aynı oldu.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Tipik olarak, atların veya koyunların tek yılan türlerinden zehirle bağışıklanmasını ve üretilen antikorları toplamayı içerir.” “Etkili olsa da, bu süreç insan olmayan antikorlara olumsuz reaksiyonlara neden olabilir ve tedaviler tür ve bölgeye özgü olma eğilimindedir.”

Kirpik Viper yılanı

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, küresel olarak her yıl yılanlar tarafından yaklaşık 5.4 milyon insan ısırılıyor. Bunlar arasında 2,7 milyon, ölüme veya kalıcı sakatlığa neden olabilecek zehirle zehirlenir. (Istock)

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, küresel olarak her yıl yılanlar tarafından yaklaşık 5.4 milyon insan ısırılıyor. Bunlar arasında 2,7 milyon, ölüme veya kalıcı sakatlığa neden olabilecek zehirle zehirlenir.

Daha fazla sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin.

Araştırma, Ulusal Sağlık Enstitüleri Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, Ulusal Sağlık Enstitüleri Küçük İşletme İnovasyon Araştırma Programı ve ABD Enerji Bakanlığı tarafından desteklenmiştir.

Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.