Bazı gruplar esrarın yaşlanan Amerikalıların ağrıyla baş etmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor

poem

New member
Tarihte ilk defa, her gün alkol içenlerden daha fazla Amerikalı her gün esrar kullanıyor.

Bağımlılık Araştırmaları Derneği'ne göre bu böyle.

Esrar kullanımını hızla artıran bir grup da 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlardır. Birçoğu maddeyi rahatsızlıkları için reçeteli ilaçlar yerine kullanıyor, ancak tıbbi esrara erişimde zorluk yaşıyorlar.

ALKOL İÇMEKTEN DAHA FAZLA AMERİKALI GÜNDE ESER SİGARA İÇİYOR, İDDİALAR ARAŞTIRILDI

Kurul onaylı geriatri uzmanı Dr. Zachary Palace, “Esrarla ilgili gerçek bir psikofarmakoloji var ve tıp fakültesinde bununla ilgili hiçbir şey öğrenmemiştim” dedi.

“Hakkında daha fazla şey öğrenmeye başladıkça bunun yaşlı popülasyonda gerçekten çok güvenli bir şekilde kullanılabilecek bir ilaç olduğunu fark ettim.”



Yaşlı Amerikalıların çoğu, rahatsızlıkları için reçeteli ilaçlar yerine esrar kullanıyor ancak tıbbi esrara erişimde zorluk yaşıyorlar. Bu değişebilir. (AP Fotoğrafı/Julio Cortez)


Palace, Commonwealth Projesi tarafından diğer doktorlar, hastalar ve politikacılarla birlikte yeni bir videoda yer alıyor. Howard Kessler, tıbbi esrarın özellikle yaşlı vatandaşlar için daha yaygın olarak kullanılabilir hale getirilmesi için çalışan çabanın kurucusudur.

Kessler, “Her gün, mecbur olmadığımız halde insanların acı çekmesine izin veriyoruz” dedi.

Diğer doktorlar artık esrar kullanarak tedavi konusunda uzmanlaşıyor. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Melanie Bone, konu yaşlı vatandaşları esrarla tedavi etmeye geldiğinde her gün başarı gördüğünü söylüyor.

Hastalar bunun uyumalarına yardımcı olduğunu, diğer reçeteli ilaçlara göre kendilerini daha az uykulu hissetmelerini sağladığını ve diğerlerinin morfin veya opioid almayı bırakabildiklerini söylüyor.
“Mevcut durum ya hiç öğretmemek ya da belki ders vermekti” dedi. “Güvenlidir, etkilidir.” Hastaları bunun uyumalarına yardımcı olduğunu, diğer reçeteli ilaçlara göre kendilerini daha az uykulu hissetmelerini sağladığını ve diğerlerinin morfin veya opioid almayı bırakabildiklerini söylüyor.

40 yıl boyunca her zaman bir şeylerden dolayı acı çektim ve artık o acıyı hissetmiyorum” dedi Dr. Bone'un hastalarından biri.

Nixon yönetiminden bu yana esrar, Uyuşturucuyla Mücadele Derneği tarafından kanunla liste 1 maddesi olarak belirlenmiştir.


Esrar çiçekleri


Bir işçi, 29 Aralık 2022'de New York City'nin Manhattan ilçesindeki East Village'da ilk yasal eğlence amaçlı esrar dispanserinin açılışından önce kenevir çiçekleri düzenliyor. (REUTERS/Eduardo Munoz/Dosya Fotoğrafı)


Başkan Richard Nixon, 1971'de uyuşturucu kullanımına yönelik baskıların ortasında, “Amerika'nın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir numaralı halk düşmanı uyuşturucu kullanımıdır” dedi.

Diğer liste 1 maddeleri arasında eroin, LSD ve ecstasy bulunmaktadır.

Beyaz Saray'ın eski Ulusal Uyuşturucu Kontrol Politikası genel danışmanı Robert Kent, “Çizelge 1, bu maddenin tıbbi bir kullanımının olmadığını ve son derece bağımlılık yapıcı ve tehlikeli olduğunu söylüyor” dedi.

EBEVEYN KULLANIMI GENÇLERDE ARTIŞ ASTIM RİSKİYLE BAĞLANTILI OLARAK ÇALIŞILDI: SAĞLIK İÇİN 'ENDİŞELENDİRİCİ' ETKİLER

Sınıflandırma, kokain, fentanil ve met içeren Çizelge 2'den daha kısıtlayıcıdır.

Kent neredeyse 20 yıldır ilaç politikasının geliştirilmesine yardımcı oluyor. Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray Ulusal Uyuşturucu Kontrol Politikası Ofisi'nin bir parçası olarak çalıştı.
Eski Massachusetts HHS Sekreteri Marylou Sudders, “Çizelge 3 tıbbi bir kullanımın olduğu anlamına geliyor” dedi.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı ilk olarak geçen yılın Ağustos ayında esrar için yeniden planlama yapılmasını önerdi. Ajans, esrarın tıp alanında da kullanıldığını ancak maddenin kötüye kullanılması veya bağımlılığa ilişkin endişelerin bulunduğunu belirledi.

Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi Mayıs ayında ilacı yeniden sınıflandırmak için harekete geçtiğinde Başkan Joe Biden, “Bu, uzun zamandır devam eden eşitsizlikleri tersine çevirmeye yönelik önemli bir adım” dedi.


DEA logosu


29 Mayıs 2019'da New York City'deki ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA) Ofisinde DEA Özel Temsilcisi yazan bir logo resmedilmiştir. (Getty Images aracılığıyla JOHANNES EISELE/AFP)


DEA'nın duyurusu, yeniden planlamanın önündeki son büyük engeldi. Hareket, Yönetim ve Bütçe Ofisi'nin imzasının ardından resmi hale geldi ve ardından kamuoyunun yorum yapması bekleniyor.

Kent neredeyse 20 yıldır ilaç politikasının geliştirilmesine yardımcı oluyor. Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray Ulusal Uyuşturucu Kontrol Politikası Ofisi'nin bir parçası olarak çalıştı.

Kent, “Herkes ticari eğlence esrarına odaklanmış gibi görünüyor. Gerçekten umutlu olduğum şey, bunun çok daha fazla araştırmanın yapılmasına kapı açacağı ve araştırma yapmanın çok daha kolay olacağıdır” dedi.

“Ağrı ve diğer tıbbi durumların tedavisinde reçeteli opioidlere alternatif olarak esrar ve esrar kullanımına bakabileceğimiz araştırmalarla özellikle ilgileniyorum.”
“Ağrı ve diğer tıbbi durumların tedavisinde reçeteli opioidlere alternatif olarak esrar ve esrar kullanımına bakabileceğimiz araştırmalarla özellikle ilgileniyorum.”

Kent, en umut verici faydalardan bazılarının aşırı dozların azaltılması olabileceğini söylüyor.

“Bu yürek parçalayıcı. Hatta [in] Kent, federal CDC'nin en son rakamlarına göre yılda 100.000'den fazla insanı reçeteli opioidler nedeniyle kaybediyoruz” dedi.

Pek çok yaşlı vatandaş artık kronik ağrıyı, kanser tedavisinden kaynaklanan mide bulantısını ve diğer rahatsızlıkları tedavi etmek için esrar kullanıyor.


Kadın telefonda yaralandı


Pek çok yaşlı vatandaş artık kronik ağrıyı, kanser tedavisinden kaynaklanan mide bulantısını ve diğer rahatsızlıkları tedavi etmek için esrar kullanıyor. (iStock)


Palace, “Geriatrik hastalar çok kolay bir şekilde 10 veya daha fazla ilaç kullanabiliyor ve yan etki riski çok yüksek” dedi. “Gördüğümüz en etkili etki ağrı yönetimiydi. Çoğu durumda, aldıkları opioid miktarını ya ortadan kaldırabildiler ya da önemli ölçüde azaltabildiler ve herhangi bir yan etki görmedik.”

Commonwealth Projesi, Massachusetts eyaletinde Medicare'e benzer büyük ölçekli bir gösteri modeli önermektedir.

Kessler, “Hükümet 65 yaş ve üzeri kişilerin sağlık bakımının tüm sorumluluğunu üstleniyor” dedi. “Bu onların işi.”

DOKTOR EŞENE BAĞLI TIBBİ RİSKLER HAKKINDA UYARIYOR: YASAL GÜVENLİ ANLAMINA GELMEZ

Çalışma boyunca, önde gelen ödeme sağlayıcılar bakıcılara rehberlik ve eğitim sağlayacak, 65 yaş ve üzeri kişiler için onaylanmış esrar tedavileri için ödeme yapacak ve sonuçları kaydedecek.

Blue Cross Blue Shield Massachusetts'in eski CEO'su William Van-Faasen, “Bunun yapacağı tek şey, yapılandırılmış, gözlemlenen ve kontrollü bir şekilde, zaten bildiklerimizi doğrulamak olacaktır” dedi.

Kessler, projeyle on milyonlarca insana yardım edilebileceğini söylüyor ancak diğerleri daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.


Los Angeles'ta esrar


Kâr amacı gütmeyen bir kooperatif tıbbi esrar dağıtıcısı, Los Angeles, Kaliforniya'daki hastaların kullanımına sunulan çeşitli esrar türlerini sergiliyor. (David McNew/Getty Images)


“Pek çok insan bunun sonucunda araştırmaların gökten yağacağını düşünüyor. Umarım haklıdırlar. Ama biraz şüpheliyim çünkü bunun para gerektirdiğini düşünüyorum. Bu araştırmanın gerçekleşmesi için her şeyden çok, biyo şirketleri esrarı süper uygulanabilir bir ürün olarak görmüyorlar” dedi Esrar için Akıllı Yaklaşımlar başkanı ve CEO'su Kevin Sabet.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.

Sabet Clinton, Obama ve Bush yönetimlerine danışmanlık yaptı. Örgütü, tedaviler FDA tarafından onaylanmadan önce esrarın ilacın yerine geçmemesi gerektiğine inanıyor.

“Belki de opioid üreticilerinin bunu istememesi mümkündür. Bence hepimiz buna açığız. Hadi araştıralım ama gerçekleri hemen ortaya koyalım. İnsanların yüzde yetmiş beşi bunun zararsız olduğunu düşünüyor.” söz konusu.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Ve bunun bir süre sisteminizde kaldığını fark etmiyorlar. Bu, zihinsel sağlık bozukluklarına neden olabilir.”

Bazı doktorlar, yeniden planlamanın esrarın yararları hakkında daha fazla araştırmaya ve farkındalığa yol açabileceğini söylüyor.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Kent, “Bence tehlike şu anda, çünkü piyasada ürünlerin bulunduğu çok sayıda eyalet var” dedi.

“Hepimiz bunu kullanan yaşlılar olduğunu anlamalıyız; bunlar kullanımı yasallaştıran eyaletlerdeki dispanserlere gidiyorlar. Ve bu zaten oluyor. Aslında Howard'ın teklifinin bunu çok daha önemli bir şekilde kontrol edeceğini düşünüyorum.”



Bret Baier şu anda FOX Haber Kanalı'nın (FNC) spikeri ve baş editörü olarak görev yapıyor. Bret Baier ile Özel Rapor (hafta içi akşam 6-7 PM/ET), ağın baş siyasi sunucusu ve ağın seçim haberlerinin ortak sunucusu. Baier aynı zamanda FOX News Audio'nun “The Bret Baier Podcast” programına da ev sahipliği yapıyor. Ortak zemin, Kampanya, Adaylar Ve All-Star Paneli. FNC'ye 1998 yılında Atlanta bürosunun ilk muhabiri olarak katıldı ve şu anda Washington DC'de yaşıyor.