Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
Geçerli bir e.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.
Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.
Yeni bir çalışma, balık yağı takviyeleri almanın kalp krizi ve felç riskini artırabileceğini öne sürüyor.
Sağlıklı insanlar arasında balık yağının düzenli kullanımı Araştırmada ilk kez bu kişilerin kalp hastalıkları ve felç gelişimine daha duyarlı hale geldiği ortaya çıktı.
Ancak mevcut kalp hastalığı olanlar arasında balık yağı tüketiminin hastalığın ilerlemesini yavaşlattığı gösterildi. kalp-damar hastalığı ve ölüm riskini azaltın.
AKDENİZ, ZİHİN DİYETLERİNİN BEYİNDE ALZHEİMER BELİRTİLERİNİ AZALTTIĞI GÖSTERİLEN ÇALIŞMA BULGULARI
Araştırmacılar, Birleşik Krallık Biobank araştırmasındaki 415.000'den fazla katılımcının yaklaşık 12 yıllık verilerini analiz etti; Katılımcıların yaşları 40 ila 69 arasında değişiyordu.
Araştırmacılar, “Balık yağı takviyelerinin düzenli kullanımı, genel popülasyonda atriyal fibrilasyon ve felç için bir risk faktörü olabilir, ancak kardiyovasküler hastalığın atriyal fibrilasyondan önemli olumsuz kardiyovasküler olaylara ve atriyal fibrilasyondan ölüme ilerlemesi için faydalı olabilir.” BMJ'de (British Medical Journal) yayınlanan çalışmada yazdı.
Yeni bir çalışma, balık yağı takviyeleri almanın bazı kişilerde kalp krizi ve felç riskini artırabileceğini öne sürüyor. (iStock)
“Balık yağı takviyelerinin düzenli kullanımıyla kardiyovasküler hastalık olaylarının gelişimi ve prognozu için kesin mekanizmaları belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.”
Kardiyolog, çalışmanın 'belirsizliği' vurguladığını söylüyor
Araştırmada yer almayan Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nden kardiyolog Dr. Jim Liu, balık yağı veya omega 3 yağ asitlerinin kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olup olamayacağı konusunda çelişkili veriler olduğuna dikkat çekti. hastalık.
“Benzer önceki çalışmalarBence bu çalışma, balık yağının herkes için evrensel olarak iyi ya da kötü olmadığını gösteriyor.”
ÇALIŞMA ÖNERİLERİ, PİŞİRMEDE ORTAK MALZEMELER DEMANS ÖLÜM RİSKİNİ AZALTABİLİR
Balık yağının yararlı ya da zararlı olup olmadığı, bireyin kalp krizi ya da atriyal fibrilasyon öyküsü gibi altta yatan spesifik sağlık koşullarına ve maddenin dozajı ve farklı formülasyonları gibi diğer faktörlere bağlı olduğunu söyledi.
Yeni bir çalışmanın yazarları, “Balık yağı takviyelerinin düzenli kullanımıyla kardiyovasküler hastalık olaylarının gelişimi ve prognozu için kesin mekanizmaları belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var” diye yazdı. (iStock)
Liu, “Önceki çalışmalar, belirli balık yağı formülasyonlarının, yüksek trigliseritleri olan ve daha önce kardiyovasküler olayları olan kişilerde kardiyovasküler olayları azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir” dedi.
“Genel olarak bu, balık yağı ve kalp hastalığı söz konusu olduğunda hala araştırılması gereken çok şey olduğunu bize hatırlatan başka bir çalışma.”
Diyetisyenler riskleri ve faydaları tartıyor
Charlotte, Kuzey Carolina'da kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı olan ve Lupus Diyetisyeni olarak çalışan Tanya Freirich de çalışmaya dahil olmadı ancak fikir verdi.
“Bu çalışmada, arasında biraz artan bir ilişki vardı. sağlıklı insanlar Balık yağı alan kişilerde atriyal fibrilasyon ve felç gelişirken, kardiyovasküler hastalık tanısı konulduktan sonra balık yağı alan kişilerde atriyal fibrilasyon ve felç ilişkisinde ve riskinde hafif bir azalma görüldü” dedi.
ÖFKE KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRABİLİYOR, ÇALIŞMA BULGUSUNA GÖRE: 'ARTERLERE KRONİK HAKARET'
“Genel olarak, ileriye dönük bir çalışma olduğu için bu sonuçlara biraz ihtiyatlı yaklaşmayı söyleyebilirim.”
Prospektif bir çalışmanın, insanların kendi bildirimlerini ve zaman içindeki nihai sağlık sonuçlarını izlediğini belirtti; benzer kişilerin iki gruba yerleştirildiği ve bir grubun balık yağını alırken diğerinin almadığı bir kontrol çalışmasına kıyasla.
Freirich, “Sağlıklı katılımcıların nüfusu ve neden balık yağı almaya karar verdiklerini bilmiyoruz” dedi.
Kayıtlı bir diyetisyen, çoğu insanın omega 3'lerini somon, sardalya, ton balığı, öğütülmüş keten tohumu, chia tohumu, ceviz ve badem gibi gıda kaynaklarından almasını önerdi. (iStock)
“Belki de ailede kalp hastalığı öyküsü ya da kalp krizi geçirme riskine katkıda bulunan diğer yaşam tarzı özellikleri vardır.” atriyal fibrilasyon ve felç balık yağı takviyesinin dışında.”
Kayıtlı bir diyetisyen olan Freirich, çoğu insanın omega 3'lerini dışarıdan almasını tavsiye ettiğini söyledi. besin kaynakları somon, sardalya, ton balığı, öğütülmüş keten tohumu, chia tohumu, ceviz ve badem gibi.
Freirich'e göre yemek hazırlarken bir porsiyon kırmızı etin yağlı balıkla değiştirilmesi, doymuş yağ alımını azaltarak ve omega 3 alımını artırarak kalp sağlığını geliştirebilir.
Bir uzman, “Bazıları gereksiz olabileceğinden ve hatta kötü sağlık sonuçları riskinizi artırabileceğinden, takviye kullanımınızı her zaman tıbbi bakım sağlayıcılarınızla görüşün” dedi. (iStock)
“Yapımı Diyetinizde küçük değişiklikler zamanla genel kardiyovasküler riskinizi azaltmada büyük faydalar sağlayabilir” diye tavsiyede bulundu.
“Takviye kullanımınızı her zaman doktorunuzla tartışın. tıbbi bakım sağlayıcılarıBazıları gereksiz olabilir veya kötü sağlık sonuçlarına ilişkin riskinizi bile artırabilir.”
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
EntirelyNourished.com'da New York merkezli koruyucu kardiyoloji diyetisyeni Michelle Routhenstein, önceki araştırmaların yüksek dozda balık yağı takviyesi almanın, haftada dört ila beş kez düzenli olarak yağlı balık tüketirken, atriyal fibrilasyon riskini potansiyel olarak artırabileceğini gösterdiğini kabul etti. bu riski azaltabilir.
Balık yağının potansiyel faydalarını ve uygun dozajını belirlemek için uzmanlar, kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşmış kayıtlı bir diyetisyene danışılmasını önerdi. (iStock)
Çalışmada yer almayan Routhenstein, Haberler Digital'e şunları söyledi: “Balık yağı ve diğer birçok gıda ve takviye söz konusu olduğunda, daha fazla veya konsantre dozun mutlaka daha iyi olmadığını anlamamız gerekiyor.”
“Tüm balık yağı takviyelerinin eşit şekilde üretilmediğini belirtmek de önemlidir. Dozaj, kalite ve ilave bileşenler gibi faktörler kardiyovasküler sistemi etkileyebilir. sağlık sonuçları“
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Balık yağının potansiyel faydalarını ve uygun dozajını belirlemek için Routhenstein, kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşmış kayıtlı bir diyetisyene danışılmasını önerdi.
Haberler Digital, daha fazla ayrıntı için çalışma araştırmacılarına ulaştı ve birkaç balık yağı takviyesi üreticisinden bulgular hakkında yorum talep etti.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
Geçerli bir e.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.
Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.
Yeni bir çalışma, balık yağı takviyeleri almanın kalp krizi ve felç riskini artırabileceğini öne sürüyor.
Sağlıklı insanlar arasında balık yağının düzenli kullanımı Araştırmada ilk kez bu kişilerin kalp hastalıkları ve felç gelişimine daha duyarlı hale geldiği ortaya çıktı.
Ancak mevcut kalp hastalığı olanlar arasında balık yağı tüketiminin hastalığın ilerlemesini yavaşlattığı gösterildi. kalp-damar hastalığı ve ölüm riskini azaltın.
AKDENİZ, ZİHİN DİYETLERİNİN BEYİNDE ALZHEİMER BELİRTİLERİNİ AZALTTIĞI GÖSTERİLEN ÇALIŞMA BULGULARI
Araştırmacılar, Birleşik Krallık Biobank araştırmasındaki 415.000'den fazla katılımcının yaklaşık 12 yıllık verilerini analiz etti; Katılımcıların yaşları 40 ila 69 arasında değişiyordu.
Araştırmacılar, “Balık yağı takviyelerinin düzenli kullanımı, genel popülasyonda atriyal fibrilasyon ve felç için bir risk faktörü olabilir, ancak kardiyovasküler hastalığın atriyal fibrilasyondan önemli olumsuz kardiyovasküler olaylara ve atriyal fibrilasyondan ölüme ilerlemesi için faydalı olabilir.” BMJ'de (British Medical Journal) yayınlanan çalışmada yazdı.
Yeni bir çalışma, balık yağı takviyeleri almanın bazı kişilerde kalp krizi ve felç riskini artırabileceğini öne sürüyor. (iStock)
“Balık yağı takviyelerinin düzenli kullanımıyla kardiyovasküler hastalık olaylarının gelişimi ve prognozu için kesin mekanizmaları belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.”
Kardiyolog, çalışmanın 'belirsizliği' vurguladığını söylüyor
Araştırmada yer almayan Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nden kardiyolog Dr. Jim Liu, balık yağı veya omega 3 yağ asitlerinin kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olup olamayacağı konusunda çelişkili veriler olduğuna dikkat çekti. hastalık.
“Bu çalışma, onların dünya ile ilişkileri konusunda hala bazı belirsizliklerin olduğu yönündeki aynı duyguyu yansıtıyor gibi görünüyor. kalp sağlığı” diye Haberler Digital'e söyledi.“Bu, balık yağı ve kalp hastalığı söz konusu olduğunda hala araştırılması gereken çok şey olduğunu bize hatırlatan başka bir çalışma.”
“Benzer önceki çalışmalarBence bu çalışma, balık yağının herkes için evrensel olarak iyi ya da kötü olmadığını gösteriyor.”
ÇALIŞMA ÖNERİLERİ, PİŞİRMEDE ORTAK MALZEMELER DEMANS ÖLÜM RİSKİNİ AZALTABİLİR
Balık yağının yararlı ya da zararlı olup olmadığı, bireyin kalp krizi ya da atriyal fibrilasyon öyküsü gibi altta yatan spesifik sağlık koşullarına ve maddenin dozajı ve farklı formülasyonları gibi diğer faktörlere bağlı olduğunu söyledi.
Yeni bir çalışmanın yazarları, “Balık yağı takviyelerinin düzenli kullanımıyla kardiyovasküler hastalık olaylarının gelişimi ve prognozu için kesin mekanizmaları belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var” diye yazdı. (iStock)
Liu, “Önceki çalışmalar, belirli balık yağı formülasyonlarının, yüksek trigliseritleri olan ve daha önce kardiyovasküler olayları olan kişilerde kardiyovasküler olayları azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir” dedi.
“Genel olarak bu, balık yağı ve kalp hastalığı söz konusu olduğunda hala araştırılması gereken çok şey olduğunu bize hatırlatan başka bir çalışma.”
Diyetisyenler riskleri ve faydaları tartıyor
Charlotte, Kuzey Carolina'da kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı olan ve Lupus Diyetisyeni olarak çalışan Tanya Freirich de çalışmaya dahil olmadı ancak fikir verdi.
“Bu çalışmada, arasında biraz artan bir ilişki vardı. sağlıklı insanlar Balık yağı alan kişilerde atriyal fibrilasyon ve felç gelişirken, kardiyovasküler hastalık tanısı konulduktan sonra balık yağı alan kişilerde atriyal fibrilasyon ve felç ilişkisinde ve riskinde hafif bir azalma görüldü” dedi.
ÖFKE KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRABİLİYOR, ÇALIŞMA BULGUSUNA GÖRE: 'ARTERLERE KRONİK HAKARET'
“Genel olarak, ileriye dönük bir çalışma olduğu için bu sonuçlara biraz ihtiyatlı yaklaşmayı söyleyebilirim.”
Prospektif bir çalışmanın, insanların kendi bildirimlerini ve zaman içindeki nihai sağlık sonuçlarını izlediğini belirtti; benzer kişilerin iki gruba yerleştirildiği ve bir grubun balık yağını alırken diğerinin almadığı bir kontrol çalışmasına kıyasla.
Freirich, “Sağlıklı katılımcıların nüfusu ve neden balık yağı almaya karar verdiklerini bilmiyoruz” dedi.
Kayıtlı bir diyetisyen, çoğu insanın omega 3'lerini somon, sardalya, ton balığı, öğütülmüş keten tohumu, chia tohumu, ceviz ve badem gibi gıda kaynaklarından almasını önerdi. (iStock)
“Belki de ailede kalp hastalığı öyküsü ya da kalp krizi geçirme riskine katkıda bulunan diğer yaşam tarzı özellikleri vardır.” atriyal fibrilasyon ve felç balık yağı takviyesinin dışında.”
Kayıtlı bir diyetisyen olan Freirich, çoğu insanın omega 3'lerini dışarıdan almasını tavsiye ettiğini söyledi. besin kaynakları somon, sardalya, ton balığı, öğütülmüş keten tohumu, chia tohumu, ceviz ve badem gibi.
“Birçok insan diyetlerinde yeterli miktarda omega 3 yağ asidi alamıyor ve bu, protein ve lif kaynaklarından da faydalanırken aynı zamanda sağlıklı yağlar tüketmenin harika bir yolu olabilir” dedi.“Zamanla diyetinizde küçük değişiklikler yapmak, genel kardiyovasküler riskinizi azaltmada büyük faydalar sağlayabilir.”
Freirich'e göre yemek hazırlarken bir porsiyon kırmızı etin yağlı balıkla değiştirilmesi, doymuş yağ alımını azaltarak ve omega 3 alımını artırarak kalp sağlığını geliştirebilir.
Bir uzman, “Bazıları gereksiz olabileceğinden ve hatta kötü sağlık sonuçları riskinizi artırabileceğinden, takviye kullanımınızı her zaman tıbbi bakım sağlayıcılarınızla görüşün” dedi. (iStock)
“Yapımı Diyetinizde küçük değişiklikler zamanla genel kardiyovasküler riskinizi azaltmada büyük faydalar sağlayabilir” diye tavsiyede bulundu.
“Takviye kullanımınızı her zaman doktorunuzla tartışın. tıbbi bakım sağlayıcılarıBazıları gereksiz olabilir veya kötü sağlık sonuçlarına ilişkin riskinizi bile artırabilir.”
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
EntirelyNourished.com'da New York merkezli koruyucu kardiyoloji diyetisyeni Michelle Routhenstein, önceki araştırmaların yüksek dozda balık yağı takviyesi almanın, haftada dört ila beş kez düzenli olarak yağlı balık tüketirken, atriyal fibrilasyon riskini potansiyel olarak artırabileceğini gösterdiğini kabul etti. bu riski azaltabilir.
Balık yağının potansiyel faydalarını ve uygun dozajını belirlemek için uzmanlar, kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşmış kayıtlı bir diyetisyene danışılmasını önerdi. (iStock)
Çalışmada yer almayan Routhenstein, Haberler Digital'e şunları söyledi: “Balık yağı ve diğer birçok gıda ve takviye söz konusu olduğunda, daha fazla veya konsantre dozun mutlaka daha iyi olmadığını anlamamız gerekiyor.”
“Tüm balık yağı takviyelerinin eşit şekilde üretilmediğini belirtmek de önemlidir. Dozaj, kalite ve ilave bileşenler gibi faktörler kardiyovasküler sistemi etkileyebilir. sağlık sonuçları“
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Balık yağının potansiyel faydalarını ve uygun dozajını belirlemek için Routhenstein, kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşmış kayıtlı bir diyetisyene danışılmasını önerdi.
Haberler Digital, daha fazla ayrıntı için çalışma araştırmacılarına ulaştı ve birkaç balık yağı takviyesi üreticisinden bulgular hakkında yorum talep etti.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.