Aziz Patrick Günü'nde konserve sığır eti ve lahana bazı besinsel faydalar sağlayabilir

poem

New member
Aziz Patrick Günü tatil menüleri genellikle geleneksel konserve sığır eti ve lahana yemeğini içerir. Kalori ve yağ içeriğine rağmen bazı beslenme uzmanları bunun sağlık açısından bazı yararları olabileceğini söylüyor lezzetli yemek.

New York, Long Island'daki Northwell Health Cohen Çocuk Tıp Merkezi'nde kayıtlı diyetisyen ve pediatrik beslenme uzmanı Karina Chiddo, Fox'a şöyle konuştu: “Aziz Patrick Günü gibi herhangi bir özel yemek ve tatilde, bu lezzetli yemeklerden kendimizi mahrum etmemeliyiz.” Haber Dijital.

“Özel yemeklerin ölçülü tüketildiğinde sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olabileceğini aklımızda tutmalıyız” dedi.

İŞTE ABE LINCOLN, KONSERVE ET UZMANI, AROMALI AMERİKA'NIN ST. PATRİK GÜNÜ KUTLAMALARI

Geleneksel yemeğin temel taşı; İrlanda mirası – göğüs eti gibi tuzla sertleştirilmiş bir et parçası olan konserve sığır etidir.

Genellikle 17 Mart Aziz Patrick Günü'nde lahana ile servis edilir.



Lahana, havuç ve yavru Yukon Altın patatesli yağsız konserve sığır etinden oluşan, körpe ıspanak yapraklarından yapılmış bir yoncayla süslenmiş şenlikli bir Aziz Patrick Günü yemeği. Bir beslenme uzmanı, konserve sığır etinin porsiyon boyutunun yaklaşık 3 ons, yani bir deste kart boyutunda olduğunu söyledi. (iStock)


Chiddo, “Lahananın uygun fiyatlı bir sebze olarak bazı büyük faydaları var” diye belirtti.

“İyi bir C vitamini, manganez ve folik asit kaynağıdır ve bitki besinleri ve antioksidanlar için harikadır.”

Bu antioksidanlar, bağlantılı iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. kalp hastalığıdiyabet ve diğer kronik hastalıklar olduğunu ekledi.

CINCINNATI'NİN İLGİNÇ MUTFAK GELENEĞİ SKYLINE CHILI, NEFRET EDENLER VE BAĞIMLILAR ARASINDA DERİN BİR AYRIŞMAYA NEDEN OLUYOR

Chiddo'ya göre kırmızı lahana, kalp koruyucu antioksidanların düzeylerini de yükseltebilir ve başka faydaları da vardır.

“Lahana, özellikle kimchi veya lahana turşusu olarak fermente edildiğinde bağırsaklarımız için faydalı olabilir” dedi.

Chiddo, konserve sığır etinin harika bir protein, çinko ve B vitamini kaynağı olabileceğini, ancak porsiyonlarınıza dikkat etmenin önemli olduğunu tavsiye etti.




Bir uzman, konserve sığır etinin harika bir protein, çinko ve B vitamini kaynağı olabileceğini tavsiye etti; ancak porsiyonlarınıza dikkat etmeniz önemli. (iStock)


“Porsiyon boyutunun yaklaşık 3 ons, yani yaklaşık bir kart destesi boyutunda olduğunu unutmayın” dedi.

“Herhangi bir hayvansal protein gibi, doymuş yağlar da yüksek olabilir.”

Cleveland Clinic İnsan Beslenmesi Merkezi'nde kayıtlı diyetisyen olan Julia Zumpano da bu İrlanda geleneği hakkında yorum yaptı.

Lahananın C vitamini, K vitamini, polifenoller ve kükürt bileşikleri açısından zengin olduğunu, konserve sığır etinin ise B12 vitamini, demir, selenyum ve protein kaynağı olduğunu söyledi.

Konserve sığır eti ve lahana nasıl daha sağlıklı hale getirilir?


Zumpano, Aziz Patrick Günü'nde servis edilen geleneksel konserve sığır eti ve lahananın doymuş yağ ve sodyum açısından yüksek olabileceğini ancak bu seviyeleri azaltmanın yolları olduğunu belirtti. yemeği daha sağlıklı hale getir.

Haberler Digital'e “Yemek hazırlıyorsanız, yağsız bir sığır eti seçin ve tüm yağları kesin, eklenen sodyum miktarını sınırlayın ve havuç ve yaban havucu gibi ilave sebzeleri ekleyin” dedi.

ELMALAR VS. PORTAKAL: BU MEYVELERDEN HANGİSİ SİZİN İÇİN 'DAHA İYİ'?

Zumpano, lahananın geleneksel Aziz Patrick Günü ziyafetinde hazırlanma şekli nedeniyle yüksek miktarda sodyumun yanı sıra tereyağı veya et damlamasından elde edilen doymuş yağın da içerebileceği konusunda uyardı ve porsiyon boyutlarının sınırlandırılması önerisini ekledi.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Amerikan Kalp Derneği'nin web sitesinde yer alan bir rapora göre, genel olarak sağlık uzmanları, aterosklerotik kardiyovasküler hastalık riskinin daha yüksek olması nedeniyle kırmızı et ve işlenmiş et tüketiminin sınırlandırılmasını öneriyor.




Bir beslenme uzmanı, “Yemek hazırlıyorsanız, yağsız bir sığır eti seçin ve tüm yağı kesin, eklenen sodyum miktarını sınırlayın ve havuç ve yaban havucu gibi ilave sebzeleri ekleyin” tavsiyesinde bulundu. (iStock)


New York Brookville'deki Long Island Üniversitesi'nde kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı ve beslenme alanında yardımcı doçent olan Laura Feldman, Haberler Digital'e şöyle konuştu: “Konserve sığır eti ve lahananın en büyük besinsel dezavantajı, içerdiği tuz miktarıdır.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Tuzdan etkilenen bir kişiye porsiyonları küçük tutması tavsiye edilir. Ancak genel olarak sağlıklı diyetBir tatil yemeğinin etkisi minimum düzeyde olmalıdır.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.



Amy McGorry, Haberler Digital'e katkıda bulunan bir sağlık yazarıdır. Onu Twitter'da takip et @amymcgorry.