Korkunç “kırmızı şarap baş ağrısından” muzdarip olanlar için uzmanlar bunun neden oluştuğuna ve nasıl önlenebileceğine dair bazı bilgiler sunuyor.
Bayram tatili sezonu genellikle bir artış içerir. kırmızı şarap tüketimi Ancak uzmanlara göre, bazıları için bir veya iki kadehin tadını çıkarmak bile, genellikle bir bardak içecek içtikten 30 dakika ila üç saat sonra başlayan acı verici, zonklayıcı bir baş ağrısına neden olabiliyor.
Tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kırmızı şaraplarda bulunan bir flavanol baş ağrılarının ardındaki suçlu olabilir. Kaliforniya Üniversitesi, DavisGeçen ay Scientific Reports dergisinde yayınlandı.
EN İYİ ALIMLAR: SONBAHAR BAŞLARKEN UZMANLARDAN 5 UYGUN ŞARAP SEÇİMİ
Quercetin adı verilen flavanol üzümde ve diğer meyve ve sebzelerde bulunur.
Araştırmacılar, kırmızı şaraplarda beyaz şaraplara göre 10 kat daha yaygın olduğunu belirtti.
Davis Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, bazı insanların yaşadığı baş ağrılarının sorumlusu kırmızı şaraplarda bulunan bir flavanol olabilir. (iStock)
Tek başına sağlıklı bir antioksidan olarak kabul edilir ancak sorun, alkolle tüketilen.
UC Davis Bağcılık ve Enoloji Bölümü’nden emekli profesör olan şarap kimyacısı ve ilgili yazar Andrew Waterhouse, üniversiteden yapılan bir basın açıklamasında, “Kan dolaşımınıza girdiğinde, vücudunuz onu quercetin glukuronid adı verilen farklı bir forma dönüştürür” dedi.
Araştırmada bilim insanları flavonolün enzimler üzerindeki etkisini ölçmek için in vitro laboratuvar testleri kullandılar.
HAFTALIK ALKOL İÇMENİN 61 FARKLI HASTALIKLA BAĞLANTISI OLABİLİR, ÇALIŞMA BULGULARI
Quercetin’in alkolü metabolize eden ALDH2 enziminin fonksiyonunu bloke ettiğini buldular. Alkol metabolize edilmediğinde sistemde asetaldehit adı verilen bir toksin birikir.
UC Davis Bağcılık ve Enoloji Bölümü’nde doktora sonrası araştırmacı olan baş yazar Apramita Devi, yayında “Asetaldehit iyi bilinen bir toksin, tahriş edici ve inflamatuar maddedir” dedi.
“Araştırmacılar yüksek düzeyde asetaldehitin yüz kızarmasına, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabileceğini biliyor.”
Yeni bir çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, quercetin adı verilen flavanolün kırmızı şaraplarda beyaz şaraplara göre 10 kat daha yaygın olduğunu belirtti. (iStock)
Peki neden bazı insanlar baş ağrısı yaşarken diğerleri yaşamıyor?
Araştırmanın yazarlarından biri, migreni olan ya da migreni olan kişilerin baş ağrısına daha yatkın genel olarak kırmızı şarap içtikten sonra bunları yaşama olasılıkları daha yüksektir.
Açıklamada, bazı kişilerin quercetin tarafından daha kolay inhibe edilen enzimlere sahip olma ve dolayısıyla asetaldehit oluşumundan daha fazla etkilenme ihtimalinin bulunduğu belirtildi.
YENİ BİR ÇALIŞMA, HER GÜN BİRAZ ALKOL İÇMENİN DAHA FAZLA YAŞAMAYA YARDIMCI OLMADIĞINI GÖSTERİYOR
Farklı kırmızı şarapların da farklı etkileri olabileceğini belirttiler.
Waterhouse, açıklamada “Kuersetin üzümler tarafından güneş ışığına tepki olarak üretiliyor” dedi. “Napa Vadisi’nde kabernet için yaptıkları gibi salkımları açıkta üzüm yetiştirirseniz, çok daha yüksek düzeyde quercetin elde edersiniz. Bazı durumlarda bu, dört ila beş kat daha yüksek olabilir.”
Flavonol seviyeleri şarabın nasıl yapıldığına ve yıllandırma sürecine bağlı olarak da değişebilir.
Uzmanlar, migren geçiren veya genel olarak baş ağrısına daha duyarlı olan kişilerin, kırmızı şarap içtikten sonra migren yaşama olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor. (iStock)
Bu teoriyi doğrulamak için UC Davis araştırmacıları, daha fazla miktarda quercetin içeren kırmızı şarapların etkilerini çok az flavonol içeren şaraplarla karşılaştırmak için insan katılımcılarla bir klinik araştırma planlıyor.
Haberler Digital ek yorum almak için araştırmacılara ulaştı.
‘İLK 8’ GIDA ZORLUĞU: NE ANLAMI VE BESLENME İHTİYAÇLARININ YÖNLENDİRİLMESİ İÇİN UZMANLARIN İPUÇLARI
Birleşik Krallık’taki gıda intoleransı testi uzmanı YorkTest’in bilimsel yöneticisi Dr. Ellie Pierson, kırmızı şaraplarda bulunan histamin adı verilen bazı kimyasalların baş ağrısını tetikleyebileceğine inanıyor.
Haberler Digital’e yaptığı açıklamada Pierson, “Histamin bazı gıdalarda doğal olarak oluşan bir kimyasaldır” dedi.
“Eğer sonra yemek ya da içmek30 dakika içinde şişlik, kızarıklık, hapşırma veya bulantı fark ederseniz, bunun histamin intoleransı olabileceğini unutmayın.”
Bir bilimsel yönetici, kırmızı şaraplarda bulunan histamin adı verilen bazı kimyasalların baş ağrısını tetikleyebileceğini söyledi. (iStock)
Histamin hassasiyeti olanlarda sadece az miktarda kırmızı şarap tüketmenin mide bulantısı, boğaz kaşıntısı ve kızarma gibi akşamdan kalma semptomlarını tetikleyebileceği konusunda uyardı.
Tüm alkoller bir miktar histamin içerir, ancak kırmızı şarapta bunlar önemli ölçüde daha yüksektir.
Pierson, hassasiyeti olanların berrak ruhlara geçmeyi düşünebileceğini önerdi.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Uzmanlar ayrıca şarap kadehleri arasında bir bardak su içerek susuz kalmamayı da önerdi.
Haberler Digital’e “Birçok kişi, pek çok yiyeceğin histamin içerdiğinden ve reaksiyona neden olabileceğinden habersiz olabilir” dedi. “Bu nedenle, hangi gıdaların bir reaksiyonu tetiklediğini takip etmek için bir gıda günlüğü tutmak çok önemlidir; çünkü bu tür intolerans sıklıkla yanlış teşhis edilir ve genellikle mevsimsel veya mevsimsel hoşgörüsüzlükle karıştırılır. yiyecek alerjisi“
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Normalden daha kötü reaksiyon gösterenler için Pierson bir uzmana başvurmayı önerdi. sağlık çalışanı veya histamin intoleransları etrafında bir diyet planı oluşturmaya yardımcı olabilecek bir diyetisyen.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital’in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.
Bayram tatili sezonu genellikle bir artış içerir. kırmızı şarap tüketimi Ancak uzmanlara göre, bazıları için bir veya iki kadehin tadını çıkarmak bile, genellikle bir bardak içecek içtikten 30 dakika ila üç saat sonra başlayan acı verici, zonklayıcı bir baş ağrısına neden olabiliyor.
Tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kırmızı şaraplarda bulunan bir flavanol baş ağrılarının ardındaki suçlu olabilir. Kaliforniya Üniversitesi, DavisGeçen ay Scientific Reports dergisinde yayınlandı.
EN İYİ ALIMLAR: SONBAHAR BAŞLARKEN UZMANLARDAN 5 UYGUN ŞARAP SEÇİMİ
Quercetin adı verilen flavanol üzümde ve diğer meyve ve sebzelerde bulunur.
Araştırmacılar, kırmızı şaraplarda beyaz şaraplara göre 10 kat daha yaygın olduğunu belirtti.
Davis Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, bazı insanların yaşadığı baş ağrılarının sorumlusu kırmızı şaraplarda bulunan bir flavanol olabilir. (iStock)
Tek başına sağlıklı bir antioksidan olarak kabul edilir ancak sorun, alkolle tüketilen.
UC Davis Bağcılık ve Enoloji Bölümü’nden emekli profesör olan şarap kimyacısı ve ilgili yazar Andrew Waterhouse, üniversiteden yapılan bir basın açıklamasında, “Kan dolaşımınıza girdiğinde, vücudunuz onu quercetin glukuronid adı verilen farklı bir forma dönüştürür” dedi.
“Bu formda alkolün metabolizmasını bloke ediyor.”“Yüksek düzeyde asetaldehit yüz kızarmasına, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabilir.”
Araştırmada bilim insanları flavonolün enzimler üzerindeki etkisini ölçmek için in vitro laboratuvar testleri kullandılar.
HAFTALIK ALKOL İÇMENİN 61 FARKLI HASTALIKLA BAĞLANTISI OLABİLİR, ÇALIŞMA BULGULARI
Quercetin’in alkolü metabolize eden ALDH2 enziminin fonksiyonunu bloke ettiğini buldular. Alkol metabolize edilmediğinde sistemde asetaldehit adı verilen bir toksin birikir.
UC Davis Bağcılık ve Enoloji Bölümü’nde doktora sonrası araştırmacı olan baş yazar Apramita Devi, yayında “Asetaldehit iyi bilinen bir toksin, tahriş edici ve inflamatuar maddedir” dedi.
“Araştırmacılar yüksek düzeyde asetaldehitin yüz kızarmasına, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabileceğini biliyor.”
Yeni bir çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, quercetin adı verilen flavanolün kırmızı şaraplarda beyaz şaraplara göre 10 kat daha yaygın olduğunu belirtti. (iStock)
Peki neden bazı insanlar baş ağrısı yaşarken diğerleri yaşamıyor?
Araştırmanın yazarlarından biri, migreni olan ya da migreni olan kişilerin baş ağrısına daha yatkın genel olarak kırmızı şarap içtikten sonra bunları yaşama olasılıkları daha yüksektir.
Açıklamada, bazı kişilerin quercetin tarafından daha kolay inhibe edilen enzimlere sahip olma ve dolayısıyla asetaldehit oluşumundan daha fazla etkilenme ihtimalinin bulunduğu belirtildi.
YENİ BİR ÇALIŞMA, HER GÜN BİRAZ ALKOL İÇMENİN DAHA FAZLA YAŞAMAYA YARDIMCI OLMADIĞINI GÖSTERİYOR
Farklı kırmızı şarapların da farklı etkileri olabileceğini belirttiler.
Waterhouse, açıklamada “Kuersetin üzümler tarafından güneş ışığına tepki olarak üretiliyor” dedi. “Napa Vadisi’nde kabernet için yaptıkları gibi salkımları açıkta üzüm yetiştirirseniz, çok daha yüksek düzeyde quercetin elde edersiniz. Bazı durumlarda bu, dört ila beş kat daha yüksek olabilir.”
Flavonol seviyeleri şarabın nasıl yapıldığına ve yıllandırma sürecine bağlı olarak da değişebilir.
Uzmanlar, migren geçiren veya genel olarak baş ağrısına daha duyarlı olan kişilerin, kırmızı şarap içtikten sonra migren yaşama olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor. (iStock)
Bu teoriyi doğrulamak için UC Davis araştırmacıları, daha fazla miktarda quercetin içeren kırmızı şarapların etkilerini çok az flavonol içeren şaraplarla karşılaştırmak için insan katılımcılarla bir klinik araştırma planlıyor.
Haberler Digital ek yorum almak için araştırmacılara ulaştı.
‘İLK 8’ GIDA ZORLUĞU: NE ANLAMI VE BESLENME İHTİYAÇLARININ YÖNLENDİRİLMESİ İÇİN UZMANLARIN İPUÇLARI
Birleşik Krallık’taki gıda intoleransı testi uzmanı YorkTest’in bilimsel yöneticisi Dr. Ellie Pierson, kırmızı şaraplarda bulunan histamin adı verilen bazı kimyasalların baş ağrısını tetikleyebileceğine inanıyor.
Haberler Digital’e yaptığı açıklamada Pierson, “Histamin bazı gıdalarda doğal olarak oluşan bir kimyasaldır” dedi.
“Eğer sonra yemek ya da içmek30 dakika içinde şişlik, kızarıklık, hapşırma veya bulantı fark ederseniz, bunun histamin intoleransı olabileceğini unutmayın.”
Bir bilimsel yönetici, kırmızı şaraplarda bulunan histamin adı verilen bazı kimyasalların baş ağrısını tetikleyebileceğini söyledi. (iStock)
Histamin hassasiyeti olanlarda sadece az miktarda kırmızı şarap tüketmenin mide bulantısı, boğaz kaşıntısı ve kızarma gibi akşamdan kalma semptomlarını tetikleyebileceği konusunda uyardı.
Tüm alkoller bir miktar histamin içerir, ancak kırmızı şarapta bunlar önemli ölçüde daha yüksektir.
Pierson, hassasiyeti olanların berrak ruhlara geçmeyi düşünebileceğini önerdi.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Uzmanlar ayrıca şarap kadehleri arasında bir bardak su içerek susuz kalmamayı da önerdi.
Haberler Digital’e “Birçok kişi, pek çok yiyeceğin histamin içerdiğinden ve reaksiyona neden olabileceğinden habersiz olabilir” dedi. “Bu nedenle, hangi gıdaların bir reaksiyonu tetiklediğini takip etmek için bir gıda günlüğü tutmak çok önemlidir; çünkü bu tür intolerans sıklıkla yanlış teşhis edilir ve genellikle mevsimsel veya mevsimsel hoşgörüsüzlükle karıştırılır. yiyecek alerjisi“
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Normalden daha kötü reaksiyon gösterenler için Pierson bir uzmana başvurmayı önerdi. sağlık çalışanı veya histamin intoleransları etrafında bir diyet planı oluşturmaya yardımcı olabilecek bir diyetisyen.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital’in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.