Araştırmaya göre hizmet köpekleri TSSB'li gazilere 'önemli' faydalar sağlıyor

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Bu hikaye intiharı tartışıyor. Siz veya tanıdığınız birinin intihar düşüncesi varsa lütfen 988 veya 1-800-273-TALK (8255) numaralı telefondan İntihar ve Kriz Yaşam Hattı ile iletişime geçin.

Hizmet köpeklerinin ABD gazilerinin ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisi geniş çapta kabul görmüştür.

Şimdi, Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen ilk klinik araştırma, hizmet köpeklerini TSSB tanısı alan gazilerle eşleştirmenin semptomları nasıl iyileştirdiğini tam olarak inceledi.

FDA PANELİ, GAZİLERİN YÜKSEK UMUTLARINA RAĞMEN TSSB İÇİN MDMA DESTEKLİ TEDAVİLERİ REDDEDİYOR

Haziran ayının TSSB Farkındalık Ayı olması nedeniyle Arizona Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Florida merkezli ülkenin en büyük eğitimli hizmet köpeği sağlayıcısı K9s For Warriors ile üç ay boyunca 156'dan fazla askeri gazi üzerinde kendi raporlarına dayanarak araştırma yapmak üzere ortaklık kurdu. semptomlar ve doktorların değerlendirmeleri.

Türünün ülke çapındaki en büyük araştırması, 81 veterinerin hizmet köpeği ortaklıklarını, köpeksiz geleneksel bakım alanlarla karşılaştırmalı olarak analiz etti.

2004'ten 2016'ya kadar çavuş olan Deniz Piyadeleri gazisi Bill Lins, burada köpeği Link ile birlikte fotoğraflanıyor. Lins, askerlikten ayrıldıktan sonra travma sonrası stres bozukluğu ve travmatik beyin hasarı yaşadı. (Savaşçılar için K9'lar)

Çalışmada her katılımcının psikososyal işlevsellik, yaşam kalitesi ve sosyal sağlık dahil olmak üzere TSSB semptomlarına bakıldı.

Hizmet köpeği olan gazilerin, köpeği olmayan kontrol grubuyla karşılaştırıldığında, TSSB tanısı alma şansının %66 daha düşük olduğu bulundu.

Araştırmaya göre, bu katılımcılar aynı zamanda daha düşük kaygı ve depresyon düzeylerinin yanı sıra duygusal ve sosyal refahın birçok alanında iyileşmeler yaşadılar.

K9s for Warriors baş program sorumlusu Kevin Steele, bir basın açıklamasında hizmet köpeklerinin gaziler için “hayat kurtarıcı ve hayat değiştirici” olduğunu belirtti.

Bağlantılı Bill Lins

Köpeği Link ile fotoğraflanan eski denizci Bill Lins, Haberler Digital'e “Yardım istemek bir güç göstergesidir” dedi. (Savaşçılar için K9'lar)

“Bu köpekler savaşçılarımızın aileleri, arkadaşları ve topluluklarıyla daha iyi bağlantı kurmalarına ve daha önce mümkün olduğunu düşünmedikleri hayatı yaşamaya başlamalarına olanak sağladı” dedi. “Bu çalışmanın sonuçları, K9'da yaptığımız işin işe yaradığını da kanıtlıyor.”

Araştırmanın başyazarı Arizona Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Dr. Maggie O'Haire Haberler Digital'e şunları söyledi: “Görev köpeklerinin gaziler için, özellikle de TSSB için giderek daha popüler hale geldiğini düşünüyorum ve bence bir süreliğine bunu yapabiliriz. bunu anekdotlara veya duygusal sezgilere dayanarak destekleyin.”

SAVAŞ SONRASI İNTİHAR NEDENİYLE ASKERİ 'KARDEŞLERİNİ' KAYBEDEN VETERİNER ACİL DEĞİŞİM ÇAĞRISI: 'DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ'

“Fakat artık bu uygulama yaygınlaştığı için bilimsel temele dayalı kanıtlara ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz.” diye ekledi.

O'Haire, bazı klinisyenlerin bu tedavi yöntemini desteklemek için kendilerini “yetersiz” hissettiklerini, bu nedenle kanıtların bu kadar önemli olduğunu öne sürdü.

gazisinin önünde oturan bir köpek

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen ilk klinik araştırma, hizmet köpeklerini TSSB tanısı alan gazilerle eşleştirmenin, bundan muzdarip olanların semptomlarını nasıl iyileştirdiğini inceledi. (iStock)

“Etkinliğini artırabilir, yan etkileri azaltabilir ve hem kişi hem de hayvan için daha iyi hale getirebiliriz” dedi.

“Ve bunu, nasıl çalıştığına dair sistematik veri toplayarak yapıyoruz.”

TSSB FARKINDALIK GÜNÜNDE, DAHA İYİ UYKU ARAYAN GAZİLER VE ASKERİ MEMURLAR İÇİN ÖNEMLİ YARDIM

Ortak yazar, çalışmaya katılan her gazinin “inanılmaz bir hayatta kalma hikayesine” sahip olduğunu belirtti.

“Bir gaziden şunu duymak benim için alışılmadık bir durum değil: 'Hizmet köpeğim olmasaydı hayatta olmazdım'” dedi.

“Bir gaziden şunu duymak benim için alışılmadık bir durum değil: 'Yardım köpeğim olmasaydı hayatta olmazdım.'”
“Gazilerin zor durumda olduğunu biliyoruz. Yüksek oranda kaygı, depresyon ve hatta intiharla karşı karşıyalar. Ve kanıta dayalı bakımın yanı sıra hizmet köpekleri de aradıklarını görüyoruz.”

NIH araştırmasına göre, 11 Eylül sonrası hizmette olan askeri üyelerin ve gazilerin tahminen %23'ünde TSSB var. Gazilerin intihar nedeniyle ölme olasılığı da gazi olmayanlara göre daha yüksektir.

Bir emektarın başarı öyküsü

2004'ten 2016'ya kadar çavuş olan Deniz Piyadeleri gazisi Bill Lins, hizmetten ayrıldıktan sonra zihinsel sağlık sorunları, travma sonrası stres bozukluğu ve travmatik beyin hasarıyla mücadele etti.

HER EYALETTE BİR MARATON: DONANMA VETERİNER VE ESKİ NYPD POLİS KÂR AMAÇLI KURULUŞA YARDIMCI OLMAK İÇİN BİZE KOŞUYOR

Şu anda bir akıl sağlığı terapisti olan Lins, NIH hizmet köpeği araştırmasının danışma panelinde yer aldı. Haberler Digital'e bir zamanlar diğer birçok gaziyle aynı karanlık yerde olduğunu söyledi.

“Çok eksik bir ebeveyndim” dedi. “Hareketleri gerçekleştirmek için kendimi zorlayabilirdim ama çok mesafeliydim.”

Bağlantılı Bill Lins

Bill Lins, Link'le birlikte Washington DC'deki ABD Kongre Binası önünde görülüyor. Bugün bir akıl sağlığı terapisti olan Lins, NIH hizmet köpeği araştırmasının danışma panelinde yer aldı. (Savaşçılar için K9'lar)

“Çocuklarımı sevdiğimi biliyordum ama bunu hissedemedim ve bu gerçekten yanlış hissettirdi” diye devam etti.

“Gerçekten utanç verici hissettim. Ve bu [what] belki daha büyük bir şeyin döndüğünü vurguladı.”

Lins, Deniz Piyadeleri'nden ayrıldıktan sonra “kimliğin olmamasının” içki içmek ve gereksiz riskler almak gibi diğer bazı kötü alışkanlıklarla beslendiğini düşünüyordu.

“Bir iş bulmak ve baba olmak için dünyaya geri gönderildim” dedi. “Zordu.”

GÜRCİSTAN POLİS ÇAVUŞU K9 YARDIMCISI'NIN 'İNANILMAZ' YETENEKLERİNİ KİTAPTA SÖYLEDİ: ONU 'DAHA İYİ BİR İNSAN' YAPTIK

Lins'in karısı sonuçta boşanma davası açtı. “Bir nevi yüzüyordum ve nereye gideceğime dair hiçbir fikrim yoktu” dedi.

Lins, kendisine “hafiflik” veren bir hizmet köpeği olan başka bir tecrübeli arkadaşını görünce, kendine bir refakatçi aramaya karar verdi.

“Benimle eşleşmek için bu kadar mükemmel bir hayvanı nasıl seçtiklerini bilmiyorum.”
Usta oyuncu sonunda K9s for Warriors'dan haber aldı ve onu Ağustos 2022'de hizmet köpeği Link'in yanına yerleştirdi.

“Benimle eşleşmek için bu kadar mükemmel bir hayvanı nasıl seçtiklerini bilmiyorum” dedi.

“Onu havuza götürdüm ve koşarken güldüğümü hatırlıyorum. Ve 'En son ne zaman gerçekten güldüğümü hatırlamıyorum' diye düşündüm.”

Lins, 72 kiloluk bir laboratuvar karışımı olan Link'i “harika huylu, olağanüstü bir hayvan” olarak tanımladı.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Lins, “Etrafındaki herkesi mutlu etmekten başka bir şey istemiyor” dedi. “Bu onun hayatının misyonu.”

“O benim dünyamda 180'lik bir başarı elde etti ve çocuklarımın hepsi onun burada olmasından dolayı çok müteşekkir” diye ekledi. “Bütün ailem onu seviyor. O sadece mutluluk dağıtıyor ve karşılığında hiçbir şey beklemiyor.”

Bağlantılı Bill Lins

Köpeği Link ile fotoğraflanan Bill Lins, “Benim dünyamda 180 yaptı” dedi. “Bütün ailem onu seviyor. O sadece mutluluk dağıtıyor ve karşılığında hiçbir şey beklemiyor.” (Savaşçılar için K9'lar)

Lins, bir hizmet köpeğine sahip olmanın “endişelendiğiniz şeylerden” uzaklaşmanızı sağladığını söyledi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Bağ o kadar güçlü ki kendimden çok onun için endişeleniyorum” dedi. “Ben burada kalmak yerine orada kalacağım [getting] Kendi düşüncelerimde kayboldum.”

Yardım arayan diğer gaziler için Lins, işler zorlaştığında rahatlık kaynağı olarak bir hizmet köpeği bulundurmayı önerdi.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health

“O her zaman oradadır. Asla yargılayıcı değildir” dedi. “İstediğim her duyguya sahip olabilirim. Kabuslar görebilir ve üzülebilirim. Ve onun yanında utanılacak bir şey yok. Bir şeyleri saklamam gerekmiyor.”

Şöyle ekledi, “Ben nasıl orada olup onunla ilgilenmek istiyorsam, o da sezgisel olarak orada olmayı ve benimle ilgilenmeyi istiyor.”