Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
Geçerli bir e.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.
Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.
Bebeklik döneminden başlayarak 5 yaşına kadar bebeklere fıstık ezmesi verilmesinin etkili olduğu kanıtlanmıştır. alerjileri azaltmak King's College London'ın yeni bir araştırmasına göre ergenlik döneminde.
Salı günü NEJM Evidence dergisinde yayınlanan LEAP-Trio çalışması, erken yaşta yer fıstığı tüketen çocukların 13 yaşına kadar yer fıstığı alerjisi geliştirme olasılığının %71 daha az olduğunu gösterdi.
Bu, Yer Fıstığı Alerjisini Erken Öğrenmek (LEAP) klinik çalışmasının devamıydı. Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) her iki çalışmaya da sponsor oldu ve ortak fon sağladı.
PEDİATRİK İMMÜNOLOĞA GÖRE YER FISTIĞI ALERJİSİ HAKKINDA 10 ŞAŞIRTICI GERÇEK
Orijinal denemede katılımcıların yarısından fıstık tüket bebeklik döneminden 5 yaşına kadar düzenli olarak tüketilirken, diğer yarısından bu dönemde yiyeceklerden kaçınmaları istendi.
Araştırmacılar, fıstıkla erken tanışmanın 5 yaşında fıstık alerjisi riskini %81 oranında azalttığını buldu.
Yeni bir araştırmaya göre, bebeklere fıstık ezmesi yedirmenin ergenlik döneminde alerjileri azaltmada etkili olduğu ortaya çıktı. (iStock)
Bu son deneme, orijinal çalışmadaki ortalama 13 yaşında olan 508 katılımcıyı içeriyordu.
Alerjik reaksiyonları ölçmek için çocuklara “dikkatle kontrol edilen bir ortamda” yer fıstığı verildi.
Yaşamlarının ilk beş yılında yer fıstığından kaçınan çocuklarda yer fıstığı alerjisi “önemli ölçüde daha yaygındı”.
BEBEK ÖLÜMLERİNİN YÜZDE 70'İNİN BİRLİKTE UYMA NEDENİYLE OLDUĞUNDAN, BEBEK UYKUSUNUN TEHLİKELERİ YENİ ÇALIŞMADA ORTAYA ÇIKTI
Çalışma yazarları, “Düzenli, erken yer fıstığı tüketimi, ergenlik döneminde yer fıstığı alerjisi riskini, yer fıstığından erken kaçınmaya kıyasla %71 oranında azalttı” diye yazdı.
Bu etki, çocukların fıstıkları düzenli olarak yemiş olmalarına ya da yıllarca fıstıklardan uzak durmalarına bakılmaksızın devam etti.
FDA, YER FISTIĞI, SÜT ÜRÜNLERİ VE DİĞER GIDALARA GÖRE REAKSİYONLARIN ŞİDDETİNİ AZALTMAK İÇİN ALERJİ İLACINI ONAYLADI
“Bu çalışmanın temel bulgusu, yaşamın ilk yılının başlarında başlayan erken yer fıstığı tüketiminin, beş yaşını geçtikten sonra yer fıstığı tüketimine devam edilmese bile ergenlik dönemine kadar yer fıstığı alerjisine karşı uzun vadeli koruma sağlamasıdır. ” Araştırmanın baş araştırmacısı ve King's College London'da profesör olan Gideon Lack, Haberler Digital'e söyledi.
Araştırmacılar, erken yaşlarda yer fıstığı tüketen çocukların 13 yaşına kadar yer fıstığı alerjisi geliştirme olasılığının %71 daha az olduğunu buldu. (iStock)
“Bu, yer fıstığı alerjisine karşı koruyucu bir strateji olarak uzun vadeli oral toleransı belirleyen ilk çalışmadır.”
Yer fıstığı alerjisini önlemek için, genç bebekler Araştırmacılar, 4 aylıktan itibaren, yaşamın ilk dört ila beş yılı boyunca, fıstık pufları veya fıstık ezmesi şeklinde yer fıstığının “düzenli ve sık” (haftada en az üç kez) verilmesi gerektiğini önerdi.
GLÜTENSİZ YAŞAM TARZI: mitleri çürütmek ve beslenmenin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek
Lack, “Tamamen şaşırmadım ama yine de erken yer fıstığı tüketiminin yer fıstığı alerjisini ergenlik çağına kadar önleyen güçlü koruyucu etkisinden etkilendim” dedi.
“Bu, yaşam boyu hoşgörünün sağlanmış olabileceğini gösteriyor.”
Haberler Digital'e kayıtlı bir diyetisyen, “Bebekler için güvenli yer fıstığı gıdalarının erken dönemde tanıtılmasının, yer fıstığı alerjilerini önlemeye yardımcı olduğu kanıtlandı, özellikle de yer fıstığı alerjisi riski taşıyan bebeklerde değil.” (iStock)
Sherry Coleman Collins, gıda alerjisi diyetisyeni Marietta, Gürcistanaraştırmaya dahil değildi ancak konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bebekler için güvenli yer fıstığı gıdalarının erken dönemde tanıtılmasının, özellikle yer fıstığı alerjisi riski taşıyan bebeklerde, ancak yalnızca bunlarla sınırlı olmamak üzere, yer fıstığı alerjilerini önlemeye yardımcı olduğu kanıtlandı” dedi.
Collins şöyle devam etti: “Bu çalışmada, bebeklik döneminde yer fıstığı yiyen çocukların yer fıstığı yemeyi bir süreliğine bıraksalar bile yer fıstığı alerjisine karşı hala korunduklarını buldular.”
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Collins'e göre bu, bebeklik döneminde geliştirilen gıdalara karşı toleransın ergenlik dönemine kadar uzayabileceği fikrini destekliyor.
“Orta derecede olan bebekler şiddetli egzama ve/veya yumurta alerjisi olan kişiler, yer fıstığı alerjilerinin önlenmesine yardımcı olmak için yer fıstığı gıdalarının erken tanıtılmasını tartışmalı çünkü bunlar en yüksek risk altındadır” tavsiyesinde bulundu.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Çalışmanın bir zayıflığı, şiddetli egzaması veya tavuk yumurtası alerjisi olan yüksek riskli bebek popülasyonunda gerçekleştirilmiş olmasıdır” dedi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
“Ancak, orijinal LEAP çalışmasının bulguları artık diğer düşük riskli normal popülasyonlarda da tekrarlandı ve bu nedenle genel popülasyona uygulanabilir.”
Araştırmacılar, bu bulguların muhtemelen diğer gıda alerjisi türleri için de etkili olabileceğini söyledi.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.
Geçerli bir e.
E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.
Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.
Bebeklik döneminden başlayarak 5 yaşına kadar bebeklere fıstık ezmesi verilmesinin etkili olduğu kanıtlanmıştır. alerjileri azaltmak King's College London'ın yeni bir araştırmasına göre ergenlik döneminde.
Salı günü NEJM Evidence dergisinde yayınlanan LEAP-Trio çalışması, erken yaşta yer fıstığı tüketen çocukların 13 yaşına kadar yer fıstığı alerjisi geliştirme olasılığının %71 daha az olduğunu gösterdi.
Bu, Yer Fıstığı Alerjisini Erken Öğrenmek (LEAP) klinik çalışmasının devamıydı. Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) her iki çalışmaya da sponsor oldu ve ortak fon sağladı.
PEDİATRİK İMMÜNOLOĞA GÖRE YER FISTIĞI ALERJİSİ HAKKINDA 10 ŞAŞIRTICI GERÇEK
Orijinal denemede katılımcıların yarısından fıstık tüket bebeklik döneminden 5 yaşına kadar düzenli olarak tüketilirken, diğer yarısından bu dönemde yiyeceklerden kaçınmaları istendi.
Araştırmacılar, fıstıkla erken tanışmanın 5 yaşında fıstık alerjisi riskini %81 oranında azalttığını buldu.
Yeni bir araştırmaya göre, bebeklere fıstık ezmesi yedirmenin ergenlik döneminde alerjileri azaltmada etkili olduğu ortaya çıktı. (iStock)
Bu son deneme, orijinal çalışmadaki ortalama 13 yaşında olan 508 katılımcıyı içeriyordu.
Alerjik reaksiyonları ölçmek için çocuklara “dikkatle kontrol edilen bir ortamda” yer fıstığı verildi.
Yaşamlarının ilk beş yılında yer fıstığından kaçınan çocuklarda yer fıstığı alerjisi “önemli ölçüde daha yaygındı”.
BEBEK ÖLÜMLERİNİN YÜZDE 70'İNİN BİRLİKTE UYMA NEDENİYLE OLDUĞUNDAN, BEBEK UYKUSUNUN TEHLİKELERİ YENİ ÇALIŞMADA ORTAYA ÇIKTI
Çalışma yazarları, “Düzenli, erken yer fıstığı tüketimi, ergenlik döneminde yer fıstığı alerjisi riskini, yer fıstığından erken kaçınmaya kıyasla %71 oranında azalttı” diye yazdı.
Bu etki, çocukların fıstıkları düzenli olarak yemiş olmalarına ya da yıllarca fıstıklardan uzak durmalarına bakılmaksızın devam etti.
FDA, YER FISTIĞI, SÜT ÜRÜNLERİ VE DİĞER GIDALARA GÖRE REAKSİYONLARIN ŞİDDETİNİ AZALTMAK İÇİN ALERJİ İLACINI ONAYLADI
“Bu çalışmanın temel bulgusu, yaşamın ilk yılının başlarında başlayan erken yer fıstığı tüketiminin, beş yaşını geçtikten sonra yer fıstığı tüketimine devam edilmese bile ergenlik dönemine kadar yer fıstığı alerjisine karşı uzun vadeli koruma sağlamasıdır. ” Araştırmanın baş araştırmacısı ve King's College London'da profesör olan Gideon Lack, Haberler Digital'e söyledi.
Araştırmacılar, erken yaşlarda yer fıstığı tüketen çocukların 13 yaşına kadar yer fıstığı alerjisi geliştirme olasılığının %71 daha az olduğunu buldu. (iStock)
“Bu, yer fıstığı alerjisine karşı koruyucu bir strateji olarak uzun vadeli oral toleransı belirleyen ilk çalışmadır.”
Yer fıstığı alerjisini önlemek için, genç bebekler Araştırmacılar, 4 aylıktan itibaren, yaşamın ilk dört ila beş yılı boyunca, fıstık pufları veya fıstık ezmesi şeklinde yer fıstığının “düzenli ve sık” (haftada en az üç kez) verilmesi gerektiğini önerdi.
GLÜTENSİZ YAŞAM TARZI: mitleri çürütmek ve beslenmenin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek
Lack, “Tamamen şaşırmadım ama yine de erken yer fıstığı tüketiminin yer fıstığı alerjisini ergenlik çağına kadar önleyen güçlü koruyucu etkisinden etkilendim” dedi.
“Bu, yaşam boyu hoşgörünün sağlanmış olabileceğini gösteriyor.”
Haberler Digital'e kayıtlı bir diyetisyen, “Bebekler için güvenli yer fıstığı gıdalarının erken dönemde tanıtılmasının, yer fıstığı alerjilerini önlemeye yardımcı olduğu kanıtlandı, özellikle de yer fıstığı alerjisi riski taşıyan bebeklerde değil.” (iStock)
Sherry Coleman Collins, gıda alerjisi diyetisyeni Marietta, Gürcistanaraştırmaya dahil değildi ancak konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bebekler için güvenli yer fıstığı gıdalarının erken dönemde tanıtılmasının, özellikle yer fıstığı alerjisi riski taşıyan bebeklerde, ancak yalnızca bunlarla sınırlı olmamak üzere, yer fıstığı alerjilerini önlemeye yardımcı olduğu kanıtlandı” dedi.
Collins şöyle devam etti: “Bu çalışmada, bebeklik döneminde yer fıstığı yiyen çocukların yer fıstığı yemeyi bir süreliğine bıraksalar bile yer fıstığı alerjisine karşı hala korunduklarını buldular.”
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Collins'e göre bu, bebeklik döneminde geliştirilen gıdalara karşı toleransın ergenlik dönemine kadar uzayabileceği fikrini destekliyor.
“Orta derecede olan bebekler şiddetli egzama ve/veya yumurta alerjisi olan kişiler, yer fıstığı alerjilerinin önlenmesine yardımcı olmak için yer fıstığı gıdalarının erken tanıtılmasını tartışmalı çünkü bunlar en yüksek risk altındadır” tavsiyesinde bulundu.
Çalışma Lack, bazı sınırlamaların olduğunu kabul etti.“Orta ila şiddetli egzama ve/veya yumurta alerjisi olan bebekler, alerjiyi önlemeye yardımcı olmak için yer fıstığı gıdalarına erken başlamayı tartışmalıdır.”
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Çalışmanın bir zayıflığı, şiddetli egzaması veya tavuk yumurtası alerjisi olan yüksek riskli bebek popülasyonunda gerçekleştirilmiş olmasıdır” dedi.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
“Ancak, orijinal LEAP çalışmasının bulguları artık diğer düşük riskli normal popülasyonlarda da tekrarlandı ve bu nedenle genel popülasyona uygulanabilir.”
Araştırmacılar, bu bulguların muhtemelen diğer gıda alerjisi türleri için de etkili olabileceğini söyledi.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.