Araştırmaya göre ABD’li yetişkinler için atıştırmalıklar tek bir öğünden daha fazla kalori içeriyor

poem

New member
ABD’li yetişkinlerin tükettiği kalorinin neredeyse dörtte biri atıştırmalıklardan geliyorPLOS Global Halk Sağlığı’nda yayınlanan yeni bir araştırmaya göre.

Çalışmada, Amerikalıların her gün ortalama 400 ila 500 kalorilik atıştırmalıklar tükettiği ve bunların genellikle protein, vitamin ve minerallerden yoksun olduğu ortaya çıktı.

Bu, 300 ila 400 kalorilik ortalama kahvaltıdan daha fazla.

Atıştırmalıklar ayrıca çoğu yetişkinin tükettiği günlük ilave şekerin yaklaşık üçte birini oluşturur.

ÇALIŞMA ÖNERİLERİNE GÖRE, ‘HAFİF KİMYASALLAR’ İÇEREN ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR SİGARA VE UYUŞTURUCU KADAR BAĞIMLILIK OLABİLİR

Araştırmacılar Ohio Eyalet Üniversitesi (OSU), OSU basın bültenine göre 2005 ile 2016 yılları arasında 30 yaş üstü 23.708 yetişkinin yeme alışkanlıkları hakkında bilgi toplayan Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Araştırması’ndan elde edilen verileri analiz etti.

OSU Sağlık ve Rehabilitasyon Bilimleri Fakültesi’nde tıbbi diyetetik profesörü olan kıdemli araştırma yazarı Christopher Taylor, Haberler Digital’e şunları söyledi: “İnsanların öğünlerde ne tükettiğine odaklanıldığında, atıştırmalıklar her yerde bulunur ve genel alımlara gizlice katkıda bulunur.” e-posta.



PLOS Küresel Halk Sağlığı’nda yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, ABD’li yetişkinlerin tükettiği kalorilerin neredeyse dörtte biri atıştırmalıklardan geliyor. (iStock)


Araştırmacıya göre bunun nedeni büyük ölçüde atıştırmalıkların daha spontane olmasıdır.

Taylor, “Atıştırmalık seçimleri genellikle yemekte ne yiyeceğimizi planladığımız gibi planlanmıyor” dedi.

ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE POPÜLER BİR MEYVEYİ YEMEK DEMANS GELİŞME OLASILIĞINIZI AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Genel olarak atıştırmalıklar yetişkinlerin toplam kalori tüketiminin %19,5 ila %22,4’ünü oluşturuyordu.

En yaygın atıştırmalıklar yüksek oranda hazır gıdalardı. yağlar ve karbonhidratlar – Bunu tatlılar, alkollü veya şekerli içecekler, protein, süt ve süt ürünleri ile meyveler ve tahıllar takip ediyor. Sebzeler şimdiye kadar atıştırmalıkların en küçük kısmını oluşturuyordu.

Meyve ve sebzeler toplam atıştırma kalorisinin yalnızca %5’ini oluşturuyor.

“Bir atıştırmalığa sayılmazmış gibi davranmak kolaydır, ancak ona bir mini öğün gibi davranmak önemlidir.”
Kan şekeri seviyelerine göre katılımcılar dört gruba ayrıldı: diyabet olmayanlar, prediyabetliler, kontrollü diyabet ve kötü kontrol edilen diyabet.

Yetişkinler ile 2 tip diyabet Hastalığı kontrol etmeye çalışan kişiler, diyabeti olmayan veya diyabet öncesi olanlara kıyasla daha az şekerli yiyecek yediklerini ve genel olarak daha az atıştırma yaptıklarını bildirdi.

Taylor, “Diyabetlilerin ilave şeker alımları daha düşük orandaydı, bu da diyabet eğitiminde tekrarlanan bir konu” dedi.


Kereviz ve havuç atıştırmalık


Araştırmacılar, meyve ve sebzelerin, incelenen kişiler arasında toplam atıştırma kalorisinin yalnızca %5’ini oluşturduğunu buldu. (iStock)


Çalışmanın bazı sınırlamaları vardı.

Taylor, Haberler Digital’e şöyle konuştu: “Dahil edilen çok sayıda birey, diyet alımlarına ilişkin daha geniş bir resim sunsa da, bu anlık görüntü onların olağan alım miktarlarını yansıtmıyor.”

“Ancak rapor edilen alım günü için, rapor edilen öğünlerden gelenlerle karşılaştırıldığında atıştırma durumlarındaki alımları gözden geçirmemize olanak sağlıyor.”

KALP KRİZİNDEN KORUNMAK MI İSTİYORSUNUZ? KARDİYOLOGLARA GÖRE BUNLAR EN İYİ VE EN KÖTÜ BESİNLER

Tanya Freirich, kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı Charlotte, Kuzey Karolinaaraştırmaya katılmadı ancak bulgular hakkında yorum yaptı.

Haberler Digital’e şunları söyledi: “Çalışmaya dahil olan çok sayıda insan olmasına rağmen, yalnızca bir günlük diyet hatırlaması kullanıldı.”

“Birçok insan her gün aynı şeyi yemiyor, bu nedenle daha fazla diyet hatırlama günü görmek yardımcı olabilir – ancak bu yine de nasıl yediğimizi düşünmek için harika bir başlangıç noktası.”

Akıllı atıştırmalığın önemi


İnsanlar genellikle yapacakları şey üzerinde daha fazla düşünür ve plan yaparlar. yemek için yemekÇalışma, gün boyunca yapılan tüm yiyecek seçimlerinin bir araya gelerek genel bir tablo oluşturduğunu vurguluyor.

Frierich, “Bir atıştırmalığa sayılmazmış gibi davranmak kolaydır, ancak ona küçük bir öğün gibi davranmak önemlidir” dedi.


Buzdolabında bir şey arayan genç bir kadın


Yeni bir çalışmanın baş araştırmacısı, “Atıştırmalık seçimleri genellikle yemekte ne yiyeceğimizi planladığımız şekilde planlanmıyor” dedi. (iStock)


Diyetisyen, bir atıştırmalık seçerken insanlara üç makrobesin kombinasyonunu seçmelerini öneriyor: sağlıklı yağlar, karbonhidratlar ve protein.

“Sadece bir parça meyve yemek yerine, meyve ve kuruyemişlerin tadını çıkarın – ya da sadece cips yerine, atıştırmalık olarak tortilla cipsi ve guacamole’nin tadını çıkarın” diye önerdi.

“Atıştırmalıklarınız, öğünler arasında kendinizi enerjik ve odaklanmış hissetmeniz ile kan şekerinizin hızla yükselmesine ve düşmesine yol açan boş kalorileri tüketmeniz arasındaki fark olabilir.”
Frierich, atıştırma sırasında uyulması gereken bir diğer genel kuralın da mümkün olduğu kadar çok sayıda işlenmemiş bileşeni hedeflemek olduğunu tavsiye etti.

“Örneğin taze bir sebze (dilimlenmiş salatalık, havuç) sebze cipsinden çok daha iyidir.”

“Seçmek işlenmemiş gıdalar Daha fazla işlenmiş gıdalar (cips, kurabiye, şeker, gazlı içecekler) yerine (taze meyveler, sebzeler, kuruyemişler, tohumlar, tam tahıllı krakerler veya ekmekler), öğünlerinizin ve atıştırmalıklarınızın besin değerini arttırmanın harika bir yoludur” diye ekledi.


Sağlıklı atıştırmalık


Bir atıştırmalık seçerken diyetisyen üç makro besin öğesinin herhangi bir kombinasyonunu önerdi: sağlıklı yağlar, karbonhidratlar ve protein. (iStock)


Atıştırmalıklarda porsiyon büyüklüğü de önemlidir.

Frierich, “Yiyecekleri kaptan çıkarmanızı ve kendinize bir tabakta servis etmenizi öneririm” dedi. “Bu, akılsızca yemek yemek yerine porsiyonunuza dikkat etmenin harika bir yoludur.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

“Atıştırmalıklarınız, öğünler arasında kendinizi enerjik ve odaklanmış hissetmek ile kan şekerinin hızla yükselmesine ve çökmesine neden olan boş kalorileri tüketmek arasındaki fark olabilir” diye ekledi.

Çalışma yazarı Taylor ayrıca atıştırma zamanlarında “daha anlayışlı seçimler” yapmanın önemini vurguladı.

“Bunu yeme, şunu ye”ye odaklanmak yerine, tüm yeme durumlarında dengeli bir güne odaklanmayı önerdi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Taylor şunları ekledi: “Bu, üretimde esneklik sağlar. sağlıklı seçim ve genel beslenme ihtiyaçlarınızı karşılıyor.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.



Melissa Rudy, Haberler Digital’in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir.