Araştırmalar, direnç eğitiminin Alzheimer hastalığı semptomlarını hafifletebileceğini gösteriyor

poem

New member
Araştırmacılar, direnç eğitimi ve fiziksel egzersizin Alzheimer hastalığının semptomlarını hafifletmede rol oynadığını öne sürüyor.

Frontiers in Neuroscience dergisinde yayınlanan bir makale, yararlı etkilerinin “tamamlayıcı bir tedavi” olarak hizmet ettiğini söyledi.

Çalışmanın São Paulo Federal Üniversitesi ve São Paulo Üniversitesi’nden Brezilyalı yazarları, beyinde beta-amiloid plaklarının birikmesinden sorumlu bir mutasyona sahip transgenik farelerle deneyler yaptılar ve dört haftalık eğitimden sonra beyin dokularının bir azalma gösterdiğini buldular. beta-amiloid plakların oluşumunda.

Alzheimer hastalığı, kısmen beyin fonksiyonlarında sorunlara yol açabilen amiloid plaklarla karakterize edilir.

FDA, ALZHEIMER HASTALIĞI İLACI LEQEMBI’YE TAM ONAY VERDİ, MEDICARE KAPSAMINDA OLACAK



São Paulo Üniversitesi, Brezilya’nın São Paulo kentinde 15 Kasım 2015 tarihinde Brezilya’nın en prestijli üniversitesidir. (Getty Images aracılığıyla Frédéric Soltan/Corbis)


Alzheimer Derneği’ne göre, sinir hücreleri arasındaki dokuda bulunan amiloid plaklar, nöronların ve diğer hücrelerin dejenere olan bitleriyle birlikte beta amiloid adı verilen bir proteinin olağandışı kümeleridir. Beta-amiloidin, sinir hücrelerini çevreleyen yağ zarında bulunan daha büyük bir proteinden geldiğini söylüyor.

Ek olarak, antrenmanın insanlarda kortizole eşdeğer bir hormon olan kortikosteronun plazma seviyelerini normalleştirdiğini bulmuşlardır. Artan kortizol daha önce daha hızlı bilişsel gerileme ile ilişkilendirilmişti.

Makalenin ilk yazarı Henrique Correia Campos, São Paulo Araştırma Vakfı’na “Bu, fiziksel aktivitenin hastalığın klinik semptomlarına neden olan nöropatolojik değişiklikleri tersine çevirebileceğini doğruluyor” dedi. Vakıf, araştırmayı finanse etmeye yardımcı oldu.

YENİ ÇALIŞMA ÖNERİLERİNE GÖRE ŞAŞIRTICI BEYİN GÜCÜ: DİŞ FIRÇALAMAK DEMANS RİSKİNİ AZALTABİLİR


Bir kadın ağırlıklı ağız kavgası yapar


Araştırmacılar, direnç eğitimi egzersizlerinin, bulgularının bir nedeni olabilecek anti-inflamatuar faydaları olduğuna inanıyor. (iStock)


Bu tür bir eğitimin anti-inflamatuar etkilerinin bu sonuçların birincil nedeni olabileceğine inandıklarını söylediler.

“Direnç egzersizi, sporadik Alzheimer semptomlarının ortaya çıkmasını önlemek için giderek daha etkili bir strateji olduğunu kanıtlıyor. [not directly caused by a single inherited genetic mutation]çok faktörlü olan ve yaşlanma ile ilişkili olabilen veya ailesel Alzheimer’de ortaya çıkışlarını geciktirebilen. Makalenin son yazarı ve São Paulo Federal Üniversitesi’nde nörofizyoloji profesörü olan Beatriz Monteiro Longo, bu etkinliğin ana olası nedeninin direnç egzersizinin anti-enflamatuar etkisi olduğunu söyledi.


Washington, DC'de bir PET taraması


Alzheimer hastası Jay Reinstein, 20 Haziran 2023’te Washington DC’deki MedStar Georgetown Üniversite Hastanesinde PET taraması yaptırmaya hazırlanıyor. (Michael Robinson Chavez/Getty Images aracılığıyla The Washington Post)


Hayvan modeli çalışması, São Paulo Federal Üniversitesi’ndeki aynı grubun Alzheimer hastalarında bilişsel işlev bozukluğu, hafıza eksikliği ve davranış sorunları üzerindeki direnç egzersizinin faydalarını gösteren kanıtları derlediği dergide yayınlanan literatürün gözden geçirilmesine dayanıyordu.

HABERLER SUNULDU

Sidney Üniversitesi’nde yapılan önceki araştırmalar, bu tür bir eğitimin özellikle Alzheimer hastalığına karşı savunmasız beyin bölgelerini bir yıl sonrasına kadar korumaya yardımcı olabileceğini söyledi.



Julia Musto, Haberler ve Fox Business Digital için bir muhabirdir.