Annemin CPR eğitimi, evde ani kalp durması geçiren yürümeye başlayan çocuk tasarrufu sağlar

poem

New member
Yeni yürümeye başlayan çocukların çoğu uyku alışkanlıkları ve koklama konusunda endişelenir, ancak kalp yetmezliği genellikle bir endişe değildir.

2 yaşındaki oğulları Illinois evlerinde gecenin ortasında ani kalp durmasına girdiğinde Thomases'in radarında değildi.

Çocuk çığlık atarak uyandığında, ailesi odaya girdi. (Bu makalenin üst kısmındaki videoya bakın.)

Hoda Kotb, kızının tanısıyla ilgili 'bugün' çıkışını etkilediğini açıklıyor.

Stephanie Thomas, Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Onu çığlık attığını duymak, genellikle sağlıklı uyuduğu için endişe vericiydi ve bu korkunç bir ağlamaydı.” Dedi.

“Odasına gittiğimde çığlık atmaya devam etti ve sonra beşiğine yüzü ekledi.”

Stephanie ve Kris Thomas'ın 2 yaşındaki oğlu, gecenin ortasında Illinois evlerinde ani kalp durmasına girdiler. (Stephanie Thomas/OSF Healthcare)

İlk başta, çift OSF Healthcare Çocuk Hastanesi'nde klinik bir diyetisyen olan Stephanie Thomas, oğlunun sadece bir gece terörü olduğunu düşündü.

“Sonunda yerleştiğinde, nefesinin yavaşça durduğunu hissedebiliyordum,” diye hatırladı. “Onu beşiğinden aldım ve yere koydum. Yanıt vermediğinde bir nabız hissettim ve CPR'ye başladım.”

“Görünüşte sağlıklı 2 yaşındaki bu durumda ne kadar sağlıklı olduğu konusunda taşlaşmış ve kafam karıştı.”
“2 yaşındaki görünüşte bu durumda ne kadar sağlıklı olduğu konusunda taşlaştım ve kafam karıştı.”

CPR'yi yaparken kocası Kris Thomas 911'i aradı.

Acil müdahale ekipleri çocuğu OSF Healthcare'e koştu. 11 günlük testten sonra, ani kalp durmasına ve ölüme neden olabilecek çok nadir bir kalp durumu olan Brugada sendromu teşhisi kondu.

Thomas ailesi

11 günlük testten sonra, 2 yaşındaki çocuğa ani kalp durmasına ve ölüme neden olabilecek çok nadir bir kalp durumu olan Brugada sendromu teşhisi kondu. (Stephanie Thomas/OSF Healthcare)

Brugada sendromunun bayılma veya geçme gibi bazı belirtileri olsa da, kardiyak arrest meydana gelene kadar durum genellikle keşfedilmez.

Thomases'in oğlu, kardiyak durmadan yaklaşık bir ay önce benzer bir olay yaşadı ve şimdi onun ilk bölümü olabileceğine inanıyorlardı.

AI atılımı, doktorların oluşan tehlikeli kan pıhtılarını 'görmesine' izin verir

Stephanie, “Gecenin ortasında korkunç bir çığlık ile uyandı, biraz nefes nefese kaldı ve sakinleşmesi zordu.” “Sadece kısa bir süreydi ve sakinleştikten sonra 'normal' görünüyordu. Bunun bir gece terörü olduğunu varsaydık. “

Brugada sendromu sıklıkla kalıtsal olarak, her iki ebeveyn de genetik anormallikler açısından test edildi, ancak oğullarının sendromunun bir “mozaik kusur” olduğu belirlendi, bu da vücutta iki veya daha fazla genetik olarak farklı hücre seti olduğu zaman.

Thomas ailesi

Stephanie Thomas Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Oğlumuz, kalbi ve ilaçlarının kendi başlarına yönetemediği bir aritmiye girene kadar zamanın% 99'undan fazlasını hareket ediyor ve sağlıklı görünüyor.” (Stephanie Thomas/OSF Healthcare)

OSF ekibi, genç çocuğu kalbin kan damarlarının dışında konumlandırılan bir EV-ICD (ekstravasküler implante edilebilir kardiyoverter-defibrilatör) ile implante etti. Anormal kalp ritimlerini tespit etmek ve düzeltmek için tasarlanmıştır.

Bu, cihazın bu kadar genç yaşta bir çocuğa ilk kez implante edildiğini, hastane bir basın açıklamasında belirtti.

İlk bölümden bu yana, çocuk altı kez daha hastaneye kaldırıldı. Anormal bir kalp ritmi her tespit edildiğinde, EV-ICD çocuğun kalbine “hayat kurtaran bir şok” sunar.

Stephanie Thomas Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Oğlumuz, kalbi ve ilaçlarının kendi başlarına yönetemediği bir aritmiye girene kadar zamanın% 99'undan fazlasını hareket ediyor ve sağlıklı görünüyor.” “Bu durumlarda ICD'den bir şok alır.”

CDC, sağlıklı çocuklar ve hamile kadınlar için Covid aşısı önerisini ortadan kaldırır

Annesi, çocuk, ilk taburcu olmasından bu yana yedi kez aritmiler ve ilaç titrasyonu nedeniyle hastaneye geri döndüğünü de sözlerine ekledi.

Thomases'in oğlunu tedavi eden OSF Healthcare Saint Francis Tıp Merkezi'nde bir pediatrik elektrofizyolog olan MD Sunita Ferns, genç hastasının şimdi “kardiyoloji ile evli” olduğunu belirtti.

Thomas ailesi

Ebeveynler, neler olduğunu anlayamayan 2 yaşındaki bir çocukla bölümlerde gezinmenin zor olabileceğini söyledi. (Stephanie Thomas/OSF Healthcare)

Ferns, “Bu cihazları sürekli olarak izliyoruz. Arka planda herhangi bir aritmi görürsek, üzerinde olduğu ilaca rağmen, ona başka teknolojiler sunabiliriz.” Dedi.

Ölümcül beyin bozukluğu olan bebek, anonim 47 bin dolarlık bağışla 'kurtarıldı'

“Ablatif teknolojiler, kötü ritimden sorumlu doku olan substratın değiştirilmesine yardımcı olabilir.”

Aritmilerini kontrol etmeye yardımcı olmak için, çocuk aynı zamanda her altı saatte bir bileşik oral ilaç alır ve hayatının geri kalanında alacaktır.

Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health

Ebeveynler, neler olduğunu anlayamayan 2 yaşındaki bir çocukla bölümlerde gezinmenin zor olabileceğini söyledi.

Thomas ailesi

Aile şimdi CPR eğitimi almanın, uyarı işaretlerine karşı uyanık olmanın ve acil durum planının uygulanmasının önemi konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. (Stephanie Thomas/OSF Healthcare)

Stephanie Thomas, “En zor kısım, 'Fil Blankie'yi kullanamam çünkü beni şok etti' gibi şeyler söylediğinde.” Dedi. “Bu ilişkileri şok olmak ile etrafındaki nesneler veya yerler arasında yapıyor.”

Çocuğun aritmileri için belirli tetikleyiciler var, ailenin düşük dereceli ateşler ve hatta soğuk gibi hafif hastalıklar gibi öğrendiği.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Onu olabildiğince sağlıklı tutmamız çok önemlidir-bu 2 yaşındaki aktif bir ve zorlayıcı olabilir ve [also] 4 yaşında bir çocuk sahibi olmak, “dedi anne.

Diyerek şöyle devam etti: “Kendisinin ve tüm ailemizin aşılarından haberdar olduğundan emin oluyoruz. Herhangi bir sıcaklığı sıkıca düzenlemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.”

“Onu olabildiğince sağlıklı tutmamız çok önemlidir.”
Thomases şimdi CPR eğitimine sahip olmanın önemi, uyarı işaretleri konusunda uyanık olmanın ve acil durum planının yürürlüğe girmesinin farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Bir sağlık çalışanı olarak Stephanie Thomas, temel yaşam desteği (BLS) sertifikasını 10 yılı aşkın bir süredir sürdürdü.

“Her zaman doktorlar ve hemşirelerle çalıştığımı söyledim, bu yüzden bunun asla kullanmayacağım bir şey olduğunu hissettim – ama doktorlar ve hemşireler oğlumun kalp durmasına girdiği gece evimde değildi, bu yüzden bana bırakıldı.”

Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.