Alkol gençlerde karaciğer nakli talebini artırır

poem

New member
Aurora, Colorado. – Artan sayıda genç Amerikalı organ nakli listesine – özellikle kadınlara doğru yol alıyor.

Ulusal Sağlık Enstitülerine göre alkol karaciğer hastalığının en büyük nedenidir.

Colorado'da bir karaciğer nakli uzmanı olan Dr. James Burton, bunun yeni ve endişe verici bir değişim olduğunu söyledi. On yıl önce, çoğunlukla 50'li ve 60'lı yaşlarında karaciğer nakline ihtiyaç duyan erkeklerdi.

Daha fazla Amerikalı geride alkol bıraktıkça şarap satışları bize kayıyor

“Sadece daha fazla kadını değil, aynı zamanda görmeye başladık [more] 20'li ve 30'lu yaşlarında genç kadınlar, “Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp ve gastroenteroloji profesörü olan Burton, Haberler'e verdiği demeçte.

Doktor, “Genç kadınların o yaşta karaciğer nakillerine ihtiyaç duyduğunu hiç görmemiştim – ve bu bizim için benzersiz değil. Bu Amerika'da bir sorun.”

Colorado'da bir karaciğer nakli uzmanı olan Dr. James Burton (resimde), karaciğer nakline ihtiyaç duyan gençlerin sayısında endişe verici bir değişim kaydetti. (Kennedy Hayes/ Haberler)

Burton, alkolle ilişkili karaciğer nakline ihtiyaç duyan bazı hastaların 20'li yaşları kadar genç ve genç yıllarında alkol içmeye başladığını söyledi.

Alkolle ilişkili karaciğer hastalığının tüm karaciğer nakli ameliyatlarının yaklaşık% 50'sine yol açtığını belirtti.

Lösemi hastası ölen organ donöründen ilk kemik iliği nakli alır

Burton, “Her gün içmeyen insanlar var, ama hafta sonları çok içiyorlar – ve belki sekiz ila 10 içecek var. Bu eşit derecede kötü.” Dedi.

Daha fazla insan evde aşırı içtiğinde, Covid-19 kilitlenmeleri sırasında işler döndü.

İki şarap kadehi

Bir karaciğer sağlığı uzmanı, Covid-19 kilitlenmeleri sırasında, daha fazla insanın evinde aşırı derecede içtiğini söyledi. (Istock)

Ayrıca, kadınlar alkolü erkeklerden farklı şekilde işliyor, Burton uyardı.

31 yaşındaki Emma Lillibridge, karaciğer nakli alıcısı olacağını asla düşünmediğini söyledi. Colorado kadını bir hastalıkla hastaneye gitti ve Haberler'e verdiği demeçte, sağlık sorunlarının kapsamını keşfetmek için şok oldu.

Kanser endişelerinin ortasında, daha fazla içen ve düşük alkollü içeceklere yönelebilir mi?

Doktorlar Lillibridge'e ameliyata ihtiyaç duyacağını söyledi, çünkü 20'li yaşlarında ağır alkol tüketimi karaciğerinin başarısız sağlığına yol açtı.

Lillibridge, “Ne yürüdüğümü bilmiyordum. Zatürree olduğunu düşünerek hastaneye gittim ve beş hafta sonra yeni bir karaciğerle ayrıldım.” Dedi.

Tehlikeli miktarlar içen daha genç insanlar

31 yaşındaki Emma Lillibridge (resimde) bir hastalıkla hastaneye gitti ve bir böbrek nakline ihtiyacı olduğunu keşfetmek için şok oldu. (Kennedy Hayes/Haberler)

Lillibridge, “Bir bira fabrikasında, gerçek demleme evinde olduğu gibi, bira bira gibi perde arkasında da çalıştım. Bu yüzden 7/24 sadece bira çeken bir ton adamla çevriliydim.” Dedi.

“Bu yüzden bir vardiyada benim için nadir değildi, insanlar 'Benimle bir bira vuruşu yap' diyorlar.”

Alkolle ilgili sorunlarınız bir akşamdan kalma olmaktan çok daha fazlası olabilir

Lillibridge 30 yaşındayken, hayatını kurtarmak için bir nakil ihtiyacı olduğu söylendi. Şimdi başkalarını kurtarmaya yardımcı olmak için hikayesini paylaşıyor.

Emma Lillibridge

30 yaşından önce karaciğer nakli ameliyatı aldıktan sonra, Lillibridge (resimde) başkalarını kurtarmaya yardımcı olmak için hikayesini paylaşıyor. (Emma Lillibridge/Haberler)

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Gerçekten insanların normalleştirilmiş ağır içmenin kültürümüzde ne kadar olduğunu fark etmediklerini düşünüyorum, bu yüzden gerçekten bir göz atana kadar bir sorun yaşadıklarını görmüyorlar.”

Lillibridge, karaciğer nakli ameliyatını Ekim 2023'te aldı. Haberler'e şimdi ayık, sağlıklı ve geri ayakları olduğunu söyledi. Yeni bir işe başladı ve yakında evlenmeyi planlıyor.

Kennedy Hayes, 2023 yılında Haberler'e Denver merkezli bir multimedya muhabiri olarak katıldı.